Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 13:59

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 4-0: Παραμένει σε δύσκολη θέση

Γράφτηκε από τον

Ο Αστέρας Αμαλιάδας έκανε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του, η Δόξα επηρεάστηκε από το χαμένο πέναλτι του Λυμπερόπουλου στο 4' και τελικά γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 χθες στην Αμαλιάδα.

Ετσι η ομάδα της Μεγαλόπολης παραμένει σε δύσκολη θέση καθώς βρίσκεται μόνο δύο βαθμούς πάνω από την τελευταία θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό. 

Στο 4' ο Νίκος Λυμπερόπουλος κέρδισε πέναλτι για τη Δόξα, αλλά ο Πρίκας που το εκτέλεσε, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 8΄ο Μπουζούρας από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Οντσβόγκ πέρασε άουτ. Στο 10΄ο Σταθάτος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα. Η Δόξα κέρδισε ένα επικίνδυνο φάουλ στο 15΄, το εκτέλεσε ο Πρίκας, αλλά ο Τσάμης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Αυτή η φάση στο 15΄,  ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της Δόξας να διεκδικήσει κάτι στο παιχνίδι. Ο Αστέρας από εκεί και πέρα ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με κορυφαίο τον Γκαντιάγκα, του οποίου οι μεταβιβάσεις στο κέντρο άγγιξαν το τέλειο, άρχισε να γίνεται επικίνδυνος για την εστία του Χρήστου. 

Ο Σενεγαλέζος «εγκέφαλος» του Αστέρα, έγινε σκόρερ στο 34΄, όταν από σέντρα του Μπουτσικάκη με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. 

Στο 54΄ έφυγε ο Μπαρμπαρούσης από τον άξονα κατά μέτωπο, απέφυγε δυο παίκτες, έστρωσε στον Γκαντιάγκα, αυτός με τη σειρά του έβγαλε με κάθετη πάσα τον Σταθάτο τετ-α-τετ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Χρήστου για να κάνει το 2-0. 

Η Δόξα στο 66΄ είχε μια σέντρα του Λεβέντη, ο Παναγιωτίδης πρόλαβε στην έξοδο τον Τσάμη αλλά η μπάλα έφυγε άουτ έπειτα από κεφαλιά του κυνηγού των Αρκάδων.

Ο Αστέρας ήταν πολύ αποτελεσματικός στις αντεπιθέσεις. Στο 71΄ο Γκαντιάγκα πήρε τη μπάλα από την άμυνα, έδωσε γρήγορα στον Μπράβο που είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται, αυτός έστρωσε στον Σταθάτο που έφευγε στην πλάτη της άμυνας και πλάγια, ο Σταθάτος γύρισε παράλληλα, ο Μπαρμπαρούσης που είχε κάνει την κίνηση στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε, αλλά η μπάλα έφτασε στο δεύτερο εκεί που παραμόνευε ο Οντσβόγκ, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 3-0, σημειώνοντας και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα.

Στο 72΄ο Μπουτσικάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο εξαιρετικός Χρήστου έδιωξε σε κόρνερ. Η Δόξα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό του Αστέρα, ενώ στο 77΄έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Αλεξανδρή.

Εκείνο που απέμενε ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα. Και ο Αστέρας το έβαλε ακόμα ένα γκολ, το τέταρτο, με τον Μπαρδούση στο 80΄. Κόρνερ από τον Σταθάτο, πρώτη κεφαλιά ασίστ του Μπαρμπαρούση στον Μπαρδούση, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι από κοντά, σημείωσε το τέταρτο γκολ του Αστέρα. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Τσάμης, Μπουτσικάκης, Κασάπης, Μπαρδούσης, Αρβανίτης, Μπράβος, Μπουζούρας, Μπαρμπαρσούσης (82΄Τζορό), Οντσβόγκ, Γκαντιάγκα (75΄Αντωνόπουλος), Σταθάτος (82΄Παρασκευόπουλος).  

 

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Χρήστου, Λεβέντης, Παναγιωτόπουλος (76΄Ασημακόπουλος), Νάνος, Καλεμάκης, Αλεξανδρής, Πρίκας (78΄Δρόσος), Κατσαρός (63΄Θ. Ντεπά), Παναγιωτίδης, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λύμπερόπουλος.