Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 13:32

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 0-2: Φοβερή η "Μπάρτσα" άλωσε το νησί!

Γράφτηκε από τον

Κάνοντας ώριμη εμφάνιση και με παίκτες που ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο η Αναγέννηση Παραλίας πήρε μεγάλο διπλό στη Μεσσήνη επί του Παμίσου με 0-2.

Η "Μπάρτσα" "χτύπησε" στο πρώτο ημίωρο και με σκόρερ τους Μουλιάτο και Γερμάνη έφυγε πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε και ο Αντώνης Μαυρέας με τη νίκη από το νησί. 

Πρώτη ήττα στη Μεσσήνη για Πάμισο

Υποχρέωσε μάλιστα τον Πάμισο στην πρώτη φετινή ήττα στο γήπεδο του και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της. Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε λοιπόν με 33 βαθμούς τον α' γύρο και όντας στη δεύτερη θέση, υπολείπεται πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Καλαμάτα.

Στον αντίποδα ο Πάμισος πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και δίκαια έφυγε ηττημένος από το γήπεδο και παράλληλα είδε την Αναγέννηση και τον Πανθουριακό να του ξεφεύγουν στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έδειξε μπλοκαρισμένη, οι Λαθύρης και Μπίσα ήταν καλά κλεισμένοι και συνολικά πρέπει να δημιούργησε τις λιγότερες κλασικές ευκαιρίες από κάθε άλλο φετινό ματς.

Ετσι οι πάνω από 300 νησιώτες φίλαθλοι έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο, τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την εμφάνιση.

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με την Αναγέννηση να στέκεται τυχερή αφού σκόραρε στην πρώτη της αξιόλογη επίθεση... 

Γκολ η Αναγέννηση, δοκάρι ο Πάμισος με Μπερερή

Ηταν το 14' όταν ο Τριανταφυλλάκης έκανε τη σέντρα σουτ από αριστερά και ο Μουλιάτος που έκανε κίνηση φορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κορομηλάς δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Ο Πάμισος στάθηκε άτυχος στο 25' όταν ο Πατσιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Λίβας έδιωξε με γροθιές και ο Μπερερής έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Αναγέννηση βγήκε απειλητικά μπροστά, με τον Μάρη να κάνει ατομική ενέργεια και να σουτάρει, όμως η μπάλα έφυγε κόρνερ ύστερα από επέμβαση του Τρακάκη και αφού χτύπησε και στο αριστερό δοκάρι.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τρίψας, ο Βεργόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Τρακάκη να αποκρούει... Η άμυνα όμως των νησιωτών "κοιμήθηκε" και ο προωθημένος Γερμάνης με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα να ελέγχει τον ρυθμό με τους Τρίψα, Δασκαλάκη και Δουρούμη να κυριαρχούν στο κέντρο.

Ελεγξε το ματς στο β' ημίχρονο 

Στο β' μέρος ο Μαντζούνης έκανε δύο αλλαγές με τους Φιλόπουλο και Χαραλαμπόπουλο να μπαίνουν στο ματς, αντί των Πατσιώτη και Μπομπότσι και τον Δημητρακόπουλο να περνά από την άμυνα στην επίθεση.

Ομως η εικόνα της ομάδας της Μεσσήνης δεν άλλαξε αισθητά προς το καλύτερο και η πίεση της ήταν ανούσια στα καρέ του Λίβα. Οι νησιώτες δεν είχαν καλή κυκλοφορία, έλειπε η φαντασία στο παιχνίδι τους και το ματς ήταν στα μέτρα της Αναγέννησης που έδινε χώρο στον Πάμισο και στις αντεπιθέσεις ήταν "φωτιά".

Στο 49' ο Τρίψας έκανε το γύρισμα από αριστερά, όμως η κεφαλιά του Μουλιάτου πέρασε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αριστομενόπουλος για τον Πάμισο σέντραρε, με τον Ηλιόπουλο να σουτάρει πάνω σε σώματα.

Στο 54' το γυριστό σουτ του Τρίψα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο χρόνος περνούσε με τον Πάμισο να αρκείται σε μία φλύαρη υπεροχή. Στο 67' η "Μπάρτσα" απείλησε εκ νέου όταν ο Τρίψας έδωσε κάθετα στον Τριανταφυλλάκη που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, όμως ο Τρακάκης του είπε "όχι".

Στο 69' ο Δημητρακόπουλος άνοιξε δεξιά στον Μπίσα, το διαγώνιο σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν και πάλι για την καλαματιανή ομάδα στο 83' όταν σε αντεπίθεση ο Κορομηλάς έβγαλε τετ-α-τετ τον Μουλιάτο, που πλάσαρε, όμως ο Τρακάκης απέκρουσε.

Καλύτεροι των νικητών οι Τρίψας, Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Γερμάνης και Κορομηλάς, ενώ από τον Πάμισο ξεχώρισαν οι Μωράκης και Τρακάκης.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Τσίρμπα και Γιαννακλή.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Μπομπότσι (46' Χαραλαμπόπουλος), Μωράκης, Μπερερής, Δημητρακόπουλος, Κατσιβαρδέας, Πατσιώτης (46' Φιλόπουλος), Λαθύρης, Μπίσα, Ηλιόπουλος.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Γερμάνης, Κορομηλάς, Δουρούμης, Αργυρόπουλος, Βεργόπουλος, Τριανταφυλλάκης (89' Μπαλαλάς), Τρίψας, Μάρης (92' Πανταζής), Δασκαλάκης, Μουλιάτος.