Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016 18:07

ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ: "Θετική χρονιά παρά την απώλεια της ανόδου", λέει ο Π. Τσιγαρίδης

Γράφτηκε από τον

 

 

Θετική χρονιά ήταν για τη Θύελλα Χαρακοπιού αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες περίπου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει στην Α1 τοπική.

 

Αυτός δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας, αλλά αν ερχόταν η άνοδος θα ήταν καλοδεχούμενη. Στόχος ήταν η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, κάτι που το πέτυχε. Από εκεί και πέρα τα θετικά ήταν ότι είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο μέσα από αγώνα μπαράζ με αντίπαλο το Καλό Νερό, καθώς επίσης και η δημιουργία ακαδημίας, όπου σαν πρώτη χρονιά ήταν ικανοποιητική, αφού τα τρία τμήματα υποδομής προτζούνιορ, τζούνιορ, προπαίδων στελεχώνουν σχεδόν 50 νεαροί αθλητές.

Για τα παραπάνω, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον προπονητή της ομάδας Παντελή Τσιγαρίδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Notosport".

Ο νεαρός προπονητής, μας μίλησε για την πορεία της ομάδας στη διάρκεια της χρονιάς, για το πρωτάθλημα, για την ακαδημία, αλλά και την επικείμενη συνεργασία του για 3η σερί χρονιά με τη Θύελλα Χαρακοπιού, καθώς και για την ερχόμενη περίοδο.

- Κάνοντας τον απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε πως θα τον χαρακτήριζες;

«Αν και δεν καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία, η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη. Τερματίσαμε στη 2η θέση πραγματοποιώντας ακόμη πιο καλή πορεία από την προηγούμενη σεζόν, όπου είχαμε καταλάβει την 3η θέση. Εδώ να σημειώσω ότι τη χρονιά που πέρασε η ομάδα έφτιαξε ακαδημία, δημιουργώντας τμήματα υποδομής προτζούνιορ, τζούνιορ και προπαίδων, στα οποία συμμετείχαν 50 παιδιά. Οι ομάδες προτζούνιορ και τζούνιορ έλαβαν μέρος στα τουρνουά που διοργάνωσε η ΕΠΣΜ, στη διάρκεια της χρονιάς. Η προπαιδική ομάδα δεν συμμετείχε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, γιατί δημιουργήθηκε αργότερα και η διοίκηση δεν πρόλαβε να φτιάξει δελτία στους νεαρούς παίκτες. Όμως τα παιδιά της προπαιδικής ομάδας έκαναν αγώνες, καθώς πήραν μέρος σε φιλικά παιχνίδια και σε τουρνουά».

- Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος η Θύελλα Χρακοπιού ήταν στην 1η θέση της βαθμολογίας. Γιατί δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτη και να πάρει την απευθείας άνοδο στην Α1 τοπική;

«Οι λόγοι που δεν καταφέραμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση είναι δύο. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι πως μετά τα Χριστούγεννα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απείχαν από τις προπονήσεις 5-6 παίκτες του βασικού κορμού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουμε από δυνάμεις στα τελευταία παιχνίδια. Ο δεύτερος είναι ότι χάσαμε δύο σημαντικά παιχνίδια, προς το τέλος, τόσο στη δύναμη, αλλά και λόγω της απειρία των νεαρών σε ηλικία παικτών. Παρότι δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση, στα θετικά της χρονιάς είναι ότι η ομάδα διεκδίκησε σε αγώνα μπαράζ την άνοδο της στην πιο πάνω κατηγορία».

- Πως θα χαρακτήριζες το πρωτάθλημα στον όμιλο που συμμετείχε η Θύελλα Χαρακοπιού;

«Το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό για εμάς και τον Ολυμπιακό Ανάληψης, δύο ομάδες που ξεχώρισαν από την αρχή. Από εκεί και πέρα υπήρξαν κάποιες ομάδες, οι οποίες προσπάθησαν να μας κόψουν βαθμούς και παρουσιάζονταν πιο δυνατές όταν μας αντιμετώπιζαν. Στα θετικά του πρωταθλήματος ήταν οι νεανικές ομάδες των Πρασίνων Πουλιών, που κατέλαβαν την 4η θέση και της Ακαδημίας Πάμισος που πλασαρίστηκε στην 6η θέση».

- Βρίσκεσαι στο πόστο του προπονητή δύο χρόνια, θα συνεχιστεί η συνεργασία σου με την ομάδα για 3η σερί σεζόν;

«Η συνεργασία μου με την ομάδα τα δύο χρόνια είναι πολύ καλή και από την πλευρά μου, αλλά και από αυτή της διοίκησης όλα είναι θετικά ώστε να προχωρήσουμε μαζί και για 3η σερί σεζόν. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει στο πλευρό του μία τόσο ικανή και αποτελεσματική διοίκηση».

- Τι να περιμένουμε από την ομάδα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο;

«Στόχος της διοίκησης και δικός μου είναι κάθε χρόνο η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να τερματίζει όσο πιο ψηλά μπορεί. Τη νέα περίοδο σκοπός μας είναι σε ότι αφορά την πρώτη ομάδα να είμαστε μέσα στις 3 πρώτες θέσεις και να υλοποιήσουμε το στόχο μας, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Παράλληλα να προωθήσουμε παιδιά από το προπαιδικό τμήμα, κάνοντας σταδιακή ανανέωση και να δουλέψουμε ακόμη πιο πολύ τα παιδιά που στελεχώνουν τις ομάδες υποδομής».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ