Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 13:06

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-0: Στο +8 με εύκολη νίκη

Γράφτηκε από τον

Το φινάλε του 2016 βρίσκει την Καλαμάτα στην κορυφή της Α' τοπικής έχοντας μάλιστα χτίσει μια αρκετά μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Η 13η και τελευταία αγωνιστική της χρονιάς έφερε την Μαύρη Θύελλα γιια πρώτη φορά στο +8 από τις ομάδες που ισοβαθμούν στην 2η θέση, καθώς οι μελανόλευκοι κέρδισαν εύκολα τον Εθνικό Μελιγαλά με 3-0 στο Δημοτικό Στάδιο ενώ η Αναγέννηση έφερε ισοπαλία με τον Απόλλωνα.

Αθανασόπουλος, Καλαντζής, Νάτσης πέτυχαν τα γκολ της χθεσινής νίκης της Καλαμάτας που επικράτησε δίκαια έχοντας μάλιστα αρκετά καλή παρουσία και πλέον έχει βάλει γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή της στην Γ' εθνική. Ο Εθνικός πάλεψε το ματς όσο μπορούσε ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα η οποία ήταν η πρώτη του μετά από έξι αγωνιστικές.

Η Καλαμάτα μάλιστα από χθες είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια χειμώνα, καθώς απομένουν μόλις 2 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και έχει διαφορά 8 βαθμών από το δεύτερο. 

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Εθνικό να μην κλείνεται και την Καλαμάτα όμως να μην έχει ρυθμό. Πρώτη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων ήταν στο 18' όταν ο Νάτσης γύρισε από δεξιά αλλά ο Βασιλόπουλος από καλή θέση έκανε αδύναμο πλασέ για να μπλοκάρει ο Δημητρέλης.

Οσο περνούσε η ώρα η Καλαμάτα άρχισε να φτάνει πιο εύκολα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 23' όταν ο Καλογερόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά, ο Αθανασόπουλος πλάσαρε αλλά ο Φέστας πρόλαβε σωτήρια και πέταξε την μπάλα ελάχιστα έξω κόρνερ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φέστα, σε μια δύσκολη φάση για να πούμε με βεβαιότητα αν είχαν δίκιο ή όχι.

Τελικά το 1-0 έγινε στο 27'. Ο Καλαντζής έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, γύρισε στον Αθανασόπουλο που πλάσαρε, ο Δημητρέλης απόκρουσε δύσκολα αλλά η μπάλα έφτασε και πάλι στον Αθανασόπουλο που με νέο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Στο 38' ο Καλογερόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ αλλά ο Δημητρέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς μόλις στο 46' ο Σαραντόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Καλαντζής με πολύ ωραία κεφαλιά πέτυχε το 2-0 για την Καλαμάτα.

Στο 54' ο Αθανασόπουλος έκλεψε τη μπάλα από αριστερά και γύρισε για τον Καλαντζή που άφησε έξυπνα για το Νάτση και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το 3-0.

Στο 72' ο Καλαντζής είχε ωραία προσπάθεια και σουτ με τον Δημητρέλη να αντιδρά σωστά. Στο επόμενο λεπτό ο Σαραντόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Μπαστακός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής ήταν ο Λάμιας με βοηθούς τους Κασκάνη και Μπασιλάρη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος (69' Σταματελόπουλος), Λιόλιος (65' Μπάρκας), Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος, Αθανασόπουλος, Νάτσης (76' Μερκούρης), Σαραντόπουλος.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Δημητρέλης, Σίνος, Φέστας, Μακρυνιώτης, Στρατής, Γεωργόπουλος (81' Κανελλόπουλος), Καρατζούλιας, Μουρούσιας, Χότζα (60' λ.τ.Λάγιος), Καρύδης, Σαραντόπουλος (70' Ρούσσιας).