Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 13:45

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Να μείνουμε και μαθηματικά για να πανηγυρίσουμε, λέει ο Μιχ. Ζαχαρόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Να μείνουμε και μαθηματικά για να πανηγυρίσουμε, λέει ο Μιχ. Ζαχαρόπουλος

Τέλος στο αρνητικό σερί που τον ήθελε τρεις μήνες χωρίς νίκη στην Πύλο, έβαλε το Σάββατο ο Τσικλητήρας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα νίκησε δύσκολα, αλλά δίκαια, με 1-0 τον Αιολικό και χρειάζεται πλέον βαθμό στα δύο τελευταία ματς με Αστέρα Αμαλιάδας και Αχαϊκή (έχει ρεπό την 30ή αγωνιστική) για να σφραγίσει και μαθηματικά την παραμονή στη Γ' εθνική.

"Είμαστε πλέον πολύ κοντά, αλλά για να πανηγυρίσουμε πρέπει να μείνουμε και μαθηματικά", λέει στο "Notosport" ο σκόρερ του Σαββατιάτικου ματς Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ήταν και από τους καλύτερους παίκτες του Τσικλητήρα. Το γκολ που σημείωσε στο 79' ήταν μάλιστα το πρώτο του στη Γ' εθνική, αλλά το πιο σημαντικό, μιας και θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να υποβιβαστούν οι Πυλιώτες.

Ο Τσικλητήρας έχει πλέον 8 βαθμούς διαφορά από τη Δόξα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου, η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό. Θα πρέπει λοιπόν η ομάδα της Μεγαλόπολης, που μετρά 4 σερί ήττες, να κάνει το "3 στα 3" και ο Τσικλητήρας να μην πάρει άλλο βαθμό. 

Επιπλέον η Μεσσηνιακή ομάδα έχει άλλες τρεις ομάδες από κάτω στη βαθμολογία, την Αχαϊκή (28 β.), το Λουτράκι (27 β.) και το Ζευγολατιό (22 β.) και με 29 βαθμούς βρίσκεται στην 11η θέση. Ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος εκτιμά ότι: "Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα την παραμονή, αλλά κάποιες συγκυρίες μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Με βάση τους παίκτες που έχουμε, θα ήταν άδικο να τερματίσουμε για παράδειγμα στην προτελευταία θέση". Οσο για το πρόσφατο ματς με τον Αιολικό είπε: "Ηταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παίζαμε στην έδρα μας και είχαμε καιρό να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η νίκη ήρθε στο κατάλληλο σημείο και ήταν δίκαιη, γιατί ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα". 

Για τις δικές του εμφανίσεις, ο ικανός μεσοαμυντικός λέει: "Μετά από μια σχετικά άτυχη χρονιά με τον Παναιγιάλειο, όπου είχα ένα τραυματισμό,  που με κράτησε εκτός για 2 μήνες, προσπάθησα να βρω τον εαυτό μου στην Πύλο. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα, αλλά βοηθήθηκα και εγώ"'.

Αγωνιστικά, ο Τσικλητήρας ξεκίνησε από χθες προετοιμασία για το εκτός έδρας με τον Αστέρα Αμαλιάδας, στο οποίο θα απουσιάσει μόνο ο τιμωρημένος Γιώργος Γραμματικόπουλος.