Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 22:36

Πρώτο φετινό τρίποντο η Βέροια 2-1 στη Νέα Σμύρνη!

Γράφτηκε από τον

Μπορεί να είχε αγωνιστικά προβλήματα, να προερχόταν από δύο ήττες και να κατέβηκε στη Νέα Σμύρνη με υπηρεσιακό προπονητή, όμως, η Βέροια έκανε μεγάλο διπλό το βράδυ του Σαββάτου κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 2-1.

Ο Αποστόλης Τερζής είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και όλα του πήγαν όπως θα ήθελε. Έκανε... ματ στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οδήγησε τη «Βασίλισσα του Βορρά» στους πρώτους της βαθμούς.

Ρίσκαρε αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και αυτό του βγήκε με τον Βίτι να παίρνει πρώτη φορά φανέλα βασικού και να είναι ο πολυτιμότερος του ματς πετυχαίνοντας δύο γκολ. Για περισσότερο από ένα ημίχρονο ο Άρτσε έμοιαζε ανίκητος στη μεσαία γραμμή, ενώ καλά πήγαν και οι Μεληκιώτης, Ναβαλόφσκι. Κράτησε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του ο Λόπεθ, αν και χάλασε την εικόνα του κάνοντας από πολύ νωρίς καθυστερήσεις.

Όσο για τους γηπεδούχους, αυτή ήταν η πρώτη τους ήττα στη σεζόν. Έβγαλαν πρόβλημα νοοτροπίας, αφού στο πρώτο ημίχρονο μπήκαν μπλαζέ και το πλήρωσαν. Εκτός ματς ο Φούντας, βοήθησε ελάχιστα ο Ανσαριφάρντ, ενώ και ο Μπεν δεν έδωσε τα αναμενόμενα έχοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο δεύτερο γκολ. Μέσα σε όλα τραυματίστηκε από νωρίς ο Βλάχος. Μόνο θετικό ότι ο Ενγκόγκ άνοιξε λογαριασμό παίζοντας για σχεδόν ένα ημίχρονο και έδειξε πως σταδιακά ανεβαίνει.

Πολύ καλύτερα μπήκε στο ματς η Βέροια, η οποία αιφνιδίασε με αυτό τον τρόπο τον Πανιώνιο και με το πώς επέλεξε να παραταχθεί. Δεν κλείστηκε, προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και έπαιρνε τις μάχες στο κέντρο παρόλο που είχε θεωρητικά αριθμητικό μειονέκτημα εκεί λόγω του 4-4-2.

Οι Ημαθιώτες έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 13' με τον Καπετάνο και πέντε λεπτά μετά έγινε το 0-1. Ο Άρτσε εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίτι με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Οικονόμου, που είχε κακή αντίδραση. Τέσσερα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι νέα φάση με τον Άρτσε και γενικά έκαναν το παιχνίδι τους.

Ο Πανιώνιος είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από τα πλάγια Φούντας και Μπεν δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ρήγματα και έτσι όλοι έψαχναν τον Μασούντ για να βγάλει εκείνος μία κάθετη. Ωστόσο, ούτε αυτός ήταν καλά κάνοντας πολύ εύκολα το λάθος.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν ακίνδυνοι και αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως έκαναν το πρώτο τους σουτ στο 35' με τον Σιώπη. Στο 41', πάντως, ο Ανσαριφάρντ έχασε τη σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει και τέσσερα λεπτά μετά έγινε το 0-2. Ο Μπεν έκανε τραγικό λάθος, ο Ναβαλόφσκι μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Βίτι και ο τελευταίος βρήκε ξανά δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τον Πανιώνιο να είναι βελτιωμένος αρκετά, να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις. Ήταν εμφανές, όμως, πως δεν τον ήθελε. Έπεσε πάνω και στον Λόπεθ, ο οποίος έκανε πολύ καλό ματς, και έτσι δεν βρήκε το γρήγορο γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο ματς.

Ο Μιλόγεβιτς ρίσκαρε γρήγορα βάζοντας από το 49' τον Ενγκόγκ και η άμυνα της Βέροιας τον αισθάνθηκε άμεσα. Στο 51' ο Λόπεθ έβγαλε το γύρισμά του με δυσκολία, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά ο Ισπανός αναγκάστηκε να κάνει κάποιες ακόμη επεμβάσεις.

Οι Ημαθιώτες το μόνο που έκαναν ήταν να αμύνονται. Λόγω της πίεσης που δέχονταν, ο Τερζής άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του βγάζοντας τον Βίτι και βάζοντας έναν ακόμη μέσο για να μαρκάρει, τον Παπαστεριανό. Αυτό λειτούργησε γιατί στα επόμενα λεπτά η «Βασίλισσα του Βορρά» δεν άφηνε τον Πανιώνιο να πατήσει περιοχή.

Ωστόσο, στο 81' από κόρνερ του Μασούντ ο Ενγκόγκ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στα επόμενα λεπτά οι «κυανέρυθροι» πίεσαν όσο μπορούσαν, είχαν κάποιες τελικές κυρίως μέσα από μακρινές μπαλιές, αλλά άλλο γκολ δεν ήρθε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου), βοηθοί του οι Νικολακάκης (Ηρακλείου) και Κωνστάντιος (Εύβοιας), ενώ τέταρτος ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

Κίτρινες: 45' Σιώπης - 26' Άρτσε, 28' Βίτι, 42' Μεληκιώτης, 80' Ναβαλόφσκι, 90'+1 Λόπεθ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (10' λ. τρ. Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75' Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας (49' Ενγκόγκ), Ανσαριφάρντ.

ΒΕΡΟΙΑ (Αποστόλης Τερζής): Λόπεθ, Μαλόν, Καλί (73' Μελίσσης), Μαραγκός, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Άρτσε (88' Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι (60' Παπαστεριανός), Καπετάνος.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR