Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 13:12

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Μια ανάσα από την άνοδο μετά το διπλό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

 

Με διπλό πέρασε την Κυριακή από την Μεσσήνη η "Μαύρη Θύελλα" η οποία χάρη στο γκολ του Χρήστου Καλαντζή στο 76' νίκησε με 1-0 τον Πάμισο και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική.

Το παιχνίδι ήταν κομβικό για την Καλαμάτα που προερχόταν από την ισοπαλία με τον ΑΟ Φαραί και επιπλέον οι παίκτες της γνώριζαν την Κυριακή ότι η Αναγέννηση είχε κερδίσει την προηγούμενη μέρα και τους είχε πλησιάσει στους 4 βαθμούς.

Το διπλό στη Μεσσήνη ήταν λοιπόν αναγκαίο ώστε να επιστρέψει η βαθμολογική διαφορά στους 7 βαθμούς και να πάει σαφώς πιο άνετα η ομάδα στο εντός έδρας παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με την Αναγέννηση. Εκεί όπου με νίκη η Καλαμάτα θα πάει στο +10 και θα τελειώσει οριστικά την υπόθεση τίτλος. 

Από εκεί και πέρα, στη Μεσσήνη η Καλαμάτα είχε μέτρια εικόνα, ωστόσο κρατά το τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα και πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο ματς με την Αναγέννηση, την Κυριακή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. 

Μπεγέτης: "Φταίει η ΕΠΣΜ για τα γήπεδα"

Ο Βασίλης Μπεγέτης ήταν ο δημιουργός του τέρματος της Καλαμάτας στη Μεσσήνη καθώς από δική του εκτέλεση φάουλ προήθλε το γκολ του Καλαντζή. Μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή του eleftheriaonline.gr "Τρίτο Ημίχρονο" χαρακτήρισε διπλό τίτλου τη νίκη στη Μεσσήνη, ενώ στάθηκε στα άσχημα γήπεδα στο Νομό που δεν ευνοούν το καλό ποδόσφαιρο. 

"Σε μεγάλο βαθμό είναι διπλό τίτλου η νίκη στη Μεσσήνη. Ηταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εχουμε δουλέψει τις στημένες φάσεις και έγινε ένα ωραίο τελείωμα από τον Καλαντζή που έφερε το νικητήριο γκολ. Τα γήπεδα στο νομό δεν είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα δεν ευνοούν το καλό ποδόσφαιρο. Ευθύνη για την όλη κατάσταση έχει η ΕΠΣΜ όπως και για το ότι ενώ έχουμε δύο καλά γήπεδα με φυσικό τάπητα, όπως είναι του Μεσσηνιακού και το Δημοτικό Στάδιο, πήγαμε να παίξουμε τον τελικό του Κυπέλλου στο γήπεδο της ΕΠΣΜ που έχει πλαστικό τάπητα".

 

Ο Μπεγέτης μίλησε ακόμη για το θέαμα που προσφέρει η ομάδα αλλά και το μυστικό για να επανέλθει στις επιτυχίες η Καλαμάτα: "Είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα που έπεσε στο τοπικό μετά από 35 χρόνια. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να ανέβουμε και όχι το θέαμα. Η Καλαμάτα πρέπει να στηριχτεί και τώρα στις υποδομές όπως έγινε με τον ΠΟΚ, πάλι επί Σταύρου Παπαδόπουλου, που γέμισε με παίκτες όλη την Ελλάδα".