Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 14:35

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πρόβλημα στην επίθεση εν όψει Αχαϊκής

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πρόβλημα στην επίθεση εν όψει Αχαϊκής

Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε την Κυριακή τον Τσικλητήρα Πύλου και πέρασε στους “4” του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ωστόσο οι “μελανόλευκοι” δεν χάρηκαν όσο θα ήθελαν την πρόκριση.

Και αυτό γιατί η αποβολή του Σταύρου Τσουλάκου στο 77’ του αγώνα θα στερήσει την συμμετοχή του μοναδικού σέντερ φορ που διαθέτει η ομάδα στην Κυριακάτικη πρεμιέρα της Γ’ εθνικής με την Αχαϊκή (4 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού).

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα στην επίθεση είναι γνωστό, αλλά και η Καλαμάτα έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να πάρει τον σέντερ φορ που τονίζουν εδώ και καιρό οι άνθρωποι της ότι θα προστεθεί στο ρόστερ.

Ο Τσουλάκος λοιπόν είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός φορ με την αποβολή του στο προχθεσινό ματς να δημιουργεί πρόβλημα στην επίθεση και πονοκέφαλο στον Νίκο Ζαλίκα που θα κληθεί να καλύψει εκ των έσω το κενό του Τσουλάκου.

Δυσαρέσκεια για Αλεξέα

 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως στην “Μαύρη Θύελλα” υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον διαιτητή του αγώνα με τον Τσικλητήρα Ηλία Αλεξέα, καθώς θεωρούν άδικη την αποβολή του Τσουλάκου. Θυμίζουμε πως ο Μεσσήνιος επιθετικός αποβλήθηκε με β’ κίτρινη κάρτα καθώς ο Αλεξέας θεώρησε πως έκανε θέατρο και προσπάθησε να τον ξεγελάσει για να κερδίσει πέναλτι.

Είδαν Αχαϊκή Μάνα και Λουκάς

Το Σάββατο η Αχαϊκή έφερε 2-2 εκτός έδρας με τον Αστέρα Αμαλιάδας σε φιλικό ματς το οποίο παρακολούθησαν ο Ελβιο Μάνα και ο Ιωσήφ Λουκάς. Οι συνεργάτες του Νίκου Ζαλίκα διαπίστωσαν πως η Αχαϊκή διαθέτει μια καλά οργανωμένη ομάδα και φυσικά τσέκαραν τα δυνατά και αδύνατα σημεία της, κάτι που θα βοηθήσει την Καλαμάτα να προετοιμαστεί καλύτερα για το ματς της Κυριακής.

Το ευχάριστο είναι πως οι Ρονκάτο και Παπουτσογιαννόπουλος θα είναι αυτή τη φορά στην διάθεση του Νίκου Ζαλίκα, προσδίδοντας του περισσότερες επιλογές. Ειδικά η παρουσία του Ρονκάτο θεωρείται αναγκαία καθώς πρόκειται για μεσοεπιθετικό που λογικά θα έχει θέση στο αρχικό σχήμα, ειδικά τώρα που θα λείψει ο Τσουλάκος.

Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα θα προετοιμαστεί για το ματς κρατώντας την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα με τον Τσικλητήρα. Μια εικόνα που χάλασε στο β’ μέρος, είτε λόγω κακής διαχείρισης δυνάμεων είτε λόγω της αγωνιστικής ανάκαμψης του Τσικλητήρα, γεγονός που σίγουρα δεν θα θέλει να δει ξανά την Κυριακή ο Νίκος Ζαλίκας.

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Κούδα

Εναν από τους πιο πιστούς φιλάθλους της Καλαμάτας αποχαιρέτησαν την Δευτέρα συγγενείς, φίλοι και αρκετοί άνθρωποι από την οικογένεια της “Μαύρης Θύελλας”. Ο λόγος για τον Βασίλη Κούδα που έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Κούδας ήταν κοντά στην “Μαύρη Θύελλα” από την δεκαετία του ‘80. Ηταν από τα ηγετικά στελέχη του συνδέσμου ΣΦΙΚΑ, παρακολουθούσε χρόνια την ομάδα και διέθετε ένα πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό αρχείο για την “Μαύρη Θύελλα” το οποίο μοιραζόταν με τους φίλους της ομάδας στο facebook. Ηταν ένα γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στις τάξεις των φιλάθλων της Καλαμάτας και ο ξαφνικός θάνατος του προκάλεσε θλίψη στο “μελανόλευκο” στρατόπεδο.

Αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας αλλά και παλιοί παράγοντες όπως ο Σωτήρης Καμπουγέρης βρέθηκαν χθες στο Νεκροταφείο της Καλαμάτας για να αποχαιρετήσουν τον Κούδα”.

Καλαμάτα – Πύλο είδε ο Φωτόπουλος

Την Κυριακή το απόγευμα ο προπονητής της Βάρδας Ηλίας Φωτόπουλος βρέθηκε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και παρακολούθησε το ματς της Καλαμάτας με τον Τσικλητήρα Πύλου. Η ομάδα της Βάρδας θα παίξει με τον Τσικλητήρα εκτός στην πρεμιέρα της Κυριακής ενώ την 3η αγωνιστική θα παίξει με την Καλαμάτα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.