Κυριακή, 21 Αύγουστος 2016 21:53

Νίκησε και άρεσε η "Μαύρη Θύελλα", 2-1 τη Δόξα Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από τον

Στο πιο δύσκολο μέχρι τώρα φιλικό παιχνίδι της η Καλαμάτα είχε εξαιρετική εικόνα και έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο, παίζοντας μάλιστα μια αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας.


Η Μεσσηνιακή ομάδα νίκησε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 την Δόξα Μεγαλόπολης που φέτος θα αγωνιστεί στην Γ' εθνική και το κυριότερο είναι ότι με την συνολική εμφάνιση της άφησε υποσχέσεις και κέρδισε το χειροκρότημα των περίπου 300 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Αψογη αμυντική λειτουργία χωρίς λάθη - με εξαίρεση τη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων στο 85' - καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία αρκετών ευκαιριών ήταν τα στοιχεία που είχε χθες η Καλαμάτα, η οποία χθες φάνηκε σαφώς πιο έτοιμη από την Δόξα Μεγαλόπολης.
Τα γκολ πέτυχαν ο ο Μπεγέτης στο πρώτο ημίχρονο (34') και ο Μπάρκας στο δεύτερο (62') ενώ στο 85' μείωσε η Δόξα με τον Γ. Κούβαλη για το τελικό 2-1.


Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα ήταν πραγματικά εξαιρετική στο πρώτο 45λεπτο. Στο διάστημα αυτό κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, δημιούργησε φάσεις και το 1-0 με το οποίο βρέθηκε μπροστά ήταν λίγο καθώς πέρα από το γκολ έχασε ένα πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες.
Μόλις στο 1' η Καλαμάτα απείλησε με τον Χρήστο Καλαντζή να σουτάρει από δεξιά αλλά ο Μακρυωνίτης ήταν σε ετοιμότητα και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.
Πολύ καλή ευκαιρία έχασε ο Καλαντζής στο 10' όταν πήρε την πάσα του Τσουλάκου και μέσα από την περιοχή πλάσαρε ελάχιστα άουτ σε μια σημαντική ευκαιρία για την Καλαμάτα.
Νέα καλή στιγμή στο 15' όταν ο Τσουλάκος βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά μπλόκαρε το σουτ ο Μακρυωνίτης.
Στο 26' μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Τζανετέας σούταρε από κοντά για να απομακρύνει αμυντικός λίγο πριν την γραμμή του τέρματος.
Στο πρώτο ημίωρο, η Δόξα προσπάθησε βγει μπροστά με αντεπιθέσεις, κυρίως με τον Ν. Λυμπερόπουλο, χωρίς όμως να κάνει κάποια φάση.
Έτσι στο 34' η υπεροχή της Καλαμάτας έφερε αποτέλεσμα, όταν ο Καλαντζής με τακουνάκι βρήκε τον Μπεγέτη μόνο στην περιοχή και αυτός απέναντι στον Μακρυωνίτη πλάσαρε εύστοχα για το 1-0,
Ωραία ενέργεια του ορεξάτου Καλαντζή στο 38' αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ σε μια ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.
Στο 45' ο Μακρυωνίτης απέκρουσε το πλασέ του Σαραντόπουλου που είχε βγει τετατετ. Η μπάλα έφτασε στον Μπεγέτη που γύρισε ξανά στον Σαραντόπουλο ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αντώνακας σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Το καθαρό πέναλτι εκτέλεσε ο Καλαντζής αλλά ο Μακρυωνίτης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απόκρουσε.
Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, έχοντας γίνει και αρκετές αλλαγές, η Καλαμάτα διατήρησε την καλή εικόνα της και είχε μια καλή στιγμή με τον Καλαντζή στο 58'.
Και στο 62' ο Πουλάκος συνδυάστηκε με τον Μπάρκα και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0.
Η Καλαμάτα συνέχισε να έχει την κατοχή ωστόσο η Δόξα βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε μια από τις λίγες επιθετικές προσπάθειες της με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση του νεαρού Γιώργου Κούβαλη, γιο του προπονητής της Δόξας Βασίλης Κούβαλη.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας και βοηθοί οι Γκούμας, Γιαννέτσος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Κουρέας, Τζανετέας, Μπεγέτης, Κουντάνης, Σαραντόπουλος, Βασιλόπουλος, Καλαντζής, Τσουλάκος.
Για την Καλαμάτα στο β΄ημίχρονο έπαιξαν και οι Κωνσταντακόπουλος, Μπαστακός, Κορομηλάς, Κουκούτσης, Κουρούπης, Μπάρκας, Μερκούρης, Νικολόπουλος, Πουλάκος.
Δεν αγωνίστηκαν οι Γεωργιόπουλος και Ι. Καλογερόπουλος λόγω μικροτραυματισμών.
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Μακρυωνίτης (46' Ρούτσης), Αντώνακας, Καρέλης, Γιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Δρόσος, Κατσαρός, Νάνος, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος, Παναγιωτίδης.
Στο β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Ορ. Πέπα, Θ. Ασημακόπουλος, Μανιός, Ρούτσης, Κ. Ασημακόπουλος, Γκ. Πέπα, Γ. Αλεξανδρής.