Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016 20:33

Γυρίζουν την… πλάτη στο κύπελλο

Γράφτηκε από τον
Γυρίζουν την… πλάτη στο κύπελλο

Με 30 ομάδες θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν το κύπελλο Μεσσηνίας και αυτό γιατί οι σύλλογοι της Α' και Α1 τοπικής, είναι υποχρεωμένοι- βάση προκήρυξης - να δηλώσουν συμμετοχή. 

Αντίθετα για τα σωματεία της Β' και Γ' τοπικής, η συμμετοχή είναι προαιρετική. Κοντολογίς καμία ομάδα από τις δύο χαμηλότερες κατηγορίες της Μεσσηνίας,  δεν θα λάβει μέρος στο θεσμό!  Γεγονός που δείχνει ότι το κύπελλο Μεσσηνίας  ολοένα και απαξιώνεται τα τελευταία χρόνια.  Ο τρόπος διεξαγωγής και κυρίως το οικονομικό είναι οι λόγοι που κάνουν τις ομάδες να γυρίζουν την… πλάτη.  Μην ξεχνάμε ότι το παράβολο συμμετοχής είναι 100 ευρώ και το κύπελλο συνήθως ξεκινά κάθε χρόνο μία εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο. Περίοδος όπου οι ομάδες Β' και Γ' τοπικής,  είτε δεν έχουν ξεκινήσει  προετοιμασία, είτε μόλις έχουν μπει στο γήπεδο. Οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών, ενώ ρεαλιστικά έχουν λιγοστές πιθανότητες να αποκλείσουν μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας στους επόμενους γύρους. 

Αν στο παράβολο,  προσθέσουμε τα 200 και 170 ευρώ αντίστοιχα, που απαιτούνται για να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα, καθώς και τα έξοδα διαιτησίας τότε γίνεται αντιληπτό, γιατί το κύπελλο έχει μετατραπεί σε αδιάφορο θεσμό. Ακόμα μάλιστα και  για πολλούς συλλόγους Α και Α1 τοπικής,  

 

Αν υπάρχουν αμφιβολίες γι' αυτό, ας δοκιμάσει η ΕΠΣΜ να κάνει από τη νέα σεζόν… προαιρετική τη συμμετοχή για όλες τις ομάδες.