Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 13:27

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 0-1: Επιστρέφει στη Γ' εθνική μετά από 34 χρόνια!

Γράφτηκε από τον

 

 

Με το σπαθί της στη Γ' εθνική ανέβηκε η Δόξα Μεγαλόπολης!

Η ομάδα της Μεγαλόπολης νίκησε χθες 1-0 εκτός έδρας την Ένωση Λέρνας και εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου πίσω από τον Τσικλητήρα Πύλου. Ηταν ένα παιχνίδι ο "θάνατος σου η ζωή μου", αφού όποιος κέρδιζε θα ανέβαινε κατηγορία, ενώ με ισοπαλία οι δύο ομάδες θα έπαιζαν νέο μπαράζ! 

Ετσι η χθεσινή επιτυχία της Δόξας ήταν σπουδαία αν αναλογιστεί κανείς πως έπαιζε έναν "τελικό" εκτός έδρας και προερχόταν από τη βαριά ήττα με 3-0 στην Πύλο.

Το "χρυσό" γκολ πέτυχε με εκτέλεση φάουλ ο Στρέμπας στο 57', ενώ η ομάδα του Βασίλη Κούβαλη είχε και δοκάρι στο 75' με τον Ν. Λυμπερόπουλο.

Φωταγωγήθηκε η Μεγαλόπολη!

Η επιτυχία αυτή πανηγυρίστηκε έντονα από τους 250 περίπου φίλους της Δόξας που βρέθηκαν στο Κιβέρι, ενώ το βράδυ φωταγωγήθηκε η Μεγαλόπολη και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δόξα Μεγαλόπολης έγινε η πρώτη ομάδα από την Αρκαδία που ανεβαίνει μέσω της διαδικασίας των μπαράζ στη Γ' εθνική, τα τελευταία 5 χρόνια.

Ακόμη η Δόξα επιστρέφει στη Γ' εθνική κατηγορία μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, αφού τελευταία σεζόν που έπαιξε στην τρίτη εθνική ήταν το 1981-82! 

Με φάουλ το γκολ του Στρέμπα στο 57' 

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, το παρακολούθησαν 1000 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι 250 ήταν φίλοι της Δόξας.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να μην εκμεταλλεύονται τον αέρα που ήταν υπέρ τους.

Στο 31' το σουτ του Δ. Λυμπεροπούλου πέρασε άουτ, ενώ στο 39' Καραγκούνης μπήκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, όμως ο Κοσμάς έκανε τσαφ από κοντά.

Στο 56' ο Λαζάρου με προβολή, τσίμπησε την μπάλα από τον Δρόσσο που έμπαινε κατά μέτωπο.

Στο επόμενο λεπτό ο Στρέμπας εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στην απέναντι γωνία για το 0-1. 

Στο 67' ο Κιρβαλίζε έδωσε στον Α.Διαμαντή που σούταρε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Δημητρέλης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Α. Διαμαντή.

Η Δόξα άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 75' όταν το σουτ του Ν. Λυμπεροπούλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 91' ο Στρέμπας από μακριά πήγε να "κρεμάσει" τον Κατσαούνης, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Η τελευταία ευκαιρία της Λέρνας για την ισοφάριση χάθηκε στο 93' με το σουτ του Σαρρή να διώχνει σεκόρνερ ο Δημητρέλης.

Το ματς σφύριξε ο Μακρυπόδης (Αχαΐας), με βοηθούς τους Μεϊντανά και Γκοτσόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ: Κατσαούνης, Ζίου (86' Αποστόλου), Γ. Διαμαντής, Λαζάρου, Ν. Κατσίρης, Α. Διαμαντής, Κιρβαλίτζε, Αντωνιάδης, Γιάννος (75' Σαρρής), Καραγκούνης, Κοσμάς (53' Β. Κατσίρης).

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Δημητρέλης, Παναγιωτόπουλος, Γιαννακούλιας, Στρέμπας, Αθανασιάδης, Αντώνακας, Δρόσσος (80' Μοσχίδης), Νάνος, 

 

Δ. Λυμπερόπουλος, Κατσαρός (85' Κοσκολός), Ν. Λυμπερόπουλος (89' Τζιανής).