Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 00:30

Το ντέρμπι του «Γ. Λουκαρέας» κλέβει την παράσταση, τα νέα των ομάδων και το πρόγραμμα της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τον Πάμισο που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο στο «Γ. Λουκαρέας» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής. Ενα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι παρά το άσχημο ξεκίνημα των γηπεδούχων και όπου και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για δικούς της λόγους η καθεμία. Η πρωτοπόρος Κυπαρισσία έχει λογικά ευκολότερο έργο από τον Πάμισο μιας και παίζει στο γήπεδο της με την νεοφώτιστη Ανδρούσα, ενώ ο Εθνικός Μελιγαλά φιλοξενεί τον… πληγωμένο Τέλλο Αγρα. Στα Φιλιατρά αύριο η Εράνη θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στο Διαβολίτσι που μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ενώ αμφίρροπη προμηνύεται η κόντρα μεταξύ της Σπερχογείας και του Αστέρα Αρφαρών που έχουν από 5 βαθμούς.
Ο Α.Ο. Φαραί μετά την εντός έδρας ήττα από την Κυπαρισσία παίζει και πάλι στο γήπεδο του με αντίπαλο το Δώριο και με σκοπό το τρίποντο, ενώ ο Τσικλητήρας Πύλου φιλοξενεί στο ουδέτερο γήπεδο της Μεθώνης την πάντα υπολογίσιμη Ομόνοια. Το πρόγραμμα κλείνει Κυριακή βραδάκι στο γήπεδο του Κορδία μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας και της Μεθώνης, δύο ομάδων που θέλουν αμφότερες τη νίκη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων λίγο πριν τη σέντρα στην 6η αγωνιστική:

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Για δεύτερο ματς η Πύλος θα φιλοξενήσει ομάδα στο γήπεδο της Μεθώνης, αφού σε αυτό της Πύλου έχει γίνει επανασπορά στο χλοοτάπητα. Ο στόχος όμως δεν αλλάζει και είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών με τους οποίους ο Τσικλητήρας θα ανέβει αισθητά στη βαθμολογία. Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και θα επιδιώξει να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Μπιλάλι και Τσώνης, αλλά και ο Γ. Καλδής λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Επανέρχεται όμως ο Διακουμής που είναι σημαντική μονάδα, ενώ υπολογίζεται και ο Μάρης.
Η Ομόνοια πάει με 5 βαθμούς στη Μεθώνη και θέλει να τους κάνει 6 ή ακόμη καλύτερα… 8. Είναι ένα παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα και με μία φορμαρισμένη ομάδα, όμως η καλαματιανή ομάδα αποδίδει καλύτερα μακριά από την έδρα της και είναι σε θέση στην καλή της ημέρα να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Στα αγωνιστικά ο Σωτήρης Μπουραντώνης δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ντόκο, ενώ θα λείψουν και οι Γεωργικός, Κολόζης και Κουραμπάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Γυφτέας ο οποίος εξέτισε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ
Μία νέα αρχή καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας ο οποίος ξεκίνησε με φιλοδοξίες το πρωτάθλημα και μετά από 5 αγωνιστικές είναι στη ζώνη του υποβιβασμού! Οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν πως με μία νίκη θα πάρουν τα πάνω τους, πόσο μάλιστα αν αυτή έρθει επί του ισχυρού Παμίσου. Το συγκρότημα του Σπύρου Τσίκινη θέλει να ξεκινήσει την αντεπίθεση του και θα παίξει με επιθετική διάθεση από την αρχή, όπως άλλωστε έκανε και με τον Εθνικό Μελιγαλά, άσχετα αν ηττήθηκε με 2-0. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σπύρος Τσίκινης δεν θα έχει ούτε σε αυτό το ματς στην διάθεση του τους τραυματίες Παπαβασιλόπουλο και Ξυδιά, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Μπάλα. Το καλό όμως είναι πως  επανέρχεται ο Αργάνης, ενώ ενδέχεται στην αποστολή να βρίσκεται για πρώτη φορά φέτος και ο Πανταζής.
Από την άλλη ο Πάμισος έχει δύο ισοπαλίες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές με Εθνικό Μελιγαλά και Εράνη και δεν τον… παίρνει για τρίτη απώλεια αφού κινδυνεύει να μείνει ακόμη πιο μακριά από την κορυφή. Γι’ αυτό και θα αναζητήσει το διπλό στην Καλαμάτα κόντρα όμως στον Ολυμπιακό που διαθέτει ισχυρό σύνολο και κανείς δεν ξεγελιέται από τη χαμηλή θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.
Αν κερδίσουν οι νησιώτες θα έχουν βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και θα ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Χαρμπίλα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Γ. Τρίψα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Τα πάνω του έχει πάρει ο Εθνικός Μελιγαλά που υποδέχεται σήμερα τον Τέλλο Αγρα και θα ψάξει την πρώτη νίκη στο γήπεδο του, μιας και μέχρι τώρα έχει δύο ισοπαλίες με Εράνη και Πάμισο! Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από την επιβλητική νίκη με 4-1 στο Διαβολίτσι και με ανεβασμένη ψυχολογία θα κοιτάξουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του πάντα υπολογίσιμου Αγρα παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο. Ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας θα έχει απουσίες για μία ακόμη αγωνιστική μιας και ο Βασιλόπουλος παραμένει νοκ άουτ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ντούζια και  αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ηλία Μητσέα.
Στον αντίποδα ο Αγρας δεν πάει με καλή ψυχολογία στο Μελιγαλά αφού η εντός έδρας ήττα από την Πύλο ήταν πισωγύρισμα. Για τους «ερυθρόλευκους» ξεκινά σήμερα ένας πραγματικός… γολγοθάς με έξι δύσκολα παιχνίδια στη σειρά και καλούνται να δείξουν χαρακτήρα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Στο σημερινό ματς η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση θα κοιτάξει να διαφυλάξει τα νώτα της και το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ – ΔΩΡΙΟ
Η καλή εικόνα του Φαραί δεν χάλασε από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία με τους «πορτοκαλί» να θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μία νίκη απέναντι στο επικίνδυνο Δώριο. Η ομάδα του Βασίλη Μπλέτσα στην καλή της ημέρα μπορεί να φτάσει στο τρίποντο, όμως ο αγώνας χρειάζεται προσοχή και σωστή διαχείριση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Το καλό είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες μιας και ο Μπλέτσας το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί κανονικά για πρώτη φορά φέτος, ενώ εντάξει είναι και ο Ζωγόπουλος.
Σε ότι έχει να κάνει με το Δώριο το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για την ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου που δείχνει όμως πως ξέρει να ανταπεξέρχεται τις δυσκολίες. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και στην Καλαμάτα απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα αποσπώντας βαθμό ή βαθμούς στην προσπάθεια της να ανέβει στη βαθμολογία. Εκτός πλάνων για την τεχνική ηγεσία είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας Λούγκα, ενώ κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του φοιτητή Γκρίτζαλη. Το καλό είναι πάντως πως επανέρχεται ο Νικητόπουλος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Η Σπερχογεία πήρε μπρος με το διπλό στη Μεθώνη το οποίο ήθελε τόσο πολύ, όμως δεν θα έχει κάνει τίποτα αν δεν κερδίσει την Κυριακή στο γήπεδο της τον Αστέρα Αρφαρών. Είναι ένα ματς στα μέτρα των «Ταύρων» που καλούνται να μπουν δυνατά στο ματς και να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους, ανεβαίνοντας στη βαθμολογική κατάταξη. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και η απουσία προβλημάτων, με τον έμπειρο τεχνικό Τάσο Χατζηαγγελή να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του αφού αποθεραπεύτηκε πλήρως και ο Χαρίτος.
Από την άλλη μεριά ο Αστέρας Αρφαρών θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από την έδρα του και σκοπός είναι να πάρει κάτι θετικό και από αυτό. Οι «κυανόλευκοι» έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα 5 βαθμούς, όμως εκτός έδρας δείχνουν δυνατοί έχοντας μία νίκη στο Διαβολίτσι και μία ισοπαλία στην Καλαμάτα με Ομόνοια.
Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κ. Φέστα και στον τραυματία Χαραλαμπόπουλο, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ματθαίου.

ΕΡΑΝΗ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Μετά την σπουδαία ισοπαλία στη Μεσσήνη επί του Παμίσου η Εράνη παίζει στην έδρα της με το Διαβολίτσι και φυσικά στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχουν ελαφρυντικό το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν βγάλει, όμως συνάμα έχουν χάσει και σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία και δεν θέλουν να χάσουν κι άλλο. Στο ματς με το Διαβολίτσι είναι το ξεκάθαρο φαβορί αρκεί να το δείξουν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα προβλήματα πάντως δεν λένε να αφήσουν την ιστορική ομάδα με τον Γιάννη να είναι τιμωρημένος και τον Μοροσάνου δύσκολα να αγωνίζεται μιας και έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Φυσικά δεν υπολογίζεται ο μόνιμος τραυματίας Γκίνος, όμως επανέρχονται οι Αντωνόπουλος, Κωνσταντόπουλος και Παρασκευόπουλος.
Στον αντίποδα το Διαβολίτσι παρά την καλή εμφάνιση έχασε και μάλιστα με διαφορά από τον Εθνικό Μελιγαλά την προηγούμενη εβδομάδα και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς σε κάθε ματς με δεδομένο ότι είναι πλέον ουραγός της βαθμολογίας. Στα Φιλιατρά θα πάει με αμυντική τακτική και με σκοπό να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και στις στημένες φάσεις. Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει στη διάθεση του τους Αθανασόπουλο και Ζαμπάρα που εγχειρίστηκαν μεσοβδόμαδα, αλλά και τον ανέτοιμο Ζάκκα. Το μόνο καλό είναι πως θα παίξει και πάλι ο Χαρίτος που αποθεραπεύτηκε. 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Το «6 στα 6» είναι ο μοναδικός στόχος της Κυπαρισσίας στο παιχνίδι με την Ανδρούσα, προσμένοντας μάλιστα και απώλειες από Πάμισο και Εθνικό Μελιγαλά για να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία. Η ψυχολογία είναι στα ύψη στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο και εκτός από το τρίποντο σκοπός είναι η ομάδα να παίξει και καλό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας τους πολυάριθμους φιλάθλους που την στηρίζουν σε κάθε αγώνα. Ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος έχει τονίσει στους παίκτες του πως δεν πρέπει να υποτιμήσουν την Ανδρούσα, αλλά απεναντίας να μπουν δυνατά στο ματς από το πρώτο λεπτό. Στα αγωνιστικά οι Μητρόπουλος, Ντάβι και Αναγνωστόπουλος επιστρέφουν στο Κυριακάτικο ματς, ενώ ο Λυδιώτης ενδέχεται να προφυλαχθεί αν και δεν έχει κάποιο σπουδαίο τραυματισμό.
Οσον αφορά την Ανδρούσα έχει κάνει υπέρβαση με τους 7 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει και συνεχίζει με… άγνοια κινδύνου στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό στο εκτός έδρας ματς με την Κυπαρισσία. Η νεοφώτιστη ομάδα δεν έχει να χάσει τίποτα απ’ αυτό το παιχνίδι, απεναντίας να κερδίσει πολλά γι’ αυτό και θα παραταχθεί δίχως άγχος. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Κώστα Καλογερόπουλο είναι πως δεν θα έχει στη διάθεση του το αστέρι της ομάδας και πρώτο σκόρερ Φάνη Βλαχόπουλο που είναι τιμωρημένος, ενώ θα απουσιάζουν και οι μακροχρόνια τραυματίες Μαραγκούλιας και Φαράντος. Υπολογίζεται κανονικά πάντως ο Κρεμμύδας. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ
Μέτριο είναι το ξεκίνημα του Απόλλωνα Καλαμάτας στο πρωτάθλημα και στον αγώνα με τη Μεθώνη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Οι «μελανόλευκοι» θα παίξουν για τέταρτη φορά στο γήπεδο τους, έχοντας απολογισμό μέχρι τώρα μία νίκη και δύο ισοπαλίες.
Η Μεθώνη είναι μια ομάδα στα μέτρα τους και χρειάζονται το τρίποντο για να ανέβουν βαθμολογικά. Στον αγωνιστικό τομέα, την Κυριακή θα επιστρέψουν οι Δ. Πολυμενέας, Π. Πολυμενέας, Καπακλής και Στασινός,
ενώ δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Γιώργου Γρηγορόπουλου
ο τιμωρημένος Χ. Χριστόπουλος και ο μόνιμος τραυματίας Βαβαρούτσος. 
Στην αντίπερα όχθη τα ίδια ισχύουν και για τη Μεθώνη που μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες και πρέπει να πάρει κάτι καλό από αυτό το ματς αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «βυσσινί» σκοπεύουν να περιμένουν τον Απόλλωνα και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Συνάμα ένα θετικό αποτέλεσμα θα ανέβαζε και την ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, εκτός από τον ανέτοιμο Κόσοβα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Τσικλητήρας Πύλου - Ομόνοια
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Σερεμέτης, Καλογερόπουλος, Παλλαδινός 
Εθνικός Μελιγαλά - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Λουκάς, Κατσάς 
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πάμισος
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου 
Α.Ο. Φαραί - Δώριο
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Αλεξέας, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος

Κυριακή
Σπερχογεία - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη 
Εράνη - Διαβολίτσι
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Ι. Γιαννέτσος, Καλογερόπουλος 
Κυπαρισσία - Ανδρούσα
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Γκούμας, Κασκάνης, Λουκάς 
Απόλλωνας Καλαμάτας - Μεθώνη
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.
Αλεξέας, Τσίρμπας, Καρβούνης

Η βαθμολογία
(σε 5 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    15-5    15
2. Πάμισος    13-5    11
-. Εθνικός Μελιγαλά    10-4    11
4. Α.Ο. Φαραί    6-3    8
-. Εράνη    6-4    8
6. Τσικλητήρας Πύλου    5-7    7
-. Τέλλος Αγρας    6-7    7
-. Ανδρούσα    10-11    7
9. Δώριο    4-7    6
10. Ομόνοια    6-7    5
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    3-7    5
-. Αστέρας Αρφαρών    5-5    5
-. Σπερχογεία    6-7    5
14. Ολυμπιακός Καλαμάτας    2-6    4
15. Μεθώνη    3-11    3
-. Διαβολίτσι    6-10    3