Σάββατο, 06 Αύγουστος 2016 12:33

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Προειδοποιητικές βολές...

Γράφτηκε από τον

Ενα βήμα πριν ανοίξει μία κόντρα χωρίς νόημα βρίσκεται η «Μαύρη Θύελλα» μετά από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, προκαλώντας την επίσημη αντίδραση της ασπρόμαυρης ομάδας.

Η ανακοίνωση του «Π.Σ. Η Καλαμάτα», η πρώτη από την ημέρα που ο Σταύρος Παπαδόπουλος ανέλαβε ξανά την προεδρία, δεν είχε ξεκάθαρο αποδέκτη και ήταν προφανής η επιθυμία του συντάκτη της να μη δοθεί συνέχεια. Αν άλλωστε απευθυνόταν κάπου συγκεκριμένα, προφανώς και ο αναφερόμενος θα είχε το δικαίωμα να απαντήσει.

Τα... άσφαιρα πυρά της «Μαύρης Θύελλας» στόχευαν τον πρόεδρο του Πανθουριακού Αγαθοκλή Χριστόπουλο, επειδή σε ορισμένα ιντερνετικά μέσα αποσπάσματα της ομιλίας του προς τους ποδοσφαιριστές μέσα στα αποδυτήρια, μεταφράστηκαν σαν δήλωσή του...

Κατά την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν ο χρηματοδότης του συλλόγου της Θουρίας ανέφερε πράγματι πως οι περισσότεροι Μεσσήνιοι φίλαθλοι θεωρούν φαβορί τη «Μαύρη Θύελλα», ουδέποτε όμως επιχείρησε να... φτιάξει κλίμα ενόψει του φετινού πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής, όπως ορισμένοι τον χρεώνουν.

Ο ίδιος, άλλωστε, όπως έχει αναφέρει κατά το παρελθόν μέσα από το «Notosport», μεγάλωσε ποδοσφαιρικά με τη θρυλική Καλαμάτα του Λυκούργου Γαϊτανάρου που παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά του ενδιαφέροντα.

Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος να... μεταλλαχθεί σε έναν «πολέμιο» της «Μαύρης Θύελλας», όσο κι αν βλέπει ότι φέτος είναι πάρα πολύ πιθανό να φράξει το δρόμο του Πανθουριακού προς την άνοδο και τη Γ’ Εθνική.

Στο κάτω, κάτω, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων μπορεί να φθάσουν μέχρι την υπερβολή μπροστά στους παίκτες τους για να τους ανεβάσουν το ηθικό. Ακόμα κι αν είπε ορισμένα από τα λόγια που του βάζουν στο στόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε που τα είπε και σε ποιους απευθυνόταν.

Η συγκεκριμένη... κόντρα που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας και του Πανθουριακού δεν έχει ακόμα πάρει επίσημες διαστάσεις παρά την προσπάθεια ορισμένων ιντερνετικών μέσων να τη διατυμπανίσουν, ρίχνοντας λάδι στη... φωτιά. Προηγουμένως, ωστόσο υπήρξαν ορισμένα άλλα γεγονότα που προετοίμασαν το έδαφος.

Αρχικά ήταν ο διάλογος ανάμεσα στον Σταύρο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του με τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, όταν ο τελευταίος βρέθηκε στα Κατσέικα τον περασμένο Ιούνιο. Στην πρόταση που του έγινε να μπει στο νέο Δ.Σ., ο πρόεδρος του Πανθουριακού απάντησε πως θα ήθελε να έχει λόγο στις αποφάσεις σαν συνχρηματοδότης, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα κάποιο σημαντικό πόστο. Η απάντησή του προφανώς δεν άρεσε στους συνομιλητές του και εκείνη την μέρα δημιουργήθηκε το πρώτο... χάσμα.

Το αποκορύφωμα ήρθε πριν από μερικές ημέρες με την παραίτηση του Παναγιώτη Δρούγα από την ακαδημία του Πανθουριακού, προκειμένου να αναλάβει την ομάδα Νέων της «Μαύρης Θύελλας». Δεν αποκλείεται ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος να θεώρησε την προσέγγιση της ασπρόμαυρης ομάδας στο Δρούγα unfair, με την έννοια πως είχαν συμφωνήσει ότι θα συνεργαστούν φέτος, δεν υπήρχε ωστόσο καμία τέτοια πρόθεση από την απέναντι πλευρά. Η επιλογή του «Μαραντόνα» έγινε προσωπικά από τον ίδιο τον Παπαδόπουλο που δεν γνώριζε ότι υπήρχε η προαναφερθείσα συμφωνία.

Καλό είναι να μπαίνουν, λοιπόν, σιγά σιγά ορισμένα πράγματα στη θέση τους γιατί ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα και στο εσωτερικό των δύο συλλόγων ορισμένοι που να επιδιώκουν για δικό τους συμφέρον να ξεσπάσει μία τέτοια κόντρα, η οποία βέβαια στην πορεία δεν θα ωφελήσει κανέναν και πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα.

Γυρίζει... σπίτι του πιο ώριμος ο Μπαστακός 

Ο Αγγελος Μπαστακός ήταν το 2010 μία από τις ποδοσφαιρικές αποκαλύψεις της «Μαύρης Θύελλας». Βασικότατος στο κέντρο της άμυνας, μαζί με το Βασίλη Μπλέτσα συνέθεσαν το πιο αποτελεσματικό κεντρικό δίδυμο εκείνη τη χρονιά στη Δ’ Εθνική. Με δικό του γκολ, μάλιστα, η Καλαμάτα «κλείδωσε» και μαθηματικά την άνοδο και την προ πενταετίας επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Παρά την εξαιρετική παρουσία του και το νεαρό της ηλικίας του, ο 25χρονος σήμερα υψηλόσωμος αμυντικός... περίσσευε εκτός πλάνων την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική και έκτοτε πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα του Τέλλου Αγρα, της Εράνης Φιλιατρών, του Εθνικού Μελιγαλά, του Απόλλωνα Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού. Πέρυσι ήταν από τις ηγετικές μορφές του Τσικλητήρα κατακτώντας τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική και τα... αντανακλαστικά της «Μαύρης Θύελλας» αποδείχθηκαν ταχύτατα μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στην Πύλο.

Ο Μπαστακός επιστρέφει στην ασπρόμαυρη ομάδα πολύ πιο ώριμος σε σχέση με την προηγούμενη φορά, έχοντας παράλληλα με τη συνολική παρουσία του στα μεσσηνιακά γήπεδα εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους, αυτή τη στιγμή, Μεσσήνιους αμυντικούς. Με δεδομένη, μάλιστα, την έλλειψη παικτών με ανάλογη εμπειρία είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί στυλοβάτης στα μετόπισθεν.  

Ανέβηκε για να μείνει ο Τσικλητήρας 

Με ρεαλιστικό στόχο την παραμονή στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε η νέα σεζόν για τον Τσικλητήρα Πύλου που μπήκε στο γήπεδο ενισχυμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι «ροσονέρι» παρουσίασαν τις πέντε καλοκαιρινές τους προσθήκες (Παλιγγίνης, Κερμενίδης, Γεωργόπουλος, Μακρής, Καραμπάς, ενώ παράλληλα κατόρθωσαν να διατηρήσουν την πλειοψηφία των παικτών που τους οδήγησαν πέρυσι στην άνοδο.

Θετικό το γεγονός πως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει εκτός Μεσσηνίας, ώστε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να κατανοήσουν πως οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους.

Πλήγμα το κλείσιμο του γηπέδου της Πύλου, που αποτελεί ανεξάντλητη πηγή δύναμης για τον Τσικλητήρα, αλλά με την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα και τις πρόσθετες εργασίες που θα γίνουν στον ίδιο χώρο, όταν παραδοθεί θα αποτελεί πραγματικό στολίδι.

 

Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία θα αναχωρήσουν στις 17 Αυγούστου για το αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου, όπου θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες περίπου. Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το θέμα περαιτέρω ενίσχυσης, κάτι που δεν έκρυψαν οι ιθύνοντες του συλλόγου της Πύλου.