Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 13:03

Πολύ μικρή συμμετοχή στην ημερίδα της ΕΠΣΜ για τους κανονισμούς

Γράφτηκε από τον

 

Ενημερωτική ημερίδα για τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου έκανε τη Δευτέρα η ΕΠΣ Μεσσηνίας, αλλά η εικόνα στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ήταν απογοητευτική. 

Ελάχιστοι παράγοντες, προπονητές και παίκτες έδωσαν το "παρών"  με τον πρόεδρο των προπονητών Αγγελο Σκαφιδά να δηλώνει ότι: "Αισθάνομαι λύπη για την απουσία των προπονητών και θλίβομαι βλέποντας να είναι εδώ τόσοι λίγοι προπονητές για να πληροφορηθούν τις αλλαγές των κανονισμών".  

Στην απογοητευτική προσέλευση στάθηκε και ο πρόεδρος της Ενωσης Λεωνίδας Οικονομίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην παρουσία δημοσιογράφων στον αγωνιστικό χώρο λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί. O k. Οικονομίδης θα πρέπει πάντως να γνωρίζει ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και μέλη Ενώσεων έχουν δικαίωμα εισόδου.

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς μίλησαν τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας Τάκης Μανωλόπουλος και Χρήστος Κότσαρης. Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν  τις περιπτώσεις αποβολών, πέναλτι και οφσάιντ. Ενδεικτικά η ανατροπή επιθετικού μέσα στην περιοχή από γκολκίπερ, τιμωρείται με κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα, ενώ το οφσάιντ εκτελείται από το σημείο της πάσας και όχι του επιτιθέμενου που είναι σε αντικανονική θέση. 

Ο κ. Μανωλόπουλος έδειξε σε βίντεο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ενώ το "παρών" έδωσε και ο Ανδρέας Μιχαλακέας,  Την Ενωση εκπροσώπησαν ακόμα οι Αγγελος Γεωργόπουλος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος και Αντώνης Τουρλομούσης. Παρόντες και ο παλιός διαιτητής Γιώργος Τσιμικλής, οι παρατηρητές Νίκος Χρονόπουλος,  Παναγιώτης Μαυροειδάκος και εν ενεργεία ρέφερι όπως  Ηλίας Αλεξέας, Γιώργος Μπλάνας, Σταύρος Λάμιας και Ηλίας Νικολόπουλος.  Ο πρόεδρος των διαιτητών Νίκος Κοσσάρης και ο παρατηρητής Γιώργος Κατσαφάδος. 

 

Από εκεί και πέρα,  βρέθηκε αντιπροσωπεία παικτών του Απόλλωνα  Καλαμάτα ςκαι της Αναγέννησης Παραλίας καθώς και οι προπονητές τους Τζίμης Αναστασόπουλος και Αντώνης Μαυρέας, αντίστοιχα. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Κώστας Μπαρμπίτσας και οι προπονητές Μιχάλης Φασουλής, Μιχάλης Σκαρπαζλέζος, Ηλίας Μαστορέας, Αλέκος Τσατάς, Αργύρης Λιάππας. Ο πρόεδρος του Α.Ο. Φαραί Αρης Θωμόπουλος μαζί με το Μιχάλη Γεωργιόπουλο (παίκτης της ομάδας) και ο πρώην παράγοντας της Καλαμάτας Τάκης Δεδούσης.