Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 12:44

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 0-0: Πήρε τον βαθμό σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς

Γράφτηκε από τον

Με "λευκή" ισοπαλία (0-0) κόντρα στον Αστέρα Αμαλιάδας αποχαιρέτησε το 2016 ο Τσικλητήρας Πύλου... Η Μεσσηνιακή ομάδα πήρε έναν βαθμό, φτάνοντας τους 15 και απέχει οκτώ από την τελευταία θέση που οδηγεί στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η ομάδα της Πύλου ήταν ακίνδυνη επιθετικά, δημιούργησε ελάχιστες φάσεις, ενώ ήταν και τυχερή μιας και ο Μπαρμπαρούσης για την Ηλειακή ομάδα σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο και είχε 1-2 ακόμη κλασικές ευκαιρίες.

Το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο ήταν μοιρασμένο, όμως από εκείνο το σημείο μέχρι το ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία και άγγιξαν το γκολ.

Στο 10' ο Τσάτσος μες κάθετη πάσα βρήκε τον Πύλιο, το πλασέ του οποίου έφυγε λίγο άουτ.

Δοκάρια σε κεφαλιές του Μπαρμπαρούση 

Ο Αστέρας στο 18' απείλησε με τον Αντωνόπουλο να σεντράρει και τον Μπαρμπαρούση να παίρνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού.

Στο 23' η ομάδα της Αμαλιάδας είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν ύστερα από κόρνερ του Αντωνόπουλο και κεφαλιά του Μπαρμπαρούση η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Νέα καλή στιγμή για τον Αστέρα στο 32' με τον Παρασκευόπουλο να σεντράρει και τον Μπαρμπαρούση να πιάνει το σουτ στην κίνηση, 

όμως ο Παλιγγίνης του είπε "όχι" με εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 35' η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη είχε ένα καλό σουτ του Γραμματικόπουλου που έφυγε λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Αντωνόπουλος βγήκε τετ α τετ τον Παλιγγίνη που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Βεργέτη να δίνει πέναλτι... Ομως ο βοηθός Λυκομήτρος είχε υποδείξει τον Αντωνόπουλο σε θέση οφσάιντ και η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Στο β' ημίχρονο η ομάδα της Πύλου έλεγξε τον ρυθμό και όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, με τον Αστέρα να οπισθοχωρεί. Ομως δεν υπήρχε φαντασία στο παιχνίδι των γηπεδούχων και η εστία του Τσάμη δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.

Η πιο καλή στιγμή ήταν στο 88' όταν το διπλό σουτ του Γραμματικόπουλου σταμάτησε στα σώματα αμυντικών.

Διαιτητής ήταν ο Βεργέτης (Αρκαδίας), και βοηθοί οι Λυκομήτρος και Λέκκας από τον ίδιο σύνδεσμο. 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς (68' Κωστής), Ρούσσης, Μπίζος, Κυριαζόπουλος (78' Μεντούρ), Ζαχαρόπουλος, Τσάτσος, Κερμενίδης (85' Σβίγγος), Πύλιος, Γραμματικόπουλος. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Τσάμης, Μποτσικάκης, Αντωνόπουλος (78' λ.τρ. Παπουτσής), Κασάπης, Κλαδάκης, Νικολακόπουλος, Μπράβος (84' Μελετίδης), Μπουζούρας, Κατιάνγκα, Μπαρμπαρούσης, Παρασκευόπουλος (80' Μητρόπουλος).

"Τέτοιες ομάδες αξίζουν να αγωνίζονται στη Γ' εθνική"

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση του Αστέρα Αμαλιάδας που εξυμνεί της ομάδας της Πύλου. 

Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και ο αγωνιστικός χώρος είναι σε άψογη κατάσταση και πως τέτοιες ομάδες αξίζουν να αγωνίζονται στη Γ' εθνική.

Επίσης οι Ηλειοι ευχαριστούν για την άψογη φιλοξενία και δεσμεύονται για ανάλογη φιλοξενία στο ματς του β' γύρου.