Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 12:40

Θρίαμβος του Παμίσου στο ντέρμπι, 3-0 την Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Θρίαμβος του Παμίσου στο ντέρμπι, 3-0 την Κυπαρισσία

Τρία γκολ, χαμένο πέναλτι, δοκάρι, αποβολή, δύναμη και πάθος, συνθέτουν το σκηνικό του χθεσινού ντέρμπι ανάμεσα στον Πάμισο και την Κυπαρισσία, που βρήκε θριαμβευτές τους Νησιώτες με σκορ 3-0.

Η ομάδα της Μεσσήνης έχοντας σε μεγάλα κέφια τους ταχύτατους Λαθύρη και Μπίσα, μετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο και αν δεν ήταν ο Λαμπρόπουλος, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.  Ο γκολκίπερ της Κυπαρισσίας νίκησε τρεις φορές σε τετ α τετ τον Λαθύρη, που έχασε και πέναλτι!

Από τα 11 βήματα πάντως ο Πάμισος έθεσε τις βάσεις για τη νίκη, σκοράροντας στο 31' με τον Ηλιόπουλο. Στο 35' ο Μπίσα ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων και ο Τουρλίδας στο 70' έκλεισε το σκορ.  Με τη δεύτερη σερί νίκη ο Πάμισος, μοιράζεται με τον Πανθουριακό και το Μιλτιάδη την 3η θέση της Α' τοπικής, ενώ η Κυπαρισσία υποχώρησε στην 7η θέση. 

Στο χθεσινό παιχνίδι όπου ο Αλέξης Μαντζούνης βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος με την Κυπαρισσία, η φάση του 31' ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, μιας και μέχρι τότε το ματς χαρακτηριζόταν από τη δύναμη.

Ο Πάμισος είχε απειλήσει μόνο στο 20' με την κοντινή κεφαλιά του Τουρλίδα που απέκρουσε ο Λαμπρόπουλος και η Κυπαρισσία στο 25'  με το σουτ του Τριανταφύλλη (απέκρουσε ο Τρακάκης) και στη συνέχεια της φάσης με  την προβολή ου Βασιλόπουλου.

Στο 31' λοιπόν ο Μπίσα απέφυγε διαδοχικά Μιτρόφ και Τσίτσο και ο τελευταίος τον ανέτρεψε με τον Ηλιόπουλο να ευστοχεί στο πέναλτι. Και πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν από το σοκ, δέχτηκαν και το 2-0. 

Ο Λαθύρης σέντραρε από δεξιά, ο Ανδρουτσής έδιωξε προ του Τουρλίδα, αλλά ο Μπίσα που καραδοκούσε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 Στο 40' λίγο έλειψε με σχεδόν ίδιο τρόπο να έχουμε ένα ακόμα γκολ, αλλά ο Μιτρόφ έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Ηλιόπουλου, ξανά από σέντρα του Λαθύρη και κακή αντίδραση της άμυνας.

Η Κυπαρισσία θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι στο 43' με τη γυριστή κεφαλιά του Ντιόπ (από φάουλ του Γιαννόπουλου), αλλά ο Τρακάκης πετάχτηκε στο "Γ" και κράτησε το μηδέν. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμισος έδωσε χώρο στην Κυπαρισσία με σκοπό να εκμεταλλευτεί στην κόντρα την ταχύτητα των Μπίσα και Λαθύρη από τις πτέρυγες.

 Κάτι που έγινε αρκετές φορές. Στο 55' ο Λαθύρης βρέθηκε μόνος με τον Λαμπρόπουλο, που απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ. Στην επόμενη φάση ο γκολκίπερ του ΑΟΚ είπε ¨όχι" και στο σουτ του Μπίσα. Η Κυπαρισσία έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ το Τρακάκη, με το σουτ του Πετρόπουλου στο 60' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 69' ο Τουρλίδαε επιχείρησε σέντρα - σουτ από αριστερά με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Στο 70' σε μια φάση που ο Πλακογιάννης άφησε σωστά το πλεονέκτημα σε φάουλ στον Ηλιόπουλο, ο Λαθύρης μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στο δεύτερο δοκάρι για τον Τουρλίδα, που απλά έσπρωξε την μπάλα στο δίχτυα, Με τη ψυχολογία στα ύψη ο Πάμισος έψαξε και άλλα γκολ, αλλά στο 71' ο Λαθύρης και πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει στη μονομαχία τον Λαμπρόπουλο. Στο 75' κέρδισε πάντως πέναλτι από τον Μιτρόφ και ζήτησε από τον πάγκο να το εκτελέσει.

Εστειλε όμως την μπάλα άουτ, ενώ δεν χρίστηκε σκόρερ ούτε στο 82'  στο νέο τετ α τετ με τον Λαμπρόπουλο, που απέκρουσε σε κόρνερ την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. 

Στο 87' η Κυπαρισσία είχε ευκαιρία να σκοράρει με την κεφαλιά του Βασιλόπουλου.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Τσίτσος, που ήταν εκνευρισμένος και χτύπησε αντίπαλο. 

Καλή η διαιτησία του Πλακογιάννη, όπως και του Ρέκκα και της Τσουκάλη. 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος (68' Μπερερής), Λαθύρης, Δημητρακόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Γεωργιόπουλος, Παπαδόπουλος (77΄ Μπομπότσι), Τουρλίδας (88' Χαρλέπας), Ηλιόπουλος, Μπίσα.

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος (72΄Ζαφείρης), Μιτρόφ, Τσίτσος, Ντιόπ, Τριανταφύλλης, Δημητρουλόπουλος, Βασιλόπουλος, Πετρόπουλος (80' Μπακόπουλος), Κωνσταντόπουλος (51' Μανδραπήλιας). 

* Πριν από την έναρξη του ματς η διοίκηση του Παμίσου έδωσε αναμνηστικά στον πιστό φίλαθλο της ομάδας Νίκο Δαρζέντα.