Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 18:53

Εννέα χρόνια κάθειρξη για ναρκωτικά σε πρώην παίκτη του Πανιωνίου

Γράφτηκε από τον
Εννέα χρόνια κάθειρξη για ναρκωτικά σε πρώην παίκτη του Πανιωνίου

Στη φυλακή θα περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του ο Μαρσέλο Πλετς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Βραζιλίας για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Μαρσέλο Πλετς καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και δύο μηνών, για υπόθεση διακίνησης 793 κιλών και 300 γραμμαρίων μαριχουάνας στη Βραζιλία.

Ο 40χρονος πρώην κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Πανιώνιο και είχε έξι γκολ σε 44 εμφανίσεις στη Super League από το 2006 μέχρι το 2008, συνελήφθη στις 10 Νοεμβρίου του 2015 από τη στρατιωτική αστυνομία κοντά στα σύνορα με Παραγουάη.

Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν από φορτηγό της εταιρίας "Transportadora Pletsch" που του ανήκει, σε 854 πεπιεσμένα πακέτα που ήταν τοποθετημένα στην οροφή της καρότσας. Μαζί με τον Πλετς, συνελήφθησαν ακόμα δύο άντρες, ένας 39χρονος και ένας 33χρονος.

Αν και το δικαστήριο της Κοριτίμπα επιβεβαίωσε την έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής, ο δικηγόρος του Πλετς υποστήριξε στη γερμανική "Sportbild" ότι το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα επί της διαδικασίας και όχι να ανοίξει ξανά η υπόθεση.

Ως εκ τούτου, ο πρώην παίκτης των Γκλάντμπαχ, Κάιζερσλαουτερν και Ομόνοιας μεταξύ άλλων, θα περάσει τουλάχιστον το 40% της ποινής στη φυλακή του Κασκαβέλ. Δεδομένου ότι έχει προφυλακιστεί εδώ και έντεκα μήνες, μπορεί να μεταφερθεί σε ένα είδος "ημιφυλακής" που υπάρχει στη Βραζιλία στις 10 Ιουλίου 2019 εάν έχει καλή συμπεριφορά και κάθε μήνα για 2,5 χρόνια θα πρέπει να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Στις 4 Ιανουαρίου του 2022 μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους, ειδάλλως θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2025.

Πηγή: sport24.gr