Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 14:51

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-3: Καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-3: Καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό στον Απόλλωνα Καλαμάτας για να πάρει τη νίκη πρόκριση στην Δ’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας κερδίζοντας χθες το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς” της Σπερχογείας με 3-1.

Η Καλαματιανή ομάδα μπήκε πιο αποφασισμένη για τη νίκη πρόκριση και από νωρίς έβαλε τις βάσεις για να το πετύχει. Με δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά (6’ και 16’) και άλλο ένα σχεδόν με τη συμπλήρωση της μισής ώρας (29’) αγώνα, απέκτησε σημαντικό προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος, χωρίς μάλιστα να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση από τη γηπεδούχο ομάδα, με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο, από το ξεκίνημα το β’ ημιχρόνου. Από εκεί και μετά κράτησε μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς και έφτασε στο στόχο της.

Η Σπερχογεία πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, όπου πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη. Μετά το 30’ ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως δεν ήταν απειλητική όσο θα έπρεπε ώστε να κυνηγήσει κάποιο γκολ και να μπει και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης. Ανέβασε την απόδοση της στις αρχές του β’ μέρους και για τα πρώτα 15 λεπτά ήταν ανταγωνιστική, κατάφερε να μειώσει με πέναλτι στο 50’ μειώνοντας σε 1-3, αλλά από εκεί και πέρα κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια φάση στην εστία του Μπαχράμη.

Φωνές για πέναλτι

Στο 59' ο Μπάλας προσπάθησε με δύο σουτ μέσα από την περιοχή να σκοράρει, όμως τη 2η φορά η μπάλα κτύπησε στην πλάτη του Παλιατσέα και απομακρύνθηκε. Οι παίκτες της Σπερχογείας διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα βρήκε και στο χέρι του, όμως ο κ. Νίκας ήταν κοντά στη φάση και έδωσε συνέχεια στον αγώνα. Οι “ταύροι” σημείωναν πως αν ο διαιτητής σφύριζε το πέναλτι και έβαζαν γκολ, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και η ομάδα τους θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά και την πρόκριση.

Φάσεις – γκολ

Στο 6' μπροστινή πάσα του Μανωλόπουλου για τον Γκελγκέρια, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στη συνέχεια στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-1. Στο 12' ο Μπούνας έκανε τη σέντρα στην περιοχή για τον Μπάλα, αυτός έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 16' ο Στραβάκος "έκλεψε" την μπάλα από αντίπαλο του και τροφοδότησε τον Αλεξόπουλο, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 0-2. Στο 18' ο Τσουλάκος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23' ο Αλεξόπουλος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Κακαλής έκανε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Λαγωνικάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29' παράλληλη σέντρα του Κακαλή στη μικρή περιοχή για τον Μανωλόπουλο, που ήταν αμαρκάριστος και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-3. Στο 45' φάουλ του Μπούνα σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ο Παλιατσέας προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα προς της εστία της ομάδας του και ο Λαγωνικάκος σχεδόν στο κάθετο δοκάρι πρόλαβε να διώξει πάνω όμως στο Δημητρίου, ο οποίος έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ (στο εξωτερικό μέρος των διχτύων). Στο 50' ο Μπούνας μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και ανατράπηκε από τον Παπαδέα, με τον διαιτητή Νίκα να σφυρίζει αμέσως το πέναλτι. Ο Γ. Δωδέκατος με συρτή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπαχράμη, ο οποίος έπεσε στην πορεία της, την βρήκε με το χέρι, όμως δεν κατάφερε να την ανακόψει την πορεία προς τα δίχτυα και έτσι έγινε το 1-3. Στο 63' ο Τσουλάκος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη, Γιαννέτσο.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Παπανικολόπουλος, Βεργόπουλος, Γ. Δωδέκατος, Κορομηλάς (67' Κάλλας), Μπούνας (83' Παπαδημητρίου), Μπάλας, Μποντιώτης (46' Ηρ. Καραχάλιος), Χριστόπουλος, Ι. Γιακουμής (88' Κώστας).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής, Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Παλιατσέας (73' Διονυσόπουλος), Τσουλάκος (89' Γαβράς), Μανωλόπουλος (62' Μιχαλόπουλος), Αλεξόπουλος (85' Πανταζής), Στραβάκος, Γκελγκέρια.