Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 13:51

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΥ: Θυμήθηκαν ξανά τον ιστορικό αγώνα του 1972

Γράφτηκε από τον

 

Στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα το καθιερωμένο φιλικό των παλαιμάχων της Καλαμάτας με την αντίστοιχη ομάδα του Ικαρου Νέας Ιωνίας.

 

Πρόκειται για το παιχνίδι που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2002, τον Ιούνιο στην Καλαμάτα και το φθινόπωρο στη Νέα Ιωνία, μιας και οι σύλλογοι διατηρούν άριστες σχέσεις από το 1972 που είχαν τεθεί αντιμέτωποι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σε ένα ματς το οποίο αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων μέχρι και σήμερα για παιχνίδι Β' εθνικής (40.000 κόσμος) και παράλληλα άγνωστος αριθμός φιλάθλων έξω από αυτό. Αυτή τη χρονιά η Καλαμάτα πήρε την άνοδο στην Α' εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πριν τη σέντρα, έγιναν όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις σύντομοι χαιρετισμοί με τον πρόεδρο των παλαιμάχων Μανώλη Θεοδώρου να καλωσορίζει, την αποστολή του Ικαρου στην πόλη μας και παράλληλα να τους ευχαριστεί που για ακόμη μια φορά δίνουν το "παρών" για τη διεξαγωγή του φιλικού, που έχει γίνει πλέον θεσμός. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Ικαρου Γιώργος Ουσταμπασίδης, ο οποίος είναι ο μοναδικός από την αθηναϊκή ομάδα που αγωνίστηκε στο ιστορικό παιχνίδι και ακολούθησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας Λυκούργος Γαϊτανάρος, που ήταν πρόεδρος της ομάδας εκείνη την εποχή, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και έκλεισε τους χαιρετισμούς ο Μεσσήνιος στην καταγωγή δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Να σημειωθεί ότι από όσους βρέθηκαν προχθές στο γήπεδο, από πλευράς Καλαμάτας, στον ιστορικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, είχαν αγωνιστεί οι Μ. Θεοδώρου, Άγγ. Σκαφιδάς, Ν. Μουλατσιώτης, Ν. Παπανικολόπουλος, Ι. Σταυριανέας, Ι. Χιώτης και Λ. Λαζαρακόπουλος.

Μετά τον αγώνα οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας έκαναν το τραπέζι σε όλα τα μέλη της αποστολής του Ικαρου σε παραλιακή ταβέρνα της Καλαμάτας. Μάλιστα τους προσέφεραν προϊόντα του τόπου μας, καθώς επίσης έναν χάρτη και τουριστικό οδηγό της Μεσσηνίας.

Το αγωνιστικό μέρος

Στο 29' ο Μπλέτσας με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 32' ο Λακριντής έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και "έκοψε" την μπάλα για τον Ι. Αθανασόπουλο, αυτός από τη γραμμή της μικρής περιοχής σχεδόν με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 46' ο Εμμανουήλ έκανε τη σέντρα και ο Λακριντής με κοντινό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Στο 52' ο Σωτηρόπουλος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 78' ο Σερεμέτης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κτύπησε σε αμυντικό που σχημάτιζε το ανθρώπινο τείχος, άλλαξε πορεία και βρήκε στη συμβολή των δοκαριών πριν καταλήξει κόρνερ. Στο 83' ο Λακριντής τροφοδότησε τον Ι. Αθανασόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ πέτυχε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, με βοηθούς διαιτητές τους νεαρούς Παναγιώτη Κομπιλίρη και Γιώργο Ρουμελιώτη.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Γιώργος Κορομηλάς, Γιάννης Ζαπρόπουλος, Αντώνης Μαυρέας, Βασίλης Μπλέτσας, Κώστας Μπιζίμης, Θανάσης Λακριντής, Παναγιώτης Μαχαίρας, Γιάννης Αθανασόπουλος, Θανάσης Φωτόπουλος, Άγγελος Σκαφιδάς. Έπαιξαν και οι Γιώργος Παυλής, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Βασίλης Φωτεινάκης, Παναγιώτης Μπζίμης, Λάζαρος Ντανταβασίλης, Παναγιώτης Σερεμέτης, Κώστας Λίβας, Ηλίας Φράγκος, Χρήστος Εμμανουήλ, Γιάννης Σταυριανέας. 

 

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΚΑΡΟΥ/Ν.ΙΩΝΙΑΣ: Σταύρος Δαμιανός, Γιώργος Σταυρόπουλος, Θεόδωρος Θωμόπουλος, Δημήτρης Μαχάς, Γιώργος Ντελέζος, Γιώργος Χασάπης, Θανάσης Πουλόπουλος, Ανδρέας Χονδρογεωργόπουλος, Στέλιος Σωτηρόπουλος, Τάσος Ελένης, Στράτος Λιάπης. Έπαιξαν και οι Χαράλαμπος Σαμακούρης, Κώστας Ελευθεριάδης, Γιώργος Ντάντουλας, Πέτρος Παπαδόπουλος, ενώ στην αποστολή ήταν και οι Γιάννης Παπαδάκης, Χρήστος Δημητσάνας.