Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 11:53

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Με καρέ Αθανασόπουλου στην 4άδα η Υαλοτεχνική

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Με καρέ Αθανασόπουλου στην 4άδα η Υαλοτεχνική

Στην προνομιούχο πρώτη 4άδα τερμάτισε η Υαλοτεχνική μετά την νίκη της με 5-1 επί του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην βραδινή αναμέτρηση της Τρίτης με την οποία άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής και τελευταίας της α' φάσης του πρωταθλήματος μαζικού αθλητισμού.

Με την παραπάνω νίκη η Υαλοτεχνική θα είναι μία από τις 4 ομάδες που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη β' φάση του πρωταθλήματος, όπου ο πρωταθλητής θα ανακηρυχθεί μέσα από πλέι οφ. Μάλιστα οι ομάδες θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ με βαθμούς όπως γίνεται τα τελευταία χρόνα στη Σούπερ Λίγκα.

Σε ότι αφορά το προχθεσινό ματς, ο Γιάννης Αθανασόπουλος οδήγησε την Υαλοτεχνική στην άνετη νίκη σημειώνοντας τα 4 πρώτα γκολ της ομάδας. Στο 26' ο Μπαχράμης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κουραμπά και ο Αθανασόπουλος με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 33'  ο Αθανασόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 38' ο Ηλιόπουλος έκανε τη σέντρα για τον Μπαρμπίτσα, αυτός προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να σκοράρει, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πρόλαβε ο Αθανασόπουλος με σουτ να κάνει το 2-0. Στο 50' μετά από φάση διαρκείας ο Αθανασόπουλος με πλασέ "έγραψε" το 3-0. Στο 66' ο Βαβαρούτσος σε πλεονεκτική θέση δεν βρήκε χώρο για να σουτάρει και πάσαρε στον Αθανασόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 4-0. Στο 68' ο Σγάντζος με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 4-1, σημειώνοντας και το 12 γκολ του στο πρωτάθλημα. Ενα λεπτό μετά ο Ηλιόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μπασιλάρης με βοηθούς διαιτητές τους Τζιαμουράνης, Κομπιλίρης.

ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ: Γ. Χριστόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καρούμπαλης, Χρ. Χριστόπουλος, Κορδελάκος, Ηλιόπουλος, Μπαρμπίτσας (47' Λάππας), Βαβαρούτσος, Ι. Αθανασόπουλος, Γρηγορόπουλος, Μπαχράμης (53' Σωτηρόπουλος). 

9ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Κουραμπάς (64' Νταντής), Θεοδωρακόπουλος (54' Αναστασόπουλος), Μπαλάσης, Σγάντζος, Καρλής (51' Παπαδόπουλος), Γιακουμής (54' Ασημακόπουλος), Ανδριανόπουλος, Γεωργόπουλος, Πατσούλας (54' Μελισσουργός), Νασιούλας, Καραγιώργος (54' Γιαννόπουλος).

Η βράβευση Παπανικολόπουλου από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού

Ιδιαίτερο ήταν το χθεσινό παιχνίδι για τον Νικήτα Παπανικολόπουλο, προπονητή της Υαλοτεχνικής. Ο κ. Παπανικολόπουλος τιμήθηκε με πλακέτα από την ομάδα του 9ου Συντάγματος Πεζικού για τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες που προσφέφε στο διάστημα που ήταν προπονητής της.

Η βράβευση που έγινε από τον εκπρόσωπο της ομάδας του στρατού Βασίλη Παπαδόπουλο, εκτός από την τιμητική πλακέτα, του προσέφεραν και δύο μπλούζες μια πράσινη και μια μπλέ με γραμμένο το όνομα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ενώ στη δεύτερη είχε και το αριθμό 1 και στο πάνω μέρος έγραφε το παρατσούκλι "Γάτος" που του έχουν δώσει οι συμπαίκτες του στην Καλαμάτα και τον συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι από την περίοδο 1995-1996 ο κ. Παπανικολόπουλος δέχτηκε πρόταση να αναλάβει εθελοντικά την τεχνική καθοδήγηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του 9ου Συντάγματος Πεζικού, με διοικητή τότε τον Συνταγματάρχη Γιώργο Κάπρο (στη συνέχεια έγινε ταξίαρχος) όσα χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Τελευταία σεζόν που κάθισε στον πάγκο της ομάδας ήταν η περσινή. 

Για την παραπάνω κίνηση από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, ο κ. Παπανικολόπουλος σε δήλωση του στο "Notosport" ανέφερε: «Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Από το 1995 που είχα την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πάρα πολλά παιδιά και οι σχέσεις που έχω μαζί τους φαίνονται από αυτή την απονομή, να με τιμάει ο στρατός, που είναι ένα κομμάτι της πόλης. Γι' αυτό κάνω έκκληση στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να κάνουν το καλύτερο που μπορούν και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού να μείνει στον τόπο μας, να μείνει στην Καλαμάτα. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού, καθώς επίσης και τους Βασίλη Παπαδόπουλο, Αδάμ Ασημακόπουλο και Θανάση Πατσούλα για τη συνεργασία που είχαμε. Κλείνοντας να προσθέσω ότι στη διάρκεια του αγώνα (σ.σ. του προχθεσινού) δέχτηκα μήνυμα από το πρώην διοικητή Ευάγγελο Ντίλιο, με αφορμή τη σημερινή βράβευση. Ο κ. Ντίλιος είναι ένα αγαπητό πρόσωπο για εμένα, αλλά και για όλη την Καλαμάτα».

Ο "Γάτος" για Υαλοτεχνική

Ο Νικήτας Παπανικολόπουλος τα τελευταία 3 χρόνια και τη φετινή χρονιά έχει αναλάβει προπονητής στην Υαλοτεχνική, όπου έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα, μία χρονιά ήταν στην 4άδα, όπου κατέλαβε την 3η θέση και φέτος οδήγησε την ομάδα πάλι στην 4άδα και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα που η ομάδα του εξασφάλισε μία από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, ο κ. Παπανικολόπουλος μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά της Υαλοτεχνικής για τη συνεργασία που έχουμε αυτά τα 4 χρόνια και η οποία εύχομαι να συνεχιστεί. Βέβαια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο Τάκη Βασιλόπουλο, που με εμπιστεύτηκε να αναλάβω προπονητής και μας παρέχει τα πάντα ώστε να αγωνιζόμαστε χωρίς προβλήματα και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να έχει η ομάδα επιτυχίες».