Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 12:59

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-4: Εύκολο διπλό με κορυφαίο τον Σαραντόπουλο

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις νίκες για την Καλαμάτα που κέρδισε με 4-1 στα Αρφαρά τον Αστέρα και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η "Μαύρη Θύελλα" πήρε ένα εύκολο διπλό από στην ουραγό ομάδα της βαθμολογίας, αν και τα δύο τελευταία γκολ μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο αγώνας έγινε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της συνεχής βροχόπτωσης και δεν ήταν εύκολο να παιχθεί ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα των Χατζηαγγελή - Μάνα προηγήθηκε με τον Αθανασόπουλο, προς στιγμήν οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον 

Ηλ. Καπόγλη, όμως άμεσα οι "μελανόλευκοι" πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Σαραντόπουλο.

Στο β' μέρος η Καλαμάτα δεν κινδύνευσε σε καμία στιγμή και "κλείδωσε" τη νίκη στα τελευταία λεπτά με τέρματα των Τσουλάκου και Σαραντόπουλου.

Στον αντίποδα ο Αστέρας που δεν είχε και πάλι προπονητή στον πάγκο (την ομάδα κατέβασε ο ποδοσφαιριστής Ν. Χρονόπουλος) τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε καλά, μιας και ήταν μέσα στο ματς μέχρι το 85'.

Ομως είδε τη διαφορά από την 14η θέση να αυξάνει και χρειάζεται άμεσα βαθμούς για να το παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή.

Προβάδισμα με Αθανασόπουλο, ισοφάρισε ο Ηλ. Καπόγλης

Στο 3' ύστερα από κόρνερ του Σαραντόπουλου η κεφαλιά του Αθανασόπουλου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Η Καλαμάτα είχε την υπεροχή και στο 20' ο δραστήριος Σαραντόπουλος τροφοδότησε τον Βασιλόπουλο που πλάσαρε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαραντόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τσουλάκο που πλάσαρε, ο Σταθόπουλος έδιωξε 

με τα πόδια και ο Αθανασόπουλος που ακολουθούσε με πλασέ έγραψε το 0-1.

Ο Αστέρας έφτασε στο 1-1 στο 39' με έξοχη εκτέλεση φάουλ του Ηλ. Καπόγλη που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ".

Ομως αυτό το γκολ δεν το χάρηκαν πολύ οι γηπεδούχοι, μιας και στο 42' ο Σαραντόπουλος με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση έκανε το 1-2.

Τρία δοκάρια οι "μελανόλευκοι"

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια κλασική φάση για την Καλαμάτα στο 47' όταν ο Αθανασόπουλος σέντραρε και ο Βασιλόπουλος σούταρε από κοντά με τον Παν. Χαραλαμπόπουλο να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η "Μαύρη Θύελλα" είχε και τρίτο δοκάρι, όταν ύστερα από φάουλ του Σαραντόπουλου και κεφαλιά του Καντούτση η μπάλα σταμάτησε στη δεξιά δοκό.

Οι "μελανόλευκοι" είχαν μια ακόμη ευκαιρία στο 75' με την κεφαλιά του Τσουλάκου (μετά από σέντρα του Νάτση) να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ.

Το "κλείδωσε" στο τελευταίο 5λεπτο

Τελικά το 1-3 έγινε στο 86' με τον Νάτση να βρίσκει στην περιοχή τον Τσουλάκο και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ να νικά τον Σταθόπουλο.

Στο 90' ο κορυφαίος του γηπέδου Σαραντόπουλος έκανε ατομική ενέργεια και ανατράπηκε από τον Σταθόπουλο, με τον Αλεξέα να δίνει το καθαρό πέναλτι.

Ο Σαραντόπουλος ευστόχησε από τα 11 βήματα γράφοντας το τελικό 1-4.

Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του, του Τσοπανάκη και της Τσουκάλη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Σταθόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Π. Καπόγλης, Ηλ. Καπόγλης, Πετρ. Χαραλαμπόπουλος (88' Κουτσουμπός), 

Παν. Χαραλαμπόπουλος, Μπούρης (46' Ν. Βοσνάκης), Μπούρδος (46' Κλ. Βοσνάκης), Καραπετιάν, Σωτηρόπουλος, Χρονόπουλος.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Βασιλόπουλος (72' Σταματελόπουλος), Νάτσης, Αθανασόπουλος (85' Μερκούρης), Τσουλάκος (87' Πουλάκος), Σαραντόπουλος, Νικολόπουλος.