Παρασκευή, 14 Απρίλιος 2017 11:24

Γίνεται θεσμός το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από τον
Γίνεται θεσμός το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

O Δήμος Πύλου - Νέστορος έκανε πέρυσι την αρχή διοργανώνοντας το 1ο διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στα γήπεδα του Δήμου.

Φέτος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με το τουρνουά να αφορά πλέον δύο ηλικιακές κατηγορίες και να φιλοξενεί για τρεις μέρες 18 ομάδες και περίπου 300 νεαρούς αθλητές. 

Την Μ. Τετάρτη το απόγευμα η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο γήπεδο της Πύλου, με τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη να ανακοινώνει από τώρα την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά και το τρίτο διεθνές τουρνουά που θα φιλοξενήσει ο Δήμος. Όπως τόνισε στόχος είναι να γίνει θεσμός η εν λόγω διοργάνωση φιλοξενώντας όλο και περισσότερες ομάδες σε όσο το δυνατό περισσότερα γήπεδα. 

Ο δήμαρχος Πύλου τόνισε ακόμη: «Νικητές ήταν όχι μόνο τα παιδιά του Ατρόμητου αλλά όλων των ομάδων. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος επενδύει κάθε χρόνο και περισσότερο στον Αθλητισμό, προσπαθώντας να διοργανώνει όλο και καλύτερα τουρνουά, τα οποία να προσελκύσουν και ομάδες από το εξωτερικό, όπως η ομάδα της Ντρομπέτα Σεβερίν της Ρουμανίας. Εύχομαι να είμαστε καλά και να υπάρξουν και άλλα στο μέλλον με περισσότερες ομάδες και κατηγορίες. Ευχαριστούμε όλους τους νεαρούς αθλητές που συμμετείχαν αλλά και όλους τους επιχειρηματίες, εθελοντές και χορηγούς που υποστήριξαν αυτό το Τουρνουά».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της διοργάνωσης σημείωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θετική έκβαση του τουρνουά, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό. Η επιτυχία του βέβαια οφείλεται στη σύμπραξη πολλών παραγόντων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές και τις ομάδες, τους διαιτητές, τους γιατρούς καθώς και τους χορηγούς μας. Ραντεβού πάλι του χρόνου».

Στην τελετή λήξης που έγινε μετά τον τελικό ο Δ. Καφαντάρης τίμησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Ιωάννη Καραβία, για την επιτυχή πορεία του και την προσφορά τους στον αθλητισμό. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδας Οικονομίδης και ο ταμίας της Ένωσης Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια στις συμμετέχοντες ομάδες και στους διαιτητές, καθώς και τα μετάλλια και τα κύπελλα στις νικήτριες ομάδες. 

 

Αγωνιστικά, θυμίζουμε ότι στο 2ο διεθνές τουρνουά που διήρκεσε  από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη, η Θήβα πήρε την πρώτη θέση στην Κ -11 και ο Ατρόμητος στην Κ -13. Η Θήβα επικράτησε στον τελικό με 5-2 της Ντρομπέτα Σεβερίν και ο Ατρόμητος 1-0 Πατίστα πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στην τελευταία φάση του τελικού. Στην Κ -11 την τρίτη θέση πήρε ο Τσικλητήρας 2 (5-2 τον Τσικλητήρα 1) και στην Κ -13 ο Παναθηναϊκός (6-0 τον Τσικλητήρα).