Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 13:33

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-2: Πρώτο διπλό με Χότζα, Μουρούσια

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-2: Πρώτο διπλό με Χότζα, Μουρούσια

Εχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή το νεαρό Δημητέρ Χότζα ο Εθνικός Μελιγαλά έφυγε με το διπλό από το "Γ. Λουκαρέας", κερδίζοντας με 2-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα γκολ στο πρώτο μέρος και δημιούργησε ένα άλλο στο δεύτερο το οποίο σημείωσε ο Μουρούσιας. Και έτσι η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου κατέκτησε δίκαια την πρώτη εκτός έδρας νίκη της και ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας!

Η νίκη αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία μιας και οι "κυανόλευκοι" έπαιξαν από το 55' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σταμάτη Φέστα, σε μια καθοριστική φάση που έχασε πέναλτι ο Απόλλωνας με τον Κούτρη... Ή μάλλον πιο σωστά το απέκρουσε ο γκολκίπερ Σταύρος Δημητρέλης, που έχει σημαντική συμβολή σε αυτό το 0-2.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πάντως κατώτεροι των περιστάσεων, δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις σε όλο το ματς και παρέμειναν δίχως νίκη στην έδρα τους και πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

"Χτύπησε" στο 42' ο Χότζα

Ο αγώνας είχε αργό τέμπο στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να απειλούν σε ένα δίλεπτο δύο φορές. Στο 11' ο Δ. Τσουλάκος βρήκε στην περιοχή τον Κούτρη που κοντρόλαρε και σούταρε με τον Δημητρέλη να μπλοκάρει. Ενα λεπτό αργότερα και πάλι ο Κούτρης έγινε αποδέκτης της μπάλας από γέμισμα του Μπούρα όμως σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 22' το σουτ του Μανωλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο.

Και κάπου εκεί κόπασε η επιθετικότητα της ομάδας του Π. Μπιζίμη, με τον Εθνικό να πατά καλύτερα στο γήπεδο μετά το 25'.

Στο 32' ο Γεωργόπουλος με κάθετη πάσα έδωσε στον Καρύδη που πέρασε και τον Αντωνόπουλο, βγαίνοντας όμως πλάγια... Εκανε τη σέντρα σουτ και ο Μουρούσιας σε κενή εστία έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του κ. Παναγιωτόπουλου.

Ηταν μια δύσκολη φάση με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας πως το γκολ ήταν κανονικό.

Στο 38' ο Καρατζούλιας βρήκε με κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή τον Μουρούσια που φάτσα με τον Αντωνόπουλο σούταρε ψηλά άουτ.

Η υπεροχή των "κυανόλευκων" καρποφόρησε στο 42' όταν ο Μουρούσιας τροφοδότησε τον Χότζα και εκείνος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1, σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο.

Αποβλήθηκε ο Στ. Φέστας, έπιασε πέναλτι ο Δημητρέλης

Στο β' μέρος ο Απόλλωνας μπήκε πιο επιθετικά και στο 50' ο αμαρκάριστος Κούτρης από κοντά πήρε την κεφαλιά (από σέντρα του Δ. Τσουλάκου), όμως ο Δημητρέλης μπλόκαρε.

Στο 54' σε φάση διαρκείας ο Τρικουράκης σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Στ. Φέστα και ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία... Ο κ. Σερεμέτης έδωσε το πέναλτι και απέβαλε τον 22χρονο αμυντικό, που το δέχθηκε αδιαμαρτύρητα.

Ο Κούτρης εκτέλεσε όμως άσχημα το πέναλτι (στο κέντρο της εστίας) και ο Δημητρέλης έδιωξε με τα πόδια κρατώντας το 0-1.

Το χαμένο πέναλτι φαίνεται πως επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν μπλοκαρισμένοι στη συνέχεια και δεν είχαν το καθαρό μυαλό να φτιάξουν φάσεις. Αντιθέτως ο Εθνικός με σωστή τακτική, ασφυκτικό πρέσινγκ και τον Καρατζούλια "άρχοντα" στο κέντρο, κρατούσε εύκολα το προβάδισμα και στο 68' έκανε δύο τα τέρματα του.

Ο Χότζα από αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μουρούσια, ο οποίος με συρτό σουτ έγραψε από κοντά το 0-2.

Τα πάντα τελείωσαν τότε με τον Απόλλωνα να έχει μέχρι το φινάλε μόνο μια καλή στιγμή στο 74' όταν το σουτ του Μανωλόπουλου κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Χότζα, Καρατζούλιας, Γεωργόπουλος, Μουρούσιας, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Δημητρέλης με το πέναλτι που απέκρουσε.

Από τον Απόλλωνα πάλεψαν περισσότερο οι Δ. Τσουλάκος και Γ. Παπαγεωργίου.

Καλή η διαιτησία του Σερεμέτη και των βοηθών του Παναγιωτόπουλου και Κασκάνη. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Φέστας (73' Σεφεράσι), Φαράντος (46' Γ. Παπαγεωργίου), Παυλάκος, Ν. Παπαγεωργίου, Τρικουράκης (62' Βουρνάς), Δ. Τσουλάκος, Στ. Τσουλάκος, Κούτρης, Μανωλόπουλος, Μπούρας.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Δημητρέλης, Σίνος, Φέστας, Μακρυνιώτης, Θανόπουλος, Γεωργόπουλος, Καρατζούλιας, Μουρούσιας (84' Κανελλόπουλος), Καρύδης (76' Στρατής), Χότζα, Λάγιος (58' Σβερκούνος).