Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2016 20:16

Ριφιφί με βαθμό (1-1) η Λάρισα στην Τρίπολη

Γράφτηκε από τον

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε το Σάββατο (26/11) στο «Θ. Κολοκοτρώνης», καθώς ο Αστέρας Τρίπολης ισοφαρίστηκε από την ΑΕΛ (1-1), παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για περισσότερο από 70 λεπτά με παίκτη περισσότερο.

 

Η υπερβολική αποβολή του Γιοβάνοβιτς στο 17ο λεπτό, δεν πτόησε τους «βυσσινί», οι οποίοι δεν δέχθηκαν δεύτερο γκολ και εν τέλει ισοφάρισαν στο 77ο με το ίδιο νόμισμα (πέναλτι).

 

Ειδική μνεία, πάντως, θα πρέπει να γίνει στα δύο δοκάρια των γηπεδούχων: το ένα με το σκορ στο 1-0 και το άλλο, αφού η ΑΕΛ είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

 

Με έντεκα τελικές, ένα γκολ και ένα δοκάρι, ο Αστέρας Τρίπολης είχε για τα καλά τα ηνία της αναμέτρησης, τουλάχιστον στο α’ ημίχρονο.

 

Σε αυτό συνέβαλε, βέβαια, η υπερβολική αποβολή του Γιοβάνοβιτς, στη φάση που ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το οποίο μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Ιωαννίδη στο 18ο λεπτό.

 

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου «πάτησε» πάνω στο προβάδισμα και κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου, ωστόσο δεν κατάφερε να σημειώσει δεύτερο γκολ, ελέω και του… δεξιού δοκαριού (38’ σε πλασέ του μοιραίου Δημούτσου).

 

Η ΑΕΛ, από την πλευρά της, εκτός από το αριθμητικό μειονέκτημα και το εις βάρος της γκολ κλήθηκε να προβεί μόλις στο 31’ σε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αβραάμ.

 

 

Συνολικά, ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την πιο πειστική φετινή του εμφάνιση, δεδομένου ότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο αποδείχθηκε… άμυαλος.

 

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε ώθηση από τις αλλαγές, αντέδρασε, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 77ο λεπτό ο Ναζλίδης ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο Αναστασόπουλος από τον Δημούτσο.

 

Οι γηπεδούχο ήταν ανώτεροι κατά βάση μέχρι το 60’, αλλά προς το φινάλε προσπάθησαν να επανακτήσουν το προβάδισμα-νίκης, με την είσοδο και του Στανισάβλιεβιτς στο 81’.

 

Τελικά, ο Σέρβος μέσος δεν έμελλε να αποτελέσει τη «χρυσή» αλλαγή του «Ελέ», αφού το δυνατό σουτ που επιχείρησε στο 86ο λεπτό, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

 

Ως εκ τούτου, αμφότερες οι ομάδες δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, η οποία θα τους απομάκρυνε περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

 

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης 4ος: Ευάγγελος Μανούχος

 

Κίτρινες: 64’ Μπέρτος, 74’ Χαμντανί, 76’ Δημούτσος, 80’ Καλτσάς, 82’ Ιγκόρ Σίλβα – 70’ Ξενοδόχοβ, 90+3’ Ντέλετιτς.

 

Κόκκινες: 17’ Γιοβάνοβιτς.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ Σίλβα, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81’ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62’ Μάσα), Καλτσάς, Νίκο Φερνάντες (69’ Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.

 

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ (31’ Αβραάμ), Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης (46’ Ντοντό).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR