Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 13:08

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΚΙΝΗΣ: Παρουσίασε το πλάνο του για την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Στο δρόμο για τη διεκδίκηση της διοίκησης της ΕΠΣ Μεσσηνίας μπήκε από το βράδυ του Σαββάτου η "Νέα Πνοή" του Ηρακλή Τσίκινη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣΜ με την επίσημη ομιλία του στο ξενοδοχείο "REX" άνοιξε ουσιαστικά το προεκλογικό αγώνα και έδωσε το στίγμα του συνδυασμού του.

Όπως φάνηκε από την ομιλία του έδειξε ότι από τη μία θέλει να είναι συνέχεια των διοικήσεων Σταθόπουλου, αλλά από την άλλη αμφισβητεί τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι χρειάζεται "νέο οργανόγραμμα διοίκησης, να κτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Ισονομία και ισοτιμία απέναντι σε όλες τις ομάδες και υγιή σύνδεση του ποδοσφαίρου με την κοινωνία. Επέκταση και καλυτέρευση των εγκαταστάσεων και των υποδομών. 

Εκανε λόγο για ειδική ομάδα προσώπων που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση νέων πόρων σε συνεργασία με FIFA, UEFA, καθώς και ότι θα αναζητηθούν προγράμματα και τα χρήματα από αυτά θα πηγαίνουν απευθείας στις ομάδες. Μίλησε για αναβάθμιση της λειτουργίας των επιτροπών και της διοίκησης, καθώς και για αλλαγή του τρόπου σκέψης και λειτουργίας της ΕΠΣΜ. Για αναβάθμιση των πρωταθλημάτων υποδομής και δημιουργία πρωταθλήματος για ΑΜΕΑ. Ακόμη είπε πως θα υπάρξει διερεύνηση για τη δημιουργία γυναικείου πρωταθλήματος, σάλας και άμμου. Σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες, όπως ο ΟΠΑΠ και άλλες εταιρίες στοιχημάτων. 

Υποσχέθηκε επανασχεδιασμό της κάρτας υγείας και έκανε λόγο για γιατρούς που θα βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

Επίσης στόχος του θα είναι η ΕΠΣ Μεσσηνίας να γίνει πρότυπο που θα στηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σε ότι αφορά τις μικτές ομάδες υποστήριξε ότι θα γίνει αξιοκρατική ανάδειξη και ανίχνευση ταλέντων, ενώ μίλησε για δημιουργία μιας dream team, που θα ασχολείται με την προώθηση των ταλέντων, αναφέροντας ενδεικτικά τα ονόματα των Νίκου και Σωτήρη Λυμπερόπουλου και του Αντώνη Μαυρέα.

Ο κ. Τσίκινης επισήμανε ότι: «δεν βρίσκεται κανένας πίσω από εμάς, ούτε θα πάμε απέναντι σε κανέναν. Αφουγκραστήκαμε ότι ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο» αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο κύκλος κλείνει και ανοίγει κάτι καινούριο. Ενίσχυσε την άποψη αυτή προσθέτοντας ότι: «δε μας ενδιαφέρει να πιάσουμε καρέκλα, αλλά να προσφέρουμε. Θα ακούσουμε και τον τελευταίο παράγοντα, παίκτη και διαιτητή». Σχετικά με το τελευταίο έκανε λόγο για αναδιάρθρωση και αλλαγή φιλοσοφίας στη διαιτησία.

Θέλει να υπάρχουν ομάδες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες με τη "Μαύρη Θύελλα" στην Α' εθνική και από μία ομάδα σε κάθε μία από τις επόμενες κατηγορίες.

Τέλος τόνισε ότι «το ευαγγέλιο μας θα είναι ο σεβασμός προς όλους, κάτι που αποτελεί και το κυρίαρχο σύνθημα της UEFA».

Στο πάνελ δίπλα από τον κ. Τσίκινη κάθισαν η Μαρία Βρακά, που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα διοικητικά του Απόλλων Καλαμάτας και ο Τάκης Καλογερόπουλος, που επίσης στο παρελθόν ήταν μέλος στις διοικήσεις του Εθνικού Μελιγαλά και του Τέλλου Άγρα, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, όπως επίσης και τους Φώτη Κουτρουμπή πρώην διαιτητή και τον επί 30 χρόνια φίλο του και συνάδελφο στη διαιτησία Νίκο Χρονόπουλο, που έδωσαν το παρών. Μάλιστα ο κ. Κουτρουμπής είχε δημιουργήσει βίντεο ολιγόλεπτης διάρκειας με διάφορες στιγμές του κ. Τσίκινη, το οποίο έπαιξε πριν την επίσημη παρουσία του συνδυασμού. Ο κ. Τσίκινης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους πριν αρχίσει να τους παρουσιάζει τα σχέδια του για την ΕΠΣΜ, να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Σίμου (Γαλάνη) Κατσαρού που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή, καθώς και του Γιώργου Κρέπη, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

 

Η προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα δεν ήταν η αναμενόμενη και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Δημήτρης Τσάκωνας, οι παράγοντες Μιχάλης Καούνης, Κώστας Μπούνας, Μανώλης Κατρής, οι παρατηρητές αγώνων Γιώργος Κατσαφάδος, Ζαχαρίας Κατσούλης, οι προπονητές Αντώνης Μαυρέας, Αργύρης Λιάππας, ο πρώην αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μπάκας, Γιώργος Αθανασόπουλος.