Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 12:57

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Με οδηγό τον Καλαντζή και ενισχυμένο πλέον ρόστερ

Γράφτηκε από τον

 

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε προχθές η Καλαμάτα η οποία επικράτησε με 3-0 του Διαβολιτσίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α' τοπικής. 

Η "Μαύρη Θύελλα" έτσι έμεινε μόνη της στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας - μετά την ισοπαλία που έφερε η Κυπαρισσία - μετρώντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε πέντε αγώνες ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυνήγι της κορυφής και του Μιλτιάδη ο οποίος έχει κάνει το 5 στα 5 μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. 

Στα θετικά του προχθεσινού αγώνα η συνολικά βελτιωμένη εικόνα της Καλαμάτας που δείχνει καλύτερο πρόσωπο από παιχνίδι σε παιχνίδι και οι άνθρωποι της αισιοδοξούν ότι θα είναι έτοιμη να  διευρύνει και άλλο το νικηφόρο της σερί ώστε να ανέβει γρήγορα στην κορυφή. 

Η φόρμα του Καλαντζή και το ντεμπούτο των δύο

Στο ματς με το Διαβολίτσι ο Χρήστος Καλαντζής πέτυχε ένα ακόμη πολύ ωραίο γκολ φτάνοντας τα 7 σε 5 αγώνες πρωταθλήματος. Έστω και αν το τοπικό είναι σαφώς πιο χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα από την Γ' εθνική, δεν μπορεί να μην παρατηρήσουμε ότι ο έμπειρος επιθετικός φέτος είναι πιο ορεξάτος από πέρυσι. Φαίνεται από την παρουσία του στο γήπεδο ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει μεγάλη διάθεση και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα προς τον τίτλο. Παρά την άτυχη στιγμή με το χαμένο πέναλτι στην Κυπαρισσία, ο Καλαντζής μέχρι τώρα είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά, δείχνοντας την ποιότητα του στο γήπεδο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παίκτη που έπαιξε για πολλά χρόνια στην Σούπερ Λίγκα.

Στο ματς με το Διαβολίτσι έκαναν θετικό ντεμπούτο οι Βασίλης Αθανασόπουλος και Τάσος Καντούτσης. Δύο παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες που φάνηκε εξ αρχής ότι προσδίδουν ποιότητα στο ρόστερ και δυναμώνουν αισθητά την ομάδα. Ο Καντούτσης έπαιξε στο κέντρο της άμυνας με τον Μπαστακό και έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση ενώ ο Αθανασόπουλος δεν σκόραρε μεν, όμως πρόκειται για ένα παίκτη ενγωσμένης αξίας που δυναμώνει αισθητά την επιθετική γραμμή της ομάδας. Σε σνυδυασμό και με την αγωνιστική άνοδο του Νάτση - που επίσης δεν ήταν από την αρχή - η Καλαμάτα παρουσιάζει πλέον μια ιδιαίτερα δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή. 

Καθάρισε νωρίς για τρίτη φορά

Στα αξιοσημείωτα του προχθεσινού αγώνα ότι η Καλαμάτα πέτυχε τον απόλυτο… αιφνιδιασμό για τρίτη φορά στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Η αρχή είχε γίνει στην πρεμιέρα με τον Τέλλο Άγρα όταν είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 1' για να φτάσει τελικά εύκολα στο 3-1. Κόντρα στην Αβία πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 10λεπτο ενώ προχθές πέτυχε το πρώτο γκολ στο 2' και το δεύτερο στο 12'. 

Προβάδισμα στα πρώτα λεπτά των αγώνων είχε πάρει και στα εντός έδρας παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Τέλλο Άγρα και τον Αστέρα Μικρομάνης. 

Στον Κορδία τελικά με ΑΟ Φαραί, τετράδα αγώνων για… κορυφή

Το εκτός έδρας ματς της 6ης αγωνιστικής με τον ΑΟ Φαραί θα γίνει τελικά στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Αρχικά ο ΑΟ Φαραί είχε ζητήσει να γίνει το ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, και όχι στην έδρα του, το «Π. Μπαχράμης», προφανώς για εισπρακτικούς λόγους. Τελικά χθες προέκυψε αλλαγή και το ματς θα γίνει στον Κορδία, την προσεχή Κυριακή στις 3 μ.μ. 

 

Μετά το ματς με τον ΑΟ Φαραί θα ακολουθήσουν για την Καλαμάτα τρία συνεχόμενα παιχνίδια με τις ομάδες που είναι ψηλά στην βαθμολογία. Την 7η αγωνιστική η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τον Πάμισο, θα ακολουθήσει το ματς με την Αναγέννηση εκτός έδρας (στο Δημοτικό Στάδιο) και στην συνέχεια το εντός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Μιλτιάδη. Μια τετράδα αγώνων που με 4 νίκες θα δώσει από νωρίς στην Καλαμάτα καθαρό προβάδισμα τίτλου.