Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 13:40

Κλήρωση Champions League: Τα ζευγάρια των "16"

Γράφτηκε από τον

Σούπερ αναμετρήσεις, Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν και Μπάγερν - Άρσεναλ, στη φάση των "16". Ελληνική "μονομαχία" με Μήτρογλου και Σάμαρη εναντίον Παπασταθόπουλου στο Μπενφίκα - Ντόρτμουντ. 

Ενδιαφέρουσες μονομαχίες προέκυψαν από την κλήρωση για τη φάση των "16" του Champions League. Η Μπαρτσελόνα τίθεται αντιμέτωπη με την Παρί Σεν-Ζερμέν και η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, στα δύο ζευγάρια που ξεχωρίζουν.

Η Ρεάλ "έπεσε" πάνω στη Νάπολι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα πάνω στη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η πρόκριση για την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε περνά από το Λεβερκούζεν, ενώ αυτή της Γιουβέντους από το Πόρτο.

Ελληνική "μονομαχία" με τους Κώστα Μήτρογλου κι Ανδρέα Σάμαρη να αντιμετωπίζουν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Ντόρτμουντ.

Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό συναντώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Ρεάλ αναμετρήθηκε με τη Νάπολι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1987/88. Οι "μερένγκες" νίκησαν τους "παρτενοπέι" στη Μαδρίτη (2-0), ενώ στην Ιταλία το ματς έληξε ισόπαλο (1-1).

Μπενφίκα και Ντόρτμουντ συναντήθηκαν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν, 1963/64. Η γερμανική ομάδα επικράτησε εντός έδρας με 5-0, ηττήθηκε στη Λισαβώνα με 2-1.

Η Μπάγερν και η Άρσεναλ έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές από τη σεζόν 2000/01. Οι Βαυαροί έχουν πέντε νίκες, οι "gunners" τρεις, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Η Μπάγερν έχει αποκλείσει τρεις φορές την Άρσεναλ σε αυτή τη φάση ("16") τις σεζόν 2004/05, 2012/13 και 2013/14.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των "16":

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Μονακό (Γαλλία)

Ρεάλ (Ισπανία) - Νάπολι (Ιταλία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Άρσεναλ (Αγγλία)

Πόρτο (Πορτογαλία) - Γιουβέντους (Ιταλία)

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Ατλέτικο (Ισπανία)

Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Σεβίλλη (Ισπανία) - Λέστερ (Αγγλία)

Οι πρώτοι αγώνες της "φάσης των 16" θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Πηγή: sport24.gr