Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016 13:08

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Θετικά τα πρώτα δείγματα

Γράφτηκε από τον

 

 

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που στέλνει η "Μαύρη Θύελλα", η οποία στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει της νέας χρονιάς.

Τόσο στα δύο πρώτα τεστ με ομάδες Α' τοπικής (νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και 2-0 την Αναγέννηση) όσο και στο πιο δύσκολο ματς της Κυριακής με την Δόξα Μεγαλόπολης της Γ' εθνικής (νέα νίκη με 2-1) η Καλαμάτα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Παρότι πρόκειται για μια νέα ομάδα, φαίνεται πως το μοντάρισμα πάει καλά από τους Ελβιο Μάνα και Τάσο Χατζηαγγελή, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους ένα ρόστερ που αποτελείται αποκλειστικά από Μεσσηνίους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων είναι νεαροί.

Στα πρώτα φιλικά είδαμε λοιπόν μια Καλαμάτα με καλή αμυντική λειτουργία, καλή κυκλοφορία και δημιουργία πολλών φάσεων. Στα αρνητικά θα μπορούσαμε να τοποθετήσουν την δυστοκία, αφού η ομάδα σκόραρε λίγα γκολ (5 σε τρία ματς) σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ειδικά στο ματς με την Δόξα όπου με λίγη προσοχή θα μπορούσε να πετύχει πολύ μεγάλο σκορ.

Το ξεκίνημα λοιπόν είναι ελπιδοφόρο ωστόσο είναι νωρίς για… πανηγυρισμούς, κάτι που τονίζει και ο εκ των προπονητών της Καλαμάτας Τάσος Χατζηαγγελής.

"Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο αλλά θέλουμε δουλειά σε πολλά πράγματα ακόμη. Είναι μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή, με πολλούς νεαρούς παίκτες και θέλει προσπάθεια και υπομονή από τον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι μπαίνουν οι βάσεις για την δημιουργία μιας καλής ομάδας".

Όσον αφορά την καλή εικόνα της Καλαμάτας με την Δόξα και στα δύο ημίχρονα (όπου έπαιξε με διαφορετικές 11άδες) ο Χατζηαγγελής τόνισε πως η παρουσία πολλών καλών δημιουργεί συναγωνισμό που κάνει καλό σε όλους. 

Στο Στάδιο αύριο με την Κ-17 του Αστέρα Τρίπολης

Αύριο Τετάρτη η Καλαμάτα θα δώσει ένα ακόμη φιλικό τεστ καθώς θα υποδεχθεί στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο την ομάδα Κ-17 του Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτό το ματς το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας προτίθεται να ξεκουράσει τους πιο έμπειρους παίκτες και να χρησιμοποιήσει ένα ακόμη πιο νεανικό σχήμα. 

Στα τελευταία φιλικά δεν αγωνίστηκαν οι Καλογερόπουλος και Γεωργιόπουλος λόγω τραυματισμών, οι οποίοι όμως αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα.

 

Από εκεί και πέρα, την Κυριακή υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Τέλλο Άγρα (6 μ.μ. γήπεδο Γαργαλιάνων) για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με νίκη στο θεσμό και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.  Ο επαναληπτικός θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα στην Καλαμάτα.