Σάββατο, 16 Ιούλιος 2016 11:49

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ Α' ΤΟΠΙΚΗΣ: Η "Μαύρη Θύελλα", οι "φιλόδοξοι", οι μεγάλοι της Τριφυλίας και οι δύο που… ψάχνονται

Γράφτηκε από τον

Δεκαπέντε μέρες μετά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και οι ομάδες της Α' τοπικής, άλλες πολύ και άλλες λιγότερο, έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν το ρόστερ που θα παρουσιάσουν στο γήπεδο την νέα αγωνιστική περίοδο.


Το φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής θα έχει μια σπάνια ιδιαιτερότητα καθώς θα… φιλοξενήσει την πρώτη ομάδα του Νομού μετά από 35 ολόκληρα χρόνια. Ο λόγος για την "Μαύρη Θύελλα" που τουλάχιστον συνδυάζει την δυσάρεστη επιστροφή της στο τοπικό με μια ευχάριστη επιστροφή, καθώς ο Σταύρος Παπαδόπουλος ξαναπαίρνει τα ηνία μετά από 16 χρόνια. Η παρουσία του λοιπόν έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τίτλο του φαβορί, που ούτως ή άλλως θα είχαν οι «μελανόλευκοι» στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Η ομάδα της Καλαμάτας έχει σχεδόν έτοιμο το ρόστερ της, κρατώντας το περσινό επιθετικό δίδυμο των Καλαντζή και Τσουλάκου και προσθέτοντας στις τάξεις της αρκετούς έμπειρους αλλά και νεαρούς παίκτες. Αν και απομένουν κάποιες μεταγραφές ακόμη, η πρώτη εικόνα του ρόστερ σε συνδυασμό με το βάρος της φανέλας, λένε ξεκάθαρα ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Στον πάγκο της θα βρίσκονται οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής.

Δυνάμωσαν και
βλέπουν ψηλά

Οι δύο ομάδες που έκαναν νωρίς αισθητή την παρουσία τους στο μεταγραφικό παζάρι είναι ο Πανθουριακός και η Αναγέννηση. Η ομάδα της Θουρίας, όπου παραμένει πρόεδρος ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, κράτησε τον Αργυρόπουλο στον πάγκο, διατήρησε και τον βασικό κορμό και προχώρησε άμεσα σε σημαντικές μεταγραφές. Η νεοφώτιστη Αναγέννηση, με τον Τάκη Σερεμέτη και φέτος πρόεδρο, δείχνει εξ' αρχής ότι ήρθε στην Α' τοπική όχι μόνο για να μείνει αλλά και για να κερδίσει, τουλάχιστον, τις εντυπώσεις. Το ξεκίνημα την βρίσκει με Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο και σημαντικές ήδη μεταγραφικές κινήσεις.
Δύο ομάδες που τουλάχιστον η πρώτη εικόνα τους δείχνει ότι θα μπουν στον μαραθώνιο με υψηλές φιλοδοξίες που δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι που φτάνουν.

Οι τέσσερις
της Τριφυλίας

Η Κυπαρισσία κάνει ένα νέο ξεκίνημα με νέα διοίκηση, στην οποία όμως υπάρχουν και παλιοί παράγοντες. Στο ξεκίνημα του σχεδιασμού της αποφεύγονται τα μεγάλα λόγια, αν και φαίνεται δύσκολο να στοχεύσει και φέτος στον τίτλο. Στην περίπτωση της πάντως πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα. Νέος πρόεδρος είναι ο Νίκος Παππάς και προπονητής επιστρέφει ο Τάκης Παναγόπουλος.
Η Εράνη μετά την… περιπέτεια στην Α1 τοπική επιστρέφει εκεί που ανήκει, στους μεγάλους του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Η παρουσία του Φρούσου στον πάγκο δείχνει φιλοδοξία αλλά μεταγραφές δεν έχουν γίνει ακόμη για να δούμε που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Νέος πρόεδρος των «πράσινων» ο Γιάννης Γριβοκωστόπουλος.
Νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Παναγιώτη Καλκαβούρα και νέο προπονητή τον Γιώργο Πολυμενέα έχει και ο Τέλλος Άγρας, που πάντως φαίνεται πως θα κινηθεί σε χαμηλούς τόνους με κύριο φετινό στόχο να μπουν βάσεις για μια καλή ομάδα.
Σε πιο προχωρημένο επίπεδο αυτή τη στιγμή από τις Τριφυλιακές ομάδες είναι ο Μιλτιάδης. Εβγαλε νωρίς διοίκηση με πρόεδρο τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, έχει έτοιμη ομάδα από πέρυσι, κράτησε τον Λαμπρόπουλο στον πάγκο και ενίσχυσε ήδη το ρόστερ του.

Άλλοι ανανεωμένοι και
άλλοι με περσινή συνταγή...

Ο Εθνικός Μελιγαλά άργησε να αναδείξει διοίκηση όμως από τη στιγμή που το έκανε (με πρόεδρο τον Νίκο Φρέσκα) ξεκίνησε άμεσα το χτίσιμο της ομάδας, με Βανικιώτη στον πάγκο αλλά και μεταγραφές. Δείχνει λοιπόν πως βρίσκει το δρόμο του, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτοβουλία που πήραν στα… δύσκολα οι Μουρούσιας και Μακρυνιώτης.
Η νεοφώτιστη ΑΕ Αβίας θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα που έφερε την άνοδο πέρυσι, με τον Γιώργο Κουκούτση πρόεδρο και τον Διονύση Πουλή ξανά στον πάγκο. Ιδια λίγο πολύ συνταγή και για τους Ολυμπιακό Καλαμάτας και ΑΟ Φαραί που κρατούν τον βασικό κορμό τους αλλά και τους Σπάλα, Γεωργακλή στους πάγκους τους αντίστοιχα. Πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» παραμένει ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου και του ΑΟ Φαραί ο Άρης Θωμόπουλος.
Το Διαβολίτσι άλλαξε διοίκηση, με τον Περικλή Τασιόπουλο νέο πρόεδρο, αλλά και προπονητή φέρνοντας τον Μιχάλη Φασουλή ενώ η Ανδρούσα έχει επίσης νέο πρόεδρο τον Παναγιώτη Μαραγκούλια ενώ κράτησε τον έμπειρο Σπύρο Τσίκινη στον πάγκο. Και οι δύο ξεκινούν από καλή αφετηρία.
Στον Απόλλωνα Καλαμάτας η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα μόλις πριν τρεις μέρες και μοιραία ο σχεδιασμός είναι πίσω. Η αποχώρηση των Παναγιώτη και Άρη Χριστόφορου από τα διοικητικά μετά από χρόνια είναι αξιοσημείωτη στον ιστορικό σύλλογο που πάντως συγκρότησε μια φιλόδοξη διοίκηση με πρόεδρο τον Κώστα Μπαρμπίτσα που θα δούμε πως θα κινηθεί.

Ολα ρευστά σε
Πάμισο και Αρφαρά

Ενώ οι περισσότερες ομάδες προχωρούν το σχεδιασμό, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Μεσσηνίας δεν έχει βρει ακόμη ξεκάθαρη διοικητική λύση. Ο λόγος για τον Πάμισο με τις συνεχόμενες αποτυχημένες γενικές συνελεύσεις. Στην τελευταία πάντως προέκυψε ένας πυρήνας 15 ανθρώπων (στον οποίο βρίσκεται και ο τέως πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Πετρουλάκης αλλά και άτομα γνωστά όπως οι Ντούλης, Βλαχάκης, Μιχαλόπουλος, Ζέππος)  που τρέχει τις εξελίξεις τα τελευταία 24ώρα με την ελπίδα να υπάρξει δυνατότητα συγκρότησης διοίκησης στο επόμενο ραντεβού που είναι προγραμματισμένο την Δευτέρα.
Διοικητική αβεβαιότητα υπήρχε μέχρι χθες το βράδυ και στον Αστέρα Αρφαρών. Καθώς, ενώ είχε συγκροτηθεί νέα διοίκηση με τον Γιάννη Πουλόπουλο πρόεδρο, η απροθυμία πολλών παικτών να συνεχίσουν στην ομάδα έφερε παραίτηση της διοίκησης και διαφωνίες στο εσωτερικό της ομάδας. Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί μια ακόμη γενική συνέλευση με την ελπίδα να βρεθεί λύση για την ομάδα των Αρφαρών…