Κυριακή, 27 Αύγουστος 2017 23:17

Αφησε βαθμούς η ΑΕΚ στα Γιάννενα

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΚ άφησε βαθμούς στα Γιάννινα, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΠΑΣ (φωτό sport-fm.gr) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Δύο φορές οι «κιτρινόμαυροι» σημάδεψαν τα δοκάρια του Βελλίδη, την πρώτη ο Λιβάγια στο 44΄ και την έτερη ο Τσόσιτς στο 84΄.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ανέστης που διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, ήταν ξανά σταθερότατος ενώ πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά προσέφεραν και οι δύο πλάγιοι μπακ (Γκάλο, Βινίσιους) και ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Η μέτρια εικόνα της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές αλλαγές, την απουσία του Μάνταλου (ανέβασε πυρετό) και την αναγκαστική αλλαγή του Τσιγκρίνσι στο 23΄. Παρόλα αυτά, η Ενωση είχε την ευκαιρία να προηγηθεί σε κομβικό σημείο, στο 454ο λεπτό. Με ατομική προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή ο Λιβάγια είδε τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
Στο 62΄ ο ΠΑΣ έχασε απίθανη ευκαιρία με τρόπο τουλάχιστον πρωτοφανή. Ο Γιάκος από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά πάνω στη γραμμή είχε... ξεμείνει ο Ναδάλες ο οποίος έσωσε την ΑΕΚ ενώ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ! Ο Χιμένεθ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Μάνταλο στο τελευταίο ημίωρο καθώς ο Λιβάγια ήταν απελπιστικά μόνος, με μηδενική τροφοδοσία. Δεν άλλαξε κάτι, όμως και πάλι η ΑΕΚ «αγκάλιασε» το γκολ όταν μια... οβίδα του Τσόσιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 84΄. Χωρίς να είναι καλή, η ΑΕΚ δικαιούται να τα έχει με την τύχη της γι΄αυτήν την πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Super League. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που ο αγώνας των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΣ, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Κίτρινες: Βράνιες, Τσόσιτς, Μάνταλος - Μπουκουβάλας, Βιδάλ, Λίλα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (23΄λ.τρ. Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82΄ Τρίστασον), Λιβάγια, Κλωναρίδης (63΄ Μάνταλος)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Γαρουφαλιάς (79΄ Βιδάλ), Νικολιάς (18΄ λ.τρ. Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης (90+2΄ Καρανίκας), Γιάκος

ΑΠΕ