Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 20:04

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 2-1: Ανατροπή στο φινάλε με δύο γκολ του Π. Παπαδέα!

Γράφτηκε από τον

Με τέρματα του Παναγιώτη Παπαδέα στο τελευταίο 10λεπτο η Ομόνοια ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πήρε πολύτιμη νίκη επικρατώντας 2-1 του Μεσσηνιακού.

Με διάθεση για νίκη μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες των δύο ομάδων, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ, ενώ γενικά είχαν καλή παρουσία και με λίγη τύχη και ουσία στην τελική προσπάθεια σε κάποιες φάσεις που δημιούργησαν θα μπορούσαν να σημειώσουν και άλλα γκολ και να έχουν το προβάδισμα για τη νίκη.

Από την άλλη η Ομόνοια που δεν έπιασε την επιθυμητή απόδοση σπατάλησε το α' μέρος χωρίς να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία της στην εστία του Κ. Γαβρά. Στην επανάληψη και με το σκορ εις βάρος της, πίεσε περισσότερο και με τις αλλαγές του κ. Δημάκη στο 64' ανέβασε την απόδοση και κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή με τον Π. Παπαδέα μέσα σε 6 λεπτά (83', 89').

Στα θετικά ήταν οι καλή παρουσία των δύο τερματοφυλάκων, Ποτηριάδη και Κ. Γαβρά που όποτε χρειάστηκε γλίτωσαν την εστία τους από την παραβίαση.

Γκολ - δοκάρι

Στο 15’ ο Δ. Γιαννακόπουλος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα μάλιστα βρήκε λίγο κόντρα σε πόδι αντιπάλου και πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, παρότι ο Ποτηριάδης εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι για να την αποκρούσει. Στο 57' ο Καραγιαννίδης μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή σούταρε συρτά και η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι (απέναντι γωνία). Στο 83' ο Π. Παπαδέας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι (απέναντι γωνία) και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1. Στο 89' ο Αθ. Παπαδέας έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή και ο Π. Παπαδέας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Σπυρόπουλος (12' δυνατό σουτ, 62' κεφαλιά), Φίλαϊ (24' 2 σουτ), Κωστόπουλος (28' διαγώνιο σουτ, 48' κεφαλιά), Καραγιαννίδης (54' σουτ, 82' διαγώνιο σουτ), Κ. Γιαννακόπουλος (55' κεφαλιά), Δελφάκης (71' πλασέ), Δημόπουλος (81' μακρινό σουτ) και Π. Γιαννακόπουλος (87' σουτ). 

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, γιατί στο 90' ο διαιτητής Σερεμέτης απέβαλε τον Κωστόπουλο με απευθείας κόκκινη γιατί εξύβρισε αντίπαλο του.   

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Μαντάς, Τσακόπουλος.

OMONOIA: Ποτηριάδης, Καστριτσέας, Αρβανίτης, Φίλαϊ (46' Χάντζος), Δημητρίου, Κοστρίβας, Κωστόπουλος, Δημόπουλος, Δεδούσης (64' Αθ. Παπαδέας), Π. Παπαδέας, Σπυρόπουλος (64' Δελφάκης).

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κ. Γαβράς, Χαρίτος, Ξυνός, Κουλουράς, Παπαγεωργίου, Κριτσωτάκης, Παπαδήμος, Νούλας, Καραγιαννίδης, (94' Ξανθάκης)Π. Γιαννακόπουλος, Δ. Γιαννακόπουλος, (76' Γουδέλης).