Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 13:12

Τριάδα κρίσιμων αγώνων για την Καλαμάτα, που κερδίζει αλλά παραμένει δεύτερη

Γράφτηκε από τον

 

Παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε αλλά και την μέτρια συνολικά εικόνα που είχε στο Κυριακάτικο ματς με τον ΑΟ Φαραί, η Καλαμάτα πήρε τη νίκη με 2-1 και διατηρήθηκε μόνη στην δεύτερη θέση της Α' τοπικής. 

Με απολογισμό 5 νίκες και μια ισοπαλία σε έξι ματς, η Καλαμάτα είναι πίσω από τον Μιλτιάδη που έχει μαζέψει το απόλυτο των βαθμών στις έξι πρώτες αγωνιστικές. 

Σειρά τώρα παίρνουν τα ματς με τις ομάδες που είναι ψηλά στην βαθμολογία καθώς στις προσεχείς τρεις αγωνιστικές η "Μαύρη Θύελλα" θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τον Πάμισο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, την Αναγέννηση στο Δημοτικό Στάδιο και τον Μιλτιάδη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. 

Είναι μια σειρά αγώνων που η Καλαμάτα θα κληθεί να δείξει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου ότι δικαιολογημένα θεωρείται το φαβορί για τον τίτλο και να πάρει τους 9 βαθμούς με τους οποίους θα βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας. 

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή στις 3 μ.μ. με αντίπαλο τον Πάμισο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Τι έδειξε με ΑΟ Φαραί

Στο παιχνίδι με τον ΑΟ Φαραί η Καλαμάτα δυσκολεύτηκε αρκετά και δεν είχε την εικόνα που θα περίμενε ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. 

Η αδικαιολόγητη αδράνεια της αμυντικής γραμμής μόλις στο 8' έφερε την ομάδα πίσω στο σκορ, κάτι που ίσως στοιχήσει αν επαναληφθεί, ειδικά απέναντι σε πιο δυνατό αντίπαλο. Από την άλλη, η ομάδα φάνηκε πως δυσκολεύεται να βρει λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες. Είναι κάτι που θα συναντήσει πολλές φορές μπροστά της όμως και πρέπει να το δουλέψει. Το τρίτο αρνητικό που… αποδείχθηκε προχθές και σχολιάστηκε και στην εξέδρα, είναι ότι η ομάδα πέφτει μόλις πάρει το σκορ που θέλει. Εγινε στα προηγούμενα ματς με Αβία και Διαβολίτσι, έγινε και προχθές. Μάλιστα αυτή τη φορά το προβάδισμα ήταν εύθραυστο (2-1), με την Καλαμάτα να μην δείχνει διάθεση να τελειώσει το ματς με ένα τρίτο γκολ αλλά να παίζει με τη φωτιά, χωρίς αυτή τη φορά να… καεί.

Στα θετικά του αγώνα η καλή παρουσία των Τσουλάκου, Καλαντζή με τον δεύτερο να μην σκοράρει μεν αυτή τη φορά αλλά να έχει ρόλο δημιουργού. 

Οσον αφορά τη συνέχεια, στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο γνωρίζουν πως στα προσεχή ματς θα πρέπει να διορθώσουν τις αδυναμίες τους και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο για να έχουν την βαθμολογική συγκομιδή που θέλουν. Υπάρχει ωστόσο η αισιοδοξία πως η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει και θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν. 

 

Αγωνιστικά, εκτός μάχης είναι οι γνωστοί τραυματίες Γεωργιόπουλος, Κουντάνης και Κουκούτσης ενώ ο Μπεγέτης έπαιξε ως αλλαγή την Κυριακή και θα είναι απόλυτα έτοιμος για το ματς με τον Πάμισο.