Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 12:16

ΕΡΑΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Διατήρησε το +6 με άνετο διπλό στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Διατήρησε το +6 με άνετο διπλό στα Φιλιατρά

 

Ενα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε χθες η Καλαμάτα που επικράτησε της Εράνης στα Φιλιατρά με 2-0.

Η "Μαύρη Θύελλα" διατήρησε το +6 από την δεύτερη Αναγέννηση και παράλληλα πέτυχε το πέμπτο της διπλό στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής. Οι "ασπρόμαυροι" πέτυχαν από ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, στο πρώτο με τον Σαραντόπουλο και στο δεύτερο με τον Καντούτση και έφτασαν εύκολα στο διπλό, παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η Εράνη από την άλλη δεν μπόρεσε να δυσκολέψει αισθητά την Καλαμάτα και αρκέστηκε σε μια... τιμητική ήττα, η οποία πάντως την κρατά χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Η ομάδα του Νίκου Φρούσου παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες (Αλμπάν, Αλεβίζος, Μητρόπουλος) και το πάλεψε μέχρι να γίνει το 0-2 στο 55'.

Την αναμέτρηση, που διεξήχθη στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών, ανάμεσα σε δύο από τις πιο μεγάλες ομάδες του νομού, παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές, οι οποίοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το μέτριο θέαμα.

Ασίστ ο Καλαντζής, γκολ ο Σαραντόπουλος

Η Καλαμάτα ξεκίνησε το ματς δίχως τους Τσουλάκο και Νάτση και έτσι ο Καλαντζής ήταν βασικά εκείνος που έφτιαχνε παιχνίδι από τα αριστερά.

Σε μία τέτοια φάση στο 17' άνοιξε το σκορ... Ο Βασιλόπουλος έδωσε στον 34χρονο επιθετικό, εκείνος μπήκε ωραία στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα για τον Σαραντόπουλο που με συρτό σουτ από κοντά έκανε το 0-1.

Η ομάδα των Χατζηαγγελή, Μάνα πέτυχε αυτό που ήθελε και στη συνέχεια έλεγξε τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου. Στο 22' οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά όταν ο δραστήριος Δημόπουλος πέρασε στο σπριντ τον Λιόλιο και σέντραρε, όμως η προβολή του Νικολακόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια άλλη φάση με την Καλαμάτα να έχει καλή κυκλοφορία, όχι όμως και φαντασία στο παιχνίδι της.

Το 0-2 με κεφαλιά Καντούτση στο 55'

Στο β' μέρος η Εράνη μπήκε πιο δυνατά με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση και στο 50' το φάουλ του Χρονόπουλου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Αυτή που σκόραρε όμως ήταν η Καλαμάτα σε ένα χρονικό σημείο που δεν υπερείχε... Ηταν το 55' όταν ο Μπεγέτης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Καντούτσης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Εκεί τελείωσε ουσιαστικά το ματς μιας και οι "πράσινοι" δεν είχαν τον τρόπο και την ψυχολογία να γυρίσουν το ματς.

Οι πρωτοπόροι της Α' τοπικής με καλή κυκλοφορία κράτησαν το προβάδισμα, χωρίς να προσπαθήσουν ιδιαίτερα και γι' άλλα γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό πως χάθηκε μόνο μια καλή ευκαιρία έως το φινάλε, στο 69' όταν ο Καλαντζής με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Αθανασόπουλο που σούταρε έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε για λίγο το... χατήρι.

Καλύτεροι της Καλαμάτας οι Νικολόπουλος, Καλαντζής, Καντούτσης και Μπεγέτης, ενώ από την Εράνη ξεχώρισαν οι Δημόπουλος και Μιχαλακόπουλος.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Σερεμέτη και Τσοπανάκη.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Γριβοκωστόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Βλάμης, Πέππας, Νικολακόπουλος (66' Χότι), Κόλλιας, Κώτσος, Δημόπουλος, Χρονόπουλος (76' Διονυσόπουλος), Σπυρόπουλος (84' Μπουρδέκας).

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος (81' Κουρούπης), Μπαστακός, Καντούτσης, Λιόλιος, Μπεγέτης (76' Τζανετέας), Νικολόπουλος, Βασιλόπουλος, Καλαντζής, Αθανασόπουλος, Σαραντόπουλος (72' Σταματελόπουλος).