Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 14:25

ΑΒΙΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-1: Εσωσε τον βαθμό στο 86' με Παγώνη

Γράφτηκε από τον

Για 75 λεπτά ο Αγρας ήταν μπροστά στο σκορ και κοντά στο πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα, όμως ο Παγώνης με ένα πανέμορφο γκολ στο 86' έφερε το ματς στα ίσια και χάρισε στην Αβία τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το 1-1 το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Κορδία αποδίδει δικαιοσύνη, αφήνοντας όμως και τις δύο ομάδες, που είναι χαμηλά στη βαθμολογία, ανικανοποίητες... Τη μεν Αβία γιατί δεν κέρδισε ένα εντός έδρας ματς στα μέτρα της και έμεινε δίχως νίκη για 9η αγωνιστική και τον Αγρα διότι είχε το προβάδισμα από το 11' με τέρμα του Διακουμή, όμως αντί για τρεις έφυγε με έναν βαθμό στις αποσκευές του (τον πρώτο εκτός έδρας).

Ο αγώνας πάντως ήταν μέτριος έως κακός ποιοτικά, με λίγες φάσεις εκατέρωθεν, χωρίς ρυθμό και με πολλές διακοπές.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού... Ηταν το 11' όταν ο Μπούμπα με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Διακουμή που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με διαγώνιο σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Διονύση Πουλή προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28' ο Βαβαρούτσος έδωσε από δεξιά στον Γεωργαντά που σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Γεωργαντάς στάθηκε άτυχος στο 39' όταν ύστερα από αμυντική ολιγωρία έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45' ένα σουτ του Γιαννέα δεν βρήκε στόχο.

Στο β' ημίχρονο οι Μανιάτες μπήκαν πιο δυνατά έχοντας την κατοχή της μπάλας, όμως ο Αγρας απείλησε πρώτος στο 60' με τον Διακουμή να μην προλαβαίνει για λίγο την πάσα του Πανάγου και τον Κάρλο να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καραματσούκης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γεωργαντάς πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 78' τραυματίστηκε ο Λυκούργος Ν. Ανδρώνης και η αποχώρησή του από το ματς στοίχισε στην ομάδα των Γαργαλιάνων...

Στο 80' ο Βαβαρούτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Αποστολίδης έκανε την κεφαλιά με τον Καλογήρου να αποκρούει και τον Γεωργαντά από κοντά να κάνει την προβολή που έφυγε πάνω από την εστία.

Εν τέλει η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 86' όταν ο Γεωργαντάς τροφοδότησε τον Παγώνη και εκείνος με φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Καλογήρου

για το τελικό 1-1.

Πολύ καλή η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Τσακόπουλου και Βοσνάκη.

ΑΒΙΑ: Κάρλος, Βαβαρούτσος, Φουρναράκος, Τζανετέας, Λυκουρέζος, Αποστολίδης, Γιαννέας (58' Αλντέσκου), Κορμπής, Γεωργαντάς, Παγώνης, Καραματσούκης (73' Μητσέας).

 

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Καλογήρου, Κουπούζος (46' Γεωργακόπουλος), Εμμανουήλ, Πότσης, Λ.Ν. Ανδρώνης (78' λ. τρ. Λακριντής), Γεωργόπουλος, Μπούμπα, Μπουντάς, Ερέκι (85' Γκότσης), Πανάγου, Διακουμής.