Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 19:34

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-0: Δύσκολη νίκη με Καραχάλιο

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-0: Δύσκολη νίκη με Καραχάλιο

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση η Σπερχογεία κέρδισε χθες στην έδρα της, το Ασπρόχωμα με 1-0 και διατηρήθηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Α1 τοπικής.

Ενα παιχνίδι που έκλεινε περισσότερο στην ισοπαλία σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν σε μία από αυτές και να φτάνουν στη νίκη. Είχαν την ευκαιρία για 2ο γκολ, αλλά ο Ι.Ν. Γιακουμής δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 87', ενώ στα τελευταία λεπτά αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, γιατί αποβλήθηκε  ο Ζουμπόπουλος με 2η κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο (η 1η στο 24' για διαμαρτυρία).

Το Ασπρόχωμα που παρατάχθηκε με απουσίες βασικών παικτών του (Ντάσης, Φίλιος, Βεργόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος), διεκδίκησε μέχρι το τέλος ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν είχε απάντηση στο γκολ που δέχτηκε. Είχε καλές φάσεις για γκολ με τους Π. Παπανικολόπουλο (2 κεφαλιά, σουτ), Λούτα (σουτ), ενώ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 30' όταν ο Κουραμπάς με ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το Ασπρόχωμα, έχασε και δύο παίκτες λόγω τραυματισμών, του Γ. Χατζηπαναγιώτη και του Γιαννακόπουλου, οι οποίοι μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκαν από τη γιατρό του αγώνα Γεωργία Πράσινου, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Ο Γ. Χατζηπαναγιώτης, υπέστη ράγισμα στον αστράγαλο και του τοποθετήθηκε γύψος, ενώ ο Γιαννακόπουλος στη φάση του γκολ κτύπησε το γόνατο του αριστερού του ποδιού στις προεξέχουσες βίδες που κρατούσαν τα δίχτυα. Είχε σαν αποτέλεσμα να σχιστεί το γόνατο του και στο νοσοκομείο του έγιναν 6 ράμματα.

Γκολ - πέναλτι

Στο 67' ο Δικαίος έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Ι. Καραχάλιος με πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο 87' ο Χριστόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δεικτάκη και ο διαιτητής Ζαρακοβίτης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ι.Ν. Γιακούμης και ο Δεικτάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Το Ασπρόχωμα διαμαρτύρεται στον διαιτητή Ζαρακοβίτη γιατί στη φάση που προηγήθηκε του γκολ της Σπερχογείας, η μπάλα είχε βγεί πλάγια και στο έδαφος ήταν ο Σακκάς που είχε κτυπήσει. Επίσης οι παίκτες της Σπερχογείας έπαιξαν γρήγορα το πλάγιο, χωρίς να περιμένουν αν ο διαιτητής κινήθει προς τον Σακκά και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Ασπροχώματος ήταν λάθος εκτέλεση και έπρεπε να δοθεί αλλαγή. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο και στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 1-0.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Μοσχίδης, Γ. Δωδέκατος, Κορομηλάς, Ι. Καραχάλιος (71' Αγγελής), Ζουμπόπουλος, Χριστόπουλος, Ι.Ν. Γιακουμής (94' Παπανικολόπουλος), Δικαίος (90' Μούστος).

 

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Γιαννακόπουλος (68' λ.τρ. Δεικτάκης), Σακκάς, Ζαφειρόπουλος, Μπάκας, Λούτα, Παπανικολόπουλος, Γυφτέας (85' Λέκκας), Τσίρμπας, Αρ. Ηλιόπουλος, Γ. Χατζηπαναγιώτης (46' λ.τρ. Πετσόπουλος), Κουραμπάς.