Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 14:23

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-1: Δίκαιη επικράτηση με ανατροπή

Γράφτηκε από τον

 

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ χθες το βράδυ στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης», ωστόσο ο ΑΟ Φαραί αντέδρασε και τελικά επικράτησε απόλυτα δίκαια με 3-1, αφού ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της διάρκειας του αγώνα. 

Το συγκρότημα του Νίκου Γεωργακλή είχε περισσότερο πάθος και δύναμη ενώ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις στημένες φάσεις σκοράροντας δύο φορές. 

Ο Ολυμπιακός, παρότι προηγήθηκε, πλήρωσε το δίλεπτο 36-38' όταν δέχτηκε δύο γκολ αλλά και τη λάθος εκτίμηση του Λυμπεροπούλου στο δεύτερο τέρμα, ενώ συνολικά έδειξε αρκετές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. 

Το φιλμ του αγώνα

Ο ΑΟ Φαραί μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με τον Σεριάτο στο 1' και τον Κακκαλή στο 3', αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ήταν το 13' όταν μετά από σέντρα του Σ. Μπάλα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καπακλή. Ο αμυντικός του Φαραί δεν είχε μεν πρόθεση όμως το χέρι ήταν απλωμένο και σωστά ο Κουτσαναστάσης έδειξε πέναλτι. Ο Σώκαλης το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε αφού οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν χωρίς επιτυχία να φτάσουν κοντά στο γκολ. Τελικά η ισοφάρισε προήλθε από μια στημένη φάση. Ηταν το 36' όταν ο Πέτσι εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Σεριάτος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ πέτυχε το 1-1. 

Πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν οι «ερυθρόλευκοι», στο 38' ο Πέτσι με ξαφνικό σουτ 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Λυμπερόπουλο και πέτυχε το 2-1. 

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, στο 49' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαυροειδάκου στον Γ. Μπάλα. Όπως φάνηκε υπήρξε ένα τράβηγμα που ο Κουτσαναστάσης έκρινε ότι δεν ήταν αρκετό ώστε να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών. 

Το ματς κρίθηκε οριστικά στο 62' όταν ο Πέτσι εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Σεριάτος με κεφαλιά πέτυχε το 3-1. 

Στο 73' ο Κακαλής νικήθηκε στο τετατέτ με τον Λυμπερόπουλο ενώ στο 80' ο Σπανός εκτέλεσε από πολύ μακριά ένα φάουλ αλλά πρώτα ο Λυμπερόπουλος και στην συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησαν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. 

Μια ακόμη καλή ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 81' με τον Σεριάτο ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και πίεσε χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. 

Πέτσι και Σεριάτος διακρίθηκαν περισσότερο δημιουργικά από τους γηπεδούχους ενώ ο Μούσα ήταν ανίκητος στο κέντρο της άμυνας. Κάτι παραπάνω από αισθητή η απουσία του τραυματία Αργάνη από το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. 

Βοηθοί του Κουτσαναστάση ήταν οι Γκούμας, Καύκας. 

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Καπακλής, Μαυροειδάκος, Παπαδόπουλος, Σεφεράσι, Μούσα, Σεριάτος (89' Μάραντος), Πάχης, Πετσί (66' Σπανός), Τσέρτος, Κακκαλής (92' Δοβλέτης). 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Σ. Μπάλας, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλας, Σκιάς (84' Τσεκάνι), Στυλιανόπουλος (62' Κολιός), Τζίφας, Μαρούδας, Σώκαλης, Μπαζάνης (82' Ροβολής).