Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 13:18

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-3: "Κλείδωσε" τον τίτλο

Γράφτηκε από τον

Για 45 λεπτά ο Ολυμπιακός Καλαμάτας δυσκόλεψε την πρωτοπόρο "Μαύρη Θύελλα" το Σάββατο στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι "μελανόλευκοι" ανέβασαν στροφές, μετέτρεψαν το 1-1 του πρώτου 45λεπτου σε 1-3 και πλέον κλείδωσαν τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' εθνική.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε η Καλαμάτα είναι πλέον στο +9 από την δεύτερη Αναγέννηση και θέλει μόλις μια νίκη ακόμη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Στο προχθεσινό ματς η Καλαμάτα πήρε από την αρχή την κατοχή και έψαξε το γκολ, όμως Ολυμπιακός είχε κλείσει καλά τους χώρους. Στο 18' μάλιστα απείλησε πρώτος σε μια αντεπίθεση με τον Αναγνωστόπουλο να κάνει το σουτ και τον Κωνσταντακόπουλο να μπλοκάρει.

Στο 25' η Καλαμάτα βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί με ένα πολύ ωραίο γκολ, με τον Λιόλιο να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Καλαντζή να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά να πετυχαίνει το 0-1.

Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε στο 40' με ένα εξαιρετικό γκολ του κορυφαίου παίκτη του προχθές, του Μαρούδα. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού με ένα πολύ ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Κωνσταντακόπουλο και πέτυχε το 1-1. Το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες αφού στο 44' ο Καλαντζής έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Σταματελόπουλου.

Ο έμπειρος φορ όμως δεν αστόχησε στο 56' όταν εκμεταλεύτηκε τη σέντρα του Καλογερόπουλου και με αριστερό πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-2 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Η Καλαμάτα στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε απόλυτα και δεν άργησε να καθαρίσει οριστικά το ματς. Ηταν το 60' όταν από κόρνερ του Καλαντζή ο Καντούτσης με κεφαλιά σημείωσε το 1-3. Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς που ο νεαρός αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ αφού είχε προηγηθεί την Τετάρτη το γκολ στο ματς με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου για το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Στο 65' ο Αθανασόπουλος είχε κεφαλιά στο δοκάρι ενώ ο Καλαντζής στο 71' είχε νέο δοκάρι για την Καλαμάτα, μετά από ωραία ενέργεια και σουτ. Στο διάστημα που απέμεινε η Καλαμάτα σπατάλησε μερικές ακόμη καλές φάσεις για να διευρύνει το σκορ ενώ ο Ολυμπιακός κρατά από το ματς την πολύ καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών που ήταν ο Τσίρμπας και η Τσουκάλη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Φέστας, Κολιός, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Μπέρμπερη, Μπαζάνης, Πουλάκος (79' Μάλαμας), Μαρούδας (85' Κακαλέτρης), Αναγνωστόπουλος (62' Τσεκάνι).

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος (46' Καλογερόπουλος), Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Μπεγέτης (64' Μερκούρης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Βασιλόπουλος (72' Μπάρκας).