Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 15:46

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ 5-1: Ξέσπασε στο β’ ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

Με ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο ο Πανθουριακός επιβλήθηκε του Καλού Νερού με 5-1, στο σαββατιάτικο αγώνα, που άνοιξε την αυλαία της Δ’ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Κώστας Αργυρόπουλος, Γιώργος Μουλιάτος που μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγή στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, καθώς και ο Δημήτρης Κουρούπης, που μεταμορφώθηκε σε αυτό το διάστημα.

Η ομάδα της Θουρίας παρουσίασε δύο πρόσωπα στη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Στα πρώτα 45λεπτά πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, χωρίς να δείξει καθόλου την εικόνα που παρουσίασε τόσο στη μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής σεζόν, αλλά και στα πρώτα παιχνίδια του κυπέλλου της φετινής περιόδου. Αντίθετα στην επανάληψη ήταν σαν να μπήκε στον αγωνιστικό χώρο άλλη ομάδα. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος. Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του στο α’ μέρος προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας στον αγώνα τους Γιώργο Μουλιάτο και Κώστα Αργυρόπουλο, στις θέσεις των Δρογγίτη και Βυζά, που δεν τα πήγαν και πολύ καλά. Οι αλλαγές έφεραν αποτέλεσμα, καθώς ο Αργυρόπουλος ήταν αυτός που πέρασε αρκετές μπαλιές, κυρίως στον Μουλιάτο, ο οποίος βρήκε δίχτυα 3 φορές, ενώ ο Κουρούπης που ανέβασε την απόδοση του σημείωσε τα άλλα δύο γκολ.

Κρίθηκε σε 12 λεπτά

Το παιχνίδι κρίθηκε σχεδόν σε διάστημα 12 λεπτών, από το 53’ που έγινε το 1-0 έως και το 65’ που το σκορ έγινε 3-0. Βέβαια τα δύο πρώτα γκολ μέσα σε δύο λεπτά, που έβαλε ο Μουλιάτος, αποδείχθηκαν σημαντικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχε καλές ευκαιρίες, όμως όταν δεν τις αξιοποιήσεις και μετά δέχεσαι γκολ, τότε δεν μπορείς παρά να δεχτείς τη μοίρα σου.

 

Φάσεις – γκολ

Στο 11' ο Χρ. Τρίψας εκτέλεσε με πάσα φάουλ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής για τον Μουστάκα, αυτός έκανε αμέσως το φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 35' λάθος διώξιμο προς τα πίσω από αμυντικό, ο Βυζάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και από τα πλάγια έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και αντί για σέντρα προτίμησε να κάνει το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45' την ίδια κατάληξη είχε το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Διονυσόπουλος λίγο έξω από την περιοχή . Στο 53' ο Μουλιάτος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Αργυρόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Μουλιάτο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 65' ο Κουρούπης σούταρε η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και αμέσως ο διαιτητής Καρβούνης σφύριξε το πέναλτι. Ο Κουρούπης το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-0. Στο 68' ο Αργυρόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 78' παράλληλη πάσα του Ι. Τρίψα για τον Μουλιάτο, αυτός σούταρε αμέσως για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Σταυρόπουλος. Στο 81' από το ελεύθερο του Σταυρόπουλου, ο Κορακοβούνης κυνήγησε την μπάλα και από το ημικύκλιο της περιοχής με ψηλοκρεμαστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα μειώνοντας προσωρινά σε 3-1. Στο 83' μπροστινή μπαλιά του Αργυρόπουλου για τον Μουλιάτο, αυτός με σουτ στη δεξιά γωνία του Σταυρόπουλου "έγραψε" το 4-1. Στο 87' ο Λαχανάς έκανε τη σέντρα στην απέναντι πλευρά για τον Κουτσούλη και αυτός με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Κορακοβούνη, που κινήθηκε στο σημείο του πέναλτι έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Καλλιντέρης με ωραία εκτίναξη στην αριστερή του γωνία. Στο 88' μπροστινή μπαλιά του Μουστάκα ο Κουρούπης αφού πέρασε και τον Σταυρόπουλο με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς διαιτητές την Στ. Τσαούση και τον Ταβουλαρέα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Οδεμισιώτης, Κλουβάτος (71’ Σεφεράσι), Δρογγίτης (46’ Μουλιάτος), Βυζάς (46’ Αργυρόπουλος), Χρ. Τρίψας, Μουστάκας (65’ Δημητρακόπουλος), Πανταζής, Κουρούπης.

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ: Σταυρόπουλος, Λαμπρόπουλος (63’ Μιχαλακόπουλος), Γ.-Π. Βλάμης, Γαλάνης, Παναγούλιας, Κορμπής, Ντέρκα, Δεμπεγιώτης (82’ Μαρίνης), Διονυσόπουλος (75’ Λαχανάς), Κορακοβούνης, Μητρόπουλος (80’ Κουτσούλης).