Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 14:10

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: "Μπορούσαμε τη νίκη αν ήμασταν πιο ψύχραιμοι", δηλώνει ο Φάνης Κάνιστρας

Γράφτηκε από τον

Ισοπαλία (1-1) στην έδρα του παραχώρησε την Κυριακή ο Πανθουριακός  με την Αναγέννηση Παραλίας.

Η ομάδα της Θουρίας, από το πρώτο ημίχρονο δημιούργησε καλές ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη, όμως τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε με τον Φάνη Κάνιστρα ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός μιλώντας για το ματς  δήλωσε χθες στο "Notosport": «Νομίζω ότι η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Πιστεύω, αν ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει σε κάποιες από τις φάσεις που κάναμε και να έχουμε πάρει τη νίκη». Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω εγχείρησης στον αστράγαλο έχει επιστρέψει το τελευταίο διάστημα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, παίζοντας ως αλλαγή στα τελευταία 3 παιχνίδια. Αγωνίστηκε πολύ λίγο στον αγώνα με την Α.Ε. Αβίας, ενώ για περίπου 20 λεπτά έπαιξε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Α.Ο. Φαραί και Αναγέννηση. Μάλιστα το τελευταίο ματς με δικό του γκολ ο Πανθουριακός έφτασε στην ισοφάριση και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ. Για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για το γκολ που έβαλε μας είπε: «Επέστρεψα μετά από 8 μήνες στα γήπεδα, στα τρία τελευταία παιχνίδια αγωνίστηκα ως αλλαγή. Σίγουρα δεν είμαι 100% έτοιμος, αλλά όταν μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να διεκδικήσει τον στόχο της. Σιγά - σιγά με από πρόγραμμα θα φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο και ευελπιστώ ότι θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα».

Το γκολ που πέτυχε μπορεί να μην έδωσε νίκη στην ομάδα του, όμως ήταν σημαντικό γιατί με αυτό η ομάδα του αναδείχθηκε ισόπαλη στον ντέρμπι της αγωνιστικής με την Αναγέννηση. Αναφερόμενος σε αυτό, δήλωσε: «Ένα γκολ πάντα βοηθάει στην αυτοπεποίθηση ενός ποδοσφαιριστή, ειδικά όταν το έχει σημειώσει απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο». Σχετικά με τη συνέχεια, ο Φάνης Κάνιστρας υποστήριξε ότι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά και η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, είναι δύο από τους στόχους του Πανθουριακού. «Η ομάδα νομίζω ότι έχει ένα πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ από τα καλύτερα στην κατηγορία. Σίγουρα η θέση μας θα μπορούμε να είναι κάπου πιο πάνω, να είχαμε κάποιους βαθμούς ακόμη. Να είμαστε ρεαλιστές θεωρώ ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα έχουμε το παιχνίδι με τα Αρφαρά θέλουμε τους τρεις πόντους και μετά να συγκεντρωθούμε στον αγώνα του κυπέλλου της Τετάρτης που είναι η μισή χρονιά, όπου εκεί θα διεκδικήσουμε το καλύτερο».

 

Σε ερώτηση μας σχετικά με το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα, απάντησε: «Φέτος δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Δυστυχώς είναι στο τοπικό η Καλαμάτα και είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα έχει στην ουρά με την ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους. Εδώ να συμπληρώσω ότι είναι ξεκάθαρο νομίζω πως μαζί με την Καλαμάτα είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας».