Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 10:49

Κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής από το Νοέμβριο, λέει ο Παναγόπουλος στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής από το Νοέμβριο, λέει ο Παναγόπουλος στην Κυπαρισσία

Ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος του… δρόμου και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' τοπικής δείχνει η Κυπαρισσία που εντυπωσιάζει φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο ΑΟΚ έχει περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με 5 στις 5 νίκες και έχει πάρει διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες του Πάμισο και Εθνικό Μελιγαλά.

Η κατάκτηση του τίτλου και εν συνεχεία η άνοδος στη Γ' εθνική μέσω των μπαράζ είναι ο στόχος της φετινής Κυπαρισσίας που δεν το… κρύβει. Πως να γίνει άλλωστε αυτό αφού έχει στις τάξεις της πολλούς παίκτες με θητεία σε εθνικές κατηγορίες που έχουν φάει τα γήπεδα με το… κουτάλι.
Μεγάλο ατού της Τριφυλιακής ομάδας είναι η ευχέρεια που δείχνει στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 11 επίσημους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο οι "κυανόλευκοι" έχουν πετύχει 44 γκολ, δηλαδή κατά μέσο όρο βάζουν 4 γκολ ανά αγώνα!
Ο ΑΟΚ λοιπόν μπορεί να δείχνει ασταμάτητος μέχρι τώρα, όμως ο προπονητής του Παναγιώτης Παναγόπουλος φροντίζει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και επισημαίνει πως η ομάδα του παρά το ιδανικό ξεκίνημα δεν έχει πετύχει ακόμη τίποτα. "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το 5 στα 5 και για το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε, όμως πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Αλλωστε κανένας δεν βγήκε πρωταθλητής από τον Νοέμβριο. Το ζητούμενο είναι να έχουμε διάρκεια και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας… αέρα, η έπαρση και η αλαζονεία είναι ότι χειρότερο τη δεδομένη στιγμή. Πρέπει να έχουμε κάτω το κεφάλι μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί έρχονται πονηρά ματς".
Ο νεαρός αλλά με πολλές παραστάσεις τεχνικός αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ματς με το Φαραί, αλλά και απάντησε στο αν περίμενε αυτό το +4 από τους διώκτες του μόλις στην 5η αγωνιστική. "Με το Φαραί ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι και το αντιμετωπίσαμε σαν ντέρμπι. Τα παιδιά είχαν μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βρήκαμε λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν και κερδίσαμε δίκαια, μιας και υπάρχει εμπειρία, βάθος στον πάγκο και έχει γίνει καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα το +4 τόσο νωρίς, όμως η ομάδα έχει φοβερό πλουραρισμό στο σκοράρισμα και είναι δυνατή σε κάθε θέση".

Βατό πρόγραμμα μέχρι
και την 8η αγωνιστική

Η Κυπαρισσία έχει βγάλει θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα σε σχέση με τους αντιπάλους τους, μιας και δεν έχει δώσει κανένα ντέρμπι. Το βατό πρόγραμμα όμως θα συνεχιστεί μέχρι και την 8η αγωνιστική και δίνεται η δυνατότητα στον ΑΟΚ να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από Πάμισο και Εθνικό Μελιγαλά, αν αυτοί στραβοπατήσουν στα δυσκολότερα ματς που έχουν. Τώρα οι "κυανόλευκοι" υποδέχονται την Ανδρούσα, έπειτα πηγαίνουν στη Μεθώνη και την 8η αγωνιστική φιλοξενούν τον Αστέρα Αρφαρών. Είναι λοιπόν στο χέρι τους να κάνουν το "8 στα 8" και να πάνε με την ψυχολογία στα ύψη στα απανωτά ντέρμπι που ακολουθούν.
Στα αγωνιστικά οι Μητρόπουλος, Ντάβι και Αναγνωστόπουλος επιστρέφουν με την Ανδρούσα, ενώ ο Λυδιώτης έχει ένα πρόβλημα στο ραχαίο και θα φανεί μέσα στην εβδομάδα ο βαθμός ετοιμότητάς του.