Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 14:52

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Με... σπασμένα φρένα

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Με... σπασμένα φρένα

 

"Είσαι ένα τρένο με ταχύτητες τρελές, μα δεν κατεβαίνω ότι και να λες", λένε οι στίχοι ενός γνωστού λαϊκού άσματος και στον Α.Ο. Φαραί το... τραγουδάνε από το Νοέμβριο και μετά, όταν ξεκίνησε δηλαδή η πορεία πρωταθλητισμού.

Η καλαματιανή ομάδα αγνοεί την ήττα 12 αγωνιστικές (8 νίκες, 4 ισοπαλίες) και με τη σαββατιάτικη πέμπτη σερί νίκη 2-0 απέναντι στην Κυπαρισσία, φιγουράρει πλέον μόνη στην έκτη θέση της Α' τοπικής. Και ενώ στις πρώτες εφτά αγωνιστικές είχε μόλις 4 βαθμούς και βρισκόταν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Στον αντίποδα η Κυπαρισσία υποχώρησε στην 7η θέση γνωρίζοντας την 6η φετινή ήττα, όλες μάλιστα εκτός έδρας!

Στη 10η φετινή έξοδο  ο ΑΟΚ πάλεψε για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά πλήρωσε τα αμυντικά λάθη και την αστοχία του όσες φορές βρέθηκε σε θέση για γκολ. Αντίθετα ο Α.Ο. Φαραί αποδείχθηκε αποτελεσματικός, είχε περισσότερο πάθος στις μονομαχίες και σε γενικές γραμμές έφθασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.. Ο Μούσα στο 24' και ο Σπανός στο 52' υπέγραψαν την 9η φετινή νίκη, ενώ ο Μάρης κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 9' με φάουλ του Σπανού, το οποίο απέκρουσε ο Λαμπρόπουλος. Στο 21' ο Καμποσιώρης έφυγε στην αντεπίθεση και από δεξιά επιχείρησε σέντρα - σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Προβάδισμα με Μούσα στο 24' 

Στο 24' ο Κουρέας εκτέλεσε φάουλ, ο Λαμπρόπουλος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και ο Μούσα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο ματς του "Π. Μπαχράμης".  Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στον Α.Ο. Φαραί, που στο 30' έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Σεριάτο να σουτάρει μέσα από την περιοχή άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 38' ο Τσιμόπουλος, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του ΑΟΚ, σούταρε άουτ από το οριζόντιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Α.Ο. Φαραί μπήκε πιο δυνατά και "προειδοποίησε" στο 50' με τον Σπανό, που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Ο Σπανός το 2-0 στο 54' 

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Σπανός με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα μέσα στην περιοχή έγραψε το 2-0, παίρνοντας την ασίστ από τον Πιτσιλή. Μια φάση που οι δύο παίκτες των νικητών νίκησαν ουσιαστικά όλη την άμυνα της Κυπαρισσίας, η οποία προσπάθησε στη συνέχεια να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ο Μάρης όμως ήταν σε καλό βράδυ και στο 53' απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μανδραπήλια, ενώ στο 58' νίκησε από κοντά τον Καμποσιώρη.

Στο 71' ο Κακαλής επιχείρησε κούρσα από δεξιά και σέντραρε για τον Τσέρτο που δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ούτε και ο Μούσα στην εξέλιξη της φάσης. Στο 76' ο Τσιμόπουλος δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Μάρης απέκρουσε σε κόρνερ. Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν και στο 90' με τον Τσιμόπουλο να παίρνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Καμποσιώρη και τον έμπειρο γκολκίπερ να του λέει και πάλι "όχι", ενώ στο 91' το σουτ του Μανδραπήλια πέρασε άουτ. 

Καλύτεροι για τους νικητές οι Πιτσιλής, Κακαλής και Σπανός, ενώ από την Κυπαρισσία προσπάθησαν περισσότερο οι Τσιμόπουλος και Καμποσιώρης.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς την Αθανασοπούλου και την Τσουκάλη.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Καπακλής, Μαυροειδάκος, Πιτσιλής (89' Μάραντος), Κουρέας, Μούσα, Σεριάτος (77' Σαμιώτης), Σταματελόπουλος, Τσέρτος, Σπανός (86' Δοβλέτης), Κακαλής.

 

KΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Μπακόπουλος, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Τσιμόπουλος, Ντιόπ, Ανδρουτσής (77' Θεοχαρόπουλος), Καμποσιώρης, Μανδραπήλιας, Σούπουλι (61' Ανδρεόπουλος), Κωνσταντόπουλος.