Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 12:46

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-1: Σπουδαίο διπλό με Ζάκκα

Γράφτηκε από τον

 

 

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για το Διαβολίτσι και τι… νίκη. Ο ψυχωμένος ΑΟΔ επικράτησε την Κυριακή στο γήπεδο του Ασπροχώματος με 1-0 του φιλόδοξου Πανθουριακού, κάνοντας την έκπληξη της 2ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.

Με βάση όμως την εικόνα του αγώνα, μόνο έκπληξη δεν είναι το διπλό, καθώς ο Πανθουριακός ήταν κακός. Αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο του Γιάννη Ζάκκα με σουτ μέσα από την περιοχή στο 4' και στη συνέχεια εγκλωβίστηκε στην τακτική των φιλοξενούμενων. 

Το Διαβολίτσι έδωσε χώρο με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την εδαφική υπεροχή, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του Κατσαρέα. Επιπλέον έχασαν στο 21' με τραυματισμό τον Ντόκο, ενώ απουσίαζε και ο τιμωρημένος Χελάς.

Ετσι όσο περνούσε η ώρα, το άγχος και ο εκνευρισμός μεγάλωναν για τους γηπεδούχους. 

Ενδεικτικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική καθαρή ευκαιρία καταγράφηκε στο 9'. 

Ο Δασκαλάκης σέντραρε από αριστερά για τον Καραγιάννη που με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 25' μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, όταν ο Καλογερόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Εμμανουήλ με τον Σταθά και ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθουριακός μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, όμως οι προσπάθειές του σταματούσαν έξω από την περιοχή. Με εξαίρεση αυτή στο 47' όπου ο Πανταζής σούταρε από καλή θέση και ο Κατσαρέας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Ο Μ. Φασουλής βλέποντας τους γηπεδούχους να έχουν αυξήσει την πίεσή τους, πέρασε στο 60' τον υψηλόσωμο Θεοδωρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και ο βραχύσωμος Τσουκάλης γύρισε στο κέντρο για να δώσει μάχες. Το ζητούμενο ήταν να κοπεί ο ρυθμός του Πανθουριακού και να βρει τη μία ευκαιρία στην κόντρα για να τελειώσει το παιχνίδι.   Κάτι που έγινε στο 82.  Ο Θεοδωρόπουλος με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε υπό πίεση για να μπλοκάρει ο Σταθάς. 

Στα τελευταία λεπτά ο Γ. Αργυρόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Αντωναίο για να ενισχύσει την επίθεσή, αλλά οι παίκτες του Διαβολιτσίου άντεξαν στην πίεση και πανηγύρισαν μαζί με τους φίλους  του το πρώτο τρίποντο στην Α' τοπική. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ισοπαλία με την Εράνη, ενώ για τον Πανθουριακό ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, μετά το διπλό στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. 

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και του βοηθού του Τσοπανάκη, ενώ ο Τσακόπουλος δεν απέφυγε κάποια λάθη σε περιπτώσεις οφσάιντ.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Δασκαλάκης, Σεφεράσι (85' Αντωναίος), Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Καραγιάννης, Μουστάκας, Ντόκο (21' λ.τρ. Ηλιόπουλος), Πανταζής, Μαργαρίτης (75' Παπαδημητρίου). 

 

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κατσαρέας, Τσουκάλης, Κωστέας (63' Διαγούπης), Κρεμμύδας, Σταματόπουλος, Αθανασόπουλος (60' Θεοδωρόπουλος), Καλογερόπουλος (76' Παπαδόγιαννης), Μουλαβασίλης, Ζάκκας, Μπαλόπουλος, Εμμανουήλ.