Δευτέρα, 01 Μαϊος 2017 22:41

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Νίκη γοήτρου με Μουρούσια

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Νίκη γοήτρου με Μουρούσια

Ιστορική νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του ο Εθνικός Μελιγαλά, όπου κέρδισε την Καλαμάτα με 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Ηλίας Μουρούσιας.


Το γκολ σημειώθηκε στο 82' σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, όταν ο Αγγ. Σαραντόπουλος ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Θανόπουλο, ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σωστά δεν έδειξε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Μακρυνιώτη να κάνει την μπροστινή μπαλιά για τον Χαραλαμπόπουλο, αυτός έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και βλέποντας τον Μπεσσή να βγαίνει από την εστία του σούταρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του νεαρού τερματοφύλακα, πήρε ύψος και στο κατέβασμα, ο Μουρούσιας με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Από εκεί και πέρα στο α' ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κακό και χωρίς φάσεις, στην μοναδική που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αξιόλογη, στο 19' ο Θανόπουλος έκανε το κόρνερ με φαλτσό, ο Μπεσσής εκτινάχθηκε στο β' δοκάρι, χωρίς όμως να βρει την μπάλα, που έφτασε στον Μουρούσια, όμως αυτός με τη φορά που είχε την έσπρωξε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι.
Στο β' ημίχρονο η εικόνα των δύο ομάδων ήταν διαφορετική προς το καλύτερο, οι παίκτες των δύο ομάδων ανέβασαν απόδοση και επιδίωξαν να βάλουν κάποιο γκολ και να φτάσουν στη νίκη. Ο Εθνικός πριν το γκολ, είχε και δοκάρι στο 61' ο Γεωργόπουλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπεσσή, όμως το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Επίσης άλλη μια φάση στο 77' όταν σε σέντρα του Θανόπουλου η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα του Μπεσσή, όμως αυτός πρόλαβε με το ένα χέρι και την απομάκρυνε.
Οι παίκτες της Καλαμάτας προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσουν την εστία του Δημητρέλη, ενώ οι αντίπαλοι τους έκλειναν τους χώρους και δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν φάση για γκολ. Στις δύο πιο αξιόλογες που έκαναν στο β' μέρος, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Δημητρέλη. Η πρώτη στο 69' όταν ο Βασιλόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Χαραλαμπόπουλος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας προσπάθησε να τη διώξει όμως την έστειλε στην εστία της ομάδας του και ο Δημητρέλης κατάφερε με γροθιές να γλιτώσει την ομάδα του από σίγουρο γκολ. στο 83' ο Τσουλάκος με φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στα θετικά για την Καλαμάτα, ήταν η προώθηση του Παρασκευά Τσιγαρίδη στην πρώτη ομάδα. Ο 15χρονος ποδοσφαιριστής, που προέρχεται από το παιδικό τμήμα συμμετείχε στη διάρκεια της εβδομάδα στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας και χθες ήταν για πρώτη φορά στην 18άδα.
Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης και βοηθοί διαιτητές οι Γεωργαντάς, Μπασιλάρης.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Δημητρέλης, Σβερκούνος, Μακρυνιώτης, Χαραλαμπόπουλος, Θανόπουλος, Καρατζούλιας, Φέστας (93' λ.τρ. Σεμούρης), Γεωργόπουλος, Χότζα (92' Αλεβίζος), Μουρούσιας, Π.-Δ. Σαραντόπουλος (68' Καρύδης).
ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Καλογερόπουλος, Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος, Καλαντζής (72' Αγγ. Σαραντόπουλος), Μπάρκας, Αθανασόπουλος (46' Τσουλάκος), Νάτσης (56' Μερκούρης), Μπεγέτης.