Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 17:00

2 η 3 γκολ στο Φάληρο, Άσσοι με κάλυψη Κοπεγχάγη & Σοσιεδάδ

Γράφτηκε από τον

Βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ η σημερινή με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να μας προσφέρει σήμερα σούπερ αναμετρήσεις. Από το πρόγραμμα φυσικά ξεχωρίζει ο πολύ σημαντικός αγώνας του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Μπενφίκα.

Στόχος της ομάδα του Μίτσελ να νικήσει και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Βέβαια τα φώτα πέφτουν και στο Τορίνο με τη Γιουβέντους να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κάρλος Αντσελότι να τίθεται αντιμέτωπος με τον πρώην παίκτη του, Αντόνιο Κόντε.

 

2 ή 3 γκολ στον «Γ. Καραϊσκάκης»

Αρχίζουμε τα Προγνωστικά ChampionsLeague με τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπενφίκα όπου κρατάμε το 2 ή 3 γκολ σε απόδοση 1.97. Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε η ομάδα του Μίτσελ, που καλείται να πάρει τη νίκη στο καμίνι του «Καραϊσκάκης» και να κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο «Ντα Λουζ» χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να ένα τεράστιο διπλό, με τον Ολυμπιακό να δέχεται το γκολ επτά λεπτά πριν τη λήξη. Η εμφάνιση του ήταν φανταστική πραγματικά για άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς οπαδούς τους. Ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, παίκτες που κρατούσαν καλά τις θέσεις τους και εξαιρετική παραγωγή φάσεων. Μάλιστα, αυτό που του στέρησε τη νίκη ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος σε μεγάλο κομμάτι που παιχνιδιού, με αρκετά σημεία να έχουν μετατραπεί σε λίμνες, μετά από την καταρρακτώδη βροχή. Αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις πιο ποιοτικές ομάδες και στο συγκεκριμένο παιχνίδι τουλάχιστον η ομάδα που υπερτερούσε ποιοτικά ήταν αναμφίβολα ο Ολυμπιακός. Αυτό πάντως δε σημαίνει απολύτως τίποτα για το σημερινό παιχνίδι, το οποίο και ξεκινά από μηδενική βάση, μιας και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμούμε εμείς και πόσο μάλλον οι παίκτες του Μίτσελ, το μέγεθος που έχουν απέναντι τους, με την Μπενφίκα να μην παύει να είναι τεράστια ομάδα.

 

Η μεγαλύτερη ψυχολογική τόνωση για τον Ολυμπιακό ήταν αναμφίβολα η νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» το Σάββατο, στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού. Η αγωνιστική του εικόνα πάντως δεν ήταν καλή και υπήρχαν σημεία που υστέρησε του αντιπάλου και φλέρταρε με το να δεχθεί το γκολ. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός όμως, αρκεί μία και μόνο έμπνευση ενός παίκτη όπως είναι ο Φουστέρ και η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου, για να πάρει μία δύσκολη, αλλά υπερπολύτιμη νίκη. Ο Ολυμπιακός διατήρησε έτσι τη διαφορά των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ, με το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο να ακολουθεί μεταξύ τους την επόμενη Κυριακή. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να περιμένει, με τα σπουδαία να είναι το βράδυ της Τρίτης. ια τα αγωνιστικά, ο μόνος λόγος που έχει να πονοκεφαλιάζει ο Μίτσελ, είναι για το ποιους παίκτες θα ξεκινήσει, μιας και θα έχει στη διάθεση του σχεδόν όλους τους παίκτες. Κανονικά έβγαλαν το πρόγραμμα των προπονήσεων τις δύο τελευταίες μέρες Ντομίνγκες, Μπονγκ και Μασάντο, με μόνο τον πρώτο πάντως να έχει πιθανότητες να ξεκινήσει στο παιχνίδι, σε μια συνέχεια της τακτικής που είδαμε από τον Ισπανό και στην Πορτογαλία. Πάντως, δεδομένα ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει να μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πιέσει την Μπενφίκα, πιθανότερο μοιάζει να προτιμηθούν παίκτες με εκρηκτικότητα, όπως είναι οι Βάις και Κάμπελ. Σ’ αυτή την περίπτωση, Φουστέρ και Ντομίνγκες θα κάτσουν στον πάγκο και πίσω από τον Μήτρογλου θα ξεκινήσει ο Σαβιόλα. Από εκεί και πέρα, δεν αναμένεται να δούμε άλλες αλλαγές, με την πιθανότητα να βρεθεί ο Εντινγκά στα χαφ αντί των Μανιάτη ή Σάμαρη να είναι πολύ μικρή. Εξάλλου, ο Σαλίνο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ισπανού στο δεξί άκρο και δε συντρέχει λόγος να δοθεί ειδικός ρόλος για εκεί στον Μανιάτη, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια. Στο αντίπαλο στρατόπεδο τελικά, ο Λιούμπομιρ Φέισα δε θα τεθεί αντιμέτωπος ούτε στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μιας και κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός της 21μελούς αποστολής που ανακοίνωσε ο Ζόρζε Ζεσούς. Πάντως, ο Σέρβος χαφ βρίσκεται συνεχώς κοντά στον προπονητή του τις τελευταίες μέρες και δίνει τις συμβουλές του στον Πορτογάλο τεχνικό, ενώ τον προετοιμάζει και για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει εκείνος και οι παίκτες της Μπενφίκα στο «Καραϊσκάκης». Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Σουλεϊμάνι και τέθηκε οριστικά νοκ άουτ και εκείνος για την αποψινή αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά, κανονικά θα δώσουν το παρών οι Σικέιρα, Όλα Τζον και Καρντόσο, που αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα τραυματισμών την τελευταία εβδομάδα. Η Μπενφίκα έχει καταφέρει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στα 25 από τα 30 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της!

 

Κοπεγχάγη και Σοσιεδάδ με κάλυψη - Και Over στο «Πάρκεν»

Περνάμε στις εκπλήξεις της ημέρας και στηρίζουμε με Draw No Bet (Ισοπαλία όχι στοίχημα, που σημαίνει πως σε περίπτωση που ο αγώνας έρθει «Χ» μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας) τη Σοσιεδάδ και την Κοπεγχάγη. Αρχικά στον αγώνα Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάμε με τον «Άσσο» Draw No Bet των Βάσκων σε απόδοση 2.08. Κρίσιμο παιχνίδι απ’ όλες τις απόψεις για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, τόσο για να μη χαθούν οι ελπίδες πρόκρισης έστω στο Γιουρόπα Λιγκ, όσο και για την τιμή των… όπλων. Οι Βάσκοι δεν αξίζουν να μην έχουν ούτε βαθμό στον 4ο όμιλο, έστω και αν ευθύς εξ’ αρχής φάνταζαν ως το πρώτο φαβορί για την τελευταία θέση. Έχουν κάνει μερικά πολύ καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής στο θεσμό, κάτι που συνέβη και στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, όπου είχαν δύο δοκάρια και αρκετές καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν τουλάχιστον μια φορά. Έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τους Άγγλους και σίγουρα σήμερα θα προσπαθήσει να το πράξει με μεγαλύτερη ένταση. Στον αγώνα της Κοπεγχάγης κόντρα στη Γαλατασαράι κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet των γηπεδούχων σε απόδοση 2.25, ενώ επιλέγουμε επίσης και το Over 2.5 που πληρώνει 1.88. Η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης είναι απαραίτητη σήμερα για την Κοπεγχάγη, αν οι πρωταθλητές Δανίας θέλουν να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (μετά τη σεζόν 2010/11). Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν σήμερα να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, όντας αήττητοι στα τελευταία 7 παιχνίδια τους μέσα στο «Πάρκεν» για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες.

 

Διπλό η Ρεάλ και Over 3 στο ντέρμπι του Τορίνο

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται σήμερα να μας χαρίσουν ακόμα ένα σούπερ ματς. Εμείς θα πάμε με το Over 3 γκολ (απόδοση 2.03) και το «Διπλό» Draw No Bet της «Βασίλισσας» σε απόδοση 2.10. Στο G/G και Over 2,5 τα 6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της «βασίλισσας» για Πριμέρα Ντιβιζιόν και Τσάμπιονς Λιγκ. «4-6 γκολ» σε 3 περιπτώσεις, «7+ γκολ» σε 1 περίπτωση. Η Γιουβέντους ψάχνει σήμερα την άτυπη ρεβάνς για την ήττα (2-1) της 3ης αγωνιστικής στο «Μπερναμπέου», προκειμένου να διατηρηθεί για τα... καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης. Οι «μπιανκονέρι» έχουν μαζέψει 2 βαθμούς στις 3 πρώτες αγωνιστικές, καθώς τα ισόπαλα αποτελέσματα με Κοπεγχάγη (1-1 εκτός έδρας) και Γαλατάσαραϊ (2-2 εντός έδρας) συνοδεύτηκαν από την προαναφερθείσα ήττα στη Μαδρίτη. Αυτή τη στιγμή η «Γαλατά» βρίσκεται στο +2, ενώ στο στρατόπεδο της «Γιούβε» δεν... παραβλέπουν το γεγονός ότι αγωνίζονται επί τουρκικού εδάφους στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με σημερινή νίκη «κλειδώνει» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας (κατά 90%) και την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Μαδριλένοι μετρούν μόνο νίκες στις 3 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας πετύχει 12 γκολ σε αυτά τα 3 ματς και έχοντας δεχθεί στον αντίποδα μόλις 2. Ξεκίνησαν με το εμφατικό 1-6 επί της Γαλατάσαραϊ, για να ακολουθήσουν οι εντός έδρας νίκες επί των Κοπεγχάγης (4-0) και Γιουβέντους (2-1). Οι Μαδριλένοι έχουν έναν επιπλέον λόγο για να θέλουν το διπλό στο σημερινό ματς, καθώς προέρχονται από 5 συνεχόμενες ήττες από τη Γιουβέντους επί ιταλικού εδάφους, με τη μοναδική νίκη τους να χρονολογείται στο... μακρινό 1962.

 

2 η 3 γκολ στην Ουκρανία

Περνάμε στην αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ με αντίπαλο την Μπάγερ Λεβερκούζεν και πάμε με το 2 ή 3 γκολ σε απόδοση 2.05. Στην τελευταία της επίσκεψη στην Ουκρανία, η Λεβερκούζεν ηττήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο με 2-0 από τη Μέταλουργκ Χάρκιφ. Σε κανένα φετινό της εντός έδρας παιχνίδι η Σαχτάρ δε δέχτηκε περισσότερα του ενός γκολ η Σαχτάρ. Σε εννιά αγώνες παραβιάστηκε μόλις τρεις φορές η εστία της! Από την άλλη πλευρά μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία της παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης δεν δέχτηκε γκολ η Λεβερκούζεν.

 

Με τις έδρες σε Μπιλμπάο και Άρτλαντ στο Eurocup

Με δύο παιχνίδια από το Eurocup θα «πορευθούμε» σήμερα στο Μπάσκετ. Αρχικά πάμε με τον -4.5 της Άρτλαντ κόντρα στη Λε Μαν σε απόδοση 1.85. Πολύ κρίσιμο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόνο στην τέταρτη αγωνιστική. Και οι δύο αποψινοί αντίπαλοι διεκδικούν μία από τις τρεις θέσεις πρόκρισης. Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει η Άρτλαντ η οποία έχει βάλει φέτος στο παιχνίδι της και την άμυνα. Η Λε Μαν παρουσιάζει δυσκολίες στο σκοράρισμα (69 με Νύμπουρκ, 65 με Καντού, 47 με Ντιζόν, 63 με Αντίμπ) και αν η Άρτλαντ παρουσιαστεί σοβαρή στην έδρα της μπορεί να το καθαρίσει και εύκολα. Την περσινή σεζόν για την ίδια φάση αναμετρήθηκαν και η Άρτλαντ επικράτησε 76-71. Πάμε με τον άσσο στο χάντικαπ -4.5 για την Άρτλαντ. Στον αγώνα Μπιλμπάο – Σαλόν Σαονέ κρατάμε το -11.5 των γηπεδούχων. Κανείς στο Μπιλμπάο δεν περίμενε ότι η ομάδα θα ξεκινήσει με 0-4 στην Ισπανία. Έτσι οι άνθρωποι της ομάδας παρηγορούνται μέχρι σήμερα με τις νίκες στο Eurocup. Άλλη μια ευκαιρία έχει σήμερα για εύκολη νίκη αφού βρίσκει τη Σαλόν σε κρίση. Άλλωστε και η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Απλά σοβαροί να είναι οι Βάσκοι και μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά. Θα εμπιστευθούμε λοιπόν την Μπιλμπάο να καλύψει το χάντικαπ των 11.5 πόντων.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για τις Βαθμολογίες ChampionsLeague.