Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 11:27

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ευέλικτο ρόστερ για την άνοδο

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ευέλικτο ρόστερ για την άνοδο

Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, αλλά καλείται να το αποδείξει και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο λόγος για τη "Μαύρη Θύελλα" η οποία μετά από 35 χρόνια θα πάρει μέρος στην Α' τοπική  και η παρουσία της δίνει άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα.  Συνάμα όμως προκαλεί στενοχώρια το γεγονός ότι  η μεγάλη ομάδα του νομού έφθασε τόσο χαμηλά. Γι' αυτό και άπαντες στην Καλαμάτα  επιθυμούν το τοπικό να είναι μια σύντομη παρένθεση. Η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου γεννά ελπίδες και όνειρα,, ενώ και το ρόστερ χαρακτηρίζεται ευέλικτο και έτοιμο για την άνοδο. 

Δύο επιλογές σε κάθε θέση, με εξαίρεση το κέντρο άμυνας 

Οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής έχουν δύο επιλογές για κάθε θέση με εξαίρεση το κέντρο της άμυνας, όπου πλην του Μπαστακού δεν υπάρχει άλλος καθαρός στόπερ. Γι' αυτό και πρόθεση είναι να αποκτηθεί ένας δεξιοπόδαρος στόπερ που θα συνθέσει δίδυμο με τον υψηλόσωμο αμυντικό. Ο Ελβιο Μάνα μιλώντας στο "Notosport"  τονίζει ότι: "Είμαστε ευχαιρστημένοι γιατί συμμετέχουν όλα τα παιδιά και δεν έχουμε τραυματισμούς. Πάνε όλα καλά και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα για την άνοδο". Το τεχνικό δίδυμο δουλεύει καθημερινά πλέον με 23 παίκτες (οι Γκελγκέρια,  Μπάρκας δεν έχουν υπογράψει, αλλά έχει ανάψει το "πράσινο φως" για την απόκτησή τους). Αναλυτικά οι παίκτες που θα στηριχθεί η Καλαμάτα τη σεζόν 2016-17 είναι: Κυριακόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Μπεγέτης, Τζανετέας, Τσουλάκος, Καλαντζής, Σαραντόπουλος, Κορομηλάς, Σταματελόπουλος, Γεωργιόπουλος, Κουκούτσης, Βασιλόπουλος, Κουντάνης, Κουρούπης, Μερκούρης, Πουλάκος, Νικολόπουλος, Κουρέας, Μπαστακός, Μπάρκας και Γκελγκέρια. 

Για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ θα μονομαχήσουν οι Κωνσταντακόπουλος και Κυριακόπουλος. Στο δεξί άκρο της άμυνας οι Σταματελόπουλος και Γεωργιόπουλος και στο αντίστοιχο αριστερό οι Κορομηλάς και Κουρέας. Αριστερό μπακ είναι και ο Λιόλιος, αλλά αν δεν αποκτηθεί άλλος κεντρικός αμυντικός, θα παίξει πιθανότατα στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μπαστακό.  Λύση μπορεί να δώσει και ο Τζανετέας, που παίζει και ως αμυντικό χαφ.  Για τη θέση 6 υπάρχουν και οι επιλογές των Κουκούτση και Κουντάνη.  Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής μπορούν να παίξουν οι Καλοηερόπουλος, Μερκούρης, όπως και ο Μπάρκας και αριστερά οι Σαραντόπουλος, Κουρούπης, αλλά και ο Νικολόπουλος.  Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις στην μεσοεπιθετική γραμμή, όπως επίσης και οι Βασιλόπουλος,  Γκελγκέρια, αλλά κα ο έμπερος Μπεγέτης που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει τη θέση του φορ και παίζει ως αμυντικό χαφ. Τέλος στην επόθεση υπάρχει εμπειρία με τους Καλαντζή, Τσουλάκο,  ενώ λύσεις θα δώσει και ο Πουλάκος. 

Εκτιμήσεις για την 11άδα, αλλά και το σύστημα  δεν μπορούν φυσικά να γίνουν, μιας και δεν έχουν ξεκινήσει καν τα φιλικά παιχνίδια. Μέχρι τώρα το βάρος έπεφτε στη φυσική κατάσταση και πλέον η Καλαμάτα μπαίνει στο στάδιο του μονταρίσματος.

 

Στη σημερινή απογευματινή  προπόνηση μάλιστα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα δοθεί οικογενειακό δίτερμα, ενώ αύριο υπάρχει ρεπό. Το πρώτπο τεστ θα δοθεί στις 13 Αυγούστου με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας (μάλλον στο Στάδιο), ενώ  τα υπόλοιπα φιλικά που έχουν κλειστεί είναι με Αστέρα Αμαλιάδας (17 Αυγούστου εκτός έδρας),  Δόξα Μεγαλόπολης (21 Αυγούστου εντός έδρας) και  Κ-17 Αστέρα Τρίπολης (24 Αυγούστου εντός έδρας).