Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 17:08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-5: Δεύτερη εκτός έδρας νίκη με επιβλητική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-5: Δεύτερη εκτός έδρας νίκη με επιβλητική εμφάνιση

Τη 2η νίκη του σε εκτός έδρας παιχνίδι και επιβλητικό σκορ σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανθουριακός που κέρδισε στο "Γ. Λουκαρέας" τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με 5-1.

Μια νίκη απόλυτα δίκαια σύμφωνα με την εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα της Θουρίας έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τη μεσοεπιθετική της γραμμή με τους παίκτες της να κάνουν ότι θέλουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός που προερχόταν από δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ (3-1), αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5', είχε διάθεση για να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Κατάφερε στο 18' να ισοφαρίσει και εκεί φάνηκε πως θα δούμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες που ήθελαν το τρίποντο.

Καθοριστική φάση

Όμως η φάση του 29' αποδείχθηκε ικανή ώστε να καθορίσει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Κλουβάτος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Χελά, ο οποίος από εμφανή θέση οφσάιντ έφτασε στην περιοχή και με ωραία κίνηση απέφυγε τον Λυμπεροπούλου, που τον έριξε στο έδαφος και αμέσως ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε πέναλτι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Άγγελος Σπάλλας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή λέγοντας του ότι ο βοηθός διαιτητής Ρέκκας δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Χελά. Πράγματι ο κ. Ρέκκας έχει μείνει πίσω, έχει χάσει τη φάση και δικαιολογημένα φωνάζει ο Ολυμπιακός. Η απόφαση για το πέναλτι δεν άλλαξε, ο κ. Πλακογιάννης απομάκρυνε από τον αγωνιστικό χώρο τον κ. Σπάλλα και έδωσε συνέχεια στο ματς με τον Πανταζή να σκοράρει από τα 11 βήματα.

Η όλη κατάσταση επηρέασε τους "ερυθρόλευκους" που στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια οι παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του ματς είχαν φάσεις για γκολ, δύο δοκάρια, όμως δεν ευτύχησαν να σκοράρουν.

Τα γκολ

Στο 5' σέντρα του Πανταζή στην περιοχή ο Καραγιάννης έκανε το διαγώνιο σουτ στην κίνηση ο Λυμπερόπουλος φάνηκε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως του γλίστρησε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1. Στο 18' μπροστινή μπαλιά του Ηλιόπουλου στον Σκιά αυτός έφτασε στην περιοχή έκανε τη σέντρα και ο Μαρούδας με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 1-1. Στο 29' ο Πανθουριακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χελά από τον Λυμπερόπουλο και ο Πανταζής με εύστοχη εκτέλεση έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του πετυχαίνοντας το 1-2. Στο 38' νέος πέναλτι κέρδισε ο Πανθουριακός σε ανατροπή του Πανταζή από τον Σώκαλη και ο Χελάς από τα 11 βήματα έκανε το 1-3. Στο 57' σέντρα του Παντσιώτη ο Καραγιάννης με κεφαλιά σημείωσε το 1-4. Στο 82' ο Πανταζής έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Χελά και αυτός με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

Καλές στιγμές

Στο 7' ο Ντόκο μπήκε στην περιοχή σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Γ. Μπάλλα και κατέληξε κόρνερ περνώντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά δυνατό σουτ Δασκαλάκη έξω από την περιοχή απέκρουσε αρχικά ο Λυμπερόπουλος πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και με 2η προσπάθεια την μπλόκαρε. Στο 37' δυνατό σουτ του Μαρούδα από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχή ο Σταθάς απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 68' καλοκτυπημένο φάουλ του Τζίφα ο Σταθάς έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ. Στο 83' σέντρα του Τζίφα στην περιοχή ο Πολυμενέας έκανε τη δυνατή κεφαλιά ο Σταθάς εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 84' κόρνερ του Αναγνωστόπουλου, στο πέναλτι σχεδόν ο Σώκαλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 87' η μπάλα από το μακρινό διαγώνιο σουτ του Τσαναλία βρήκε στη συμβολή των δοκαριών και κατέληξε άουτ.

Οι Πλακογιάννης και Ρέκκας ελέγχονται για τη φάση του 29' (οφσάιντ Χελά), ενώ απαρατήρητη πέρασε η βοηθός διαιτητή Αν. Τσουκάλη. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Στ. Μπάλλας, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Κολιός, Ηλιόπουλος (65' Μπαζάνης), Τζίφας, Μαρούδας (63' λ.τρ. Αναγνωστόπουλος), Σώκαλης, Σκιάς (56' Στριλιγκάς).

 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Δασκαλάκης, Σεφεράσι, Κλουβάτος (78' λ.τρ. Φιλίππου), Καράμπελας, Καραγιάννης, Μουστάκας (66' Πετρόγιαννης), Χελάς, Πανταζής, Ντόκο (73' Μιγκάκης).