Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016 15:13

Με άλλη… συνταγή στον πάγκο

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα έκανε την αρχή την περασμένη Τετάρτη, σειρά παίρνει σήμερα ο Τέλλος Αγρας και σταδιακά όλες οι ομάδες της Α' τοπικής ξεκινούν προετοιμασία. 

Οπότε είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι σχετικά με το επίπεδο του νέου πρωταθλήματος και με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική ενίσχυση. Αυτό όμως που διαπιστώνει κάποιος είναι η απόφαση της πλειοψηφίας των ομάδων να αλλάξουν αυτό το καλοκαίρι τη συνταγή στον πάγκο. Για την ακρίβεια οι 10 από τους 16 μονομάχους που θα βρεθούν το Σεπτέμβριο στην αφετηρία της νέας Α' τοπικής. 

Το αν έπραξαν σωστά ή όχι, θα φανεί κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της σεζόν (για τους παράγοντες που έχουν υπομονή). Η αλήθεια όμως είναι ότι η καρέκλα του προπονητή χαρακτηρίζεται ηλεκτρική (και σε ερασιτεχνικό επίπεδο), μιας και είναι αυτός πληρώνει το μάρμαρο σε μια αποτυχία. 

Οι επιτυχίες - νίκες άλλωστε ως γνωστόν έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά η ήττα είναι ορφανή.  Χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην άκρη του πάγκου είναι άμοιροι ευθυνών.

Στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής,  Καλαμάτα και Εράνη θα έχουν τεχνικό δίδυμο. ενώ με νέο προπονητή θα πορευτούν ακόμα Αναγέννηση Παραλίας, Διαβολίτσι, Τέλλος Αγρας, Κυπαρισσία, Εθνικός Μελιγαλά, Απόλλωνας Καλαμάτας, Πάμισος και Αστέρας Αρφαρών. 

 

Στον αντίποδα οι έξι ομάδες που συνεχίζουν με τον ίδιο τεχνικό είναι Ανδρούσα, Πανθουριακός, Α.Ε Αβίας, Μιλτιάδης, Ολυμπιακός και Α.Ο. Φαραί.