Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 16:51

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 0-1: Το γρήγορο γκολ του Μανιατέα έκρινε το ματς

Γράφτηκε από τον

Το γρήγορο γκολ που σημείωσε ο Α.Ο. Φαραί αποδείχτηκε αρκετό για να του δώσει τη νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα χθες στο “Γ. Λουκαρέας”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη β’ φάση του κυπέλλου.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 8’ ο Μανιατέας με ψηλοκρεμαστό πλασέ, αξιοποιώντας την κάθετη πάσα του Πιτσιλή. Στη συνέχεια φρόντισαν να κρατήσουν μακριά τους παίκτες του Απόλλωνα και αν μπορούσαν σε κάποια αντεπίθεση να απειλήσουν και πάλι την εστία του Μπαχράμη. Ομως δεν βρήκαν χώρους για να μπορέσουν να διεκδικήσουν και δεύτερο γκολ. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η γηπεδούχος ομάδα. Ο Απόλλωνας μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς, οι παίκτες του έκαναν ότι μπορούσαν, όχι μόνο για να ισοφαρίσουν, αλλά και να φτάσουν στη νίκη. Ομως δεν βρήκαν δίχτυα σε καμία από τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν. Αυτό γιατί ο Μάρης δεν επέτρεψε να απειληθεί η εστία του από την μία και από την άλλη οι παίκτες του Απόλλωνα δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν σε κάποιες άλλες φάσεις που είχαν στη διάρκεια του 90λεπτου.

Καλές στιγμές

Στο 9′ από την κάθετη πάσα του Μπίτσικα, ο Σταματελόπουλος βγήκε φάτσα με τον Μπαχράμη σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Στο 26′ φάουλ του Κουρέα στην περιοχή για τον Μανιατέα, αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά κατάφερε ο Μπαχράμης και μπλόκαρε. Στο 32’ ο Μανωλόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40’ και πάλι ο Μανωλόπουλος έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 46’ συρτό σουτ του Στραβάκου από κοντά μπλόκαρε ο Μάρης. Στο 54’ σέντρα του Κακαλή για τον Μιχαλόπουλο, αυτός σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια με γροθιές ο Μάρης. Στο 62’ σέντρα του Τσουλάκου στο β’ δοκάρι ο Γκελγκέργια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79’ ο Μανωλόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό φάουλ, όμως ο Μάρης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 84’ κόρνερ του Μανωλόπουλου στο α’ δοκάρι για τον Στραβάκο, αυτός έκανε τη διαγώνια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αλεξέας με βοηθούς διαιτητές την Αθανασοπούλου και τον Σταυρόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής, Παπαδέας (46’ Στραβάκος), Περιβολάρης, Παυλάκος, Παλιατσέας, Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος (80’ Γρ. Πανταζής), Γκελκέρια.

 ΑΟ ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Μπούνας, Φιλανδριανός, Πιτσιλής, Κουρέας, Κωνσταντακόπουλος, Δ. Πανταζής, Παχής, Μανιατέας, Σταματελόπουλος (50′ Σκιάς), Μπίτσικας (77′ Κορέττα).