Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 13:36

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 4-1: Πρώτη νίκη με επιβλητικό σκορ

Γράφτηκε από τον

Με το επιβλητικό 4-1 ο Πανθουριακός κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας τον Τέλλο Αγρα και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας, μια εβδομάδα νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, όπου είχε ηττηθεί από τον Πάμισο, παρουσιάστηκε ο Πανθουριακός απέναντι στην ομάδα των Γαργαλιάνων. Πραγματοποιώντας εμφάνιση ανάλογη με αυτές που μας είχε συνηθίσει στα περισσότερα παιχνίδια τη περσινής περιόδου, κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στην κατάκτηση των τριών πόντων.

Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας, που αρχικά αγωνίστηκε δίνοντας μεγάλη προσοχή στην αμυντική γραμμή προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους και να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στάθηκε καλά στα πρώτα 20 λεπτά, όμως μετά το 2-0 που ήρθε μέσα σε 4 λεπτά, α πράγματα έγιναν δύσκολα. Ετσι ο προπονητής του Αντώνης Μαυρέας αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ώστε η ομάδα να βρει τρόπους αντίδρασης και να μπει ξανά στο παιχνίδι και να κυνηγήσει την ισοπαλία ή και τη νίκη. Η αντίδραση φάνηκε στις αρχές του β’ ημιχρόνου και αμέσως μετά το 3ο γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Για περίπου ένα 10λεπτο επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία του Σταθά, ενώ στο 54’ έχασαν σημαντική ευκαιρία για να μειώσουν και άλλο, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθουριακού αντέδρασε σωστά σε ισάριθμα σουτ των Γρ. Αναστασόπουλου και Κοντογόνη. Δευτερόλεπτα μετά ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γρ. Αναστασόπουλου, με τον διαιτητή Ηλία Αλεξέα να δείχνει παίζετε.

Μετά το πρώτο 10λεπτο του β’ μέρους, ο Πανθουριακός ανέβασε την απόδοση του και δεν επέτρεψε στην αντίπαλη ομάδα να έχει ελπίδες για κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Τα γκολ

Στο 21' ο Πανταζής έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, αδράνησαν οι αμυντικοί και ο Αργυρόπουλος με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 1-0. Στο 25' σέντρα του Παντσιώτη, ο Χελάς σχεδόν στο α' δοκάρι έκανε την κεφαλιά για να αποκρούσει αρχικά ο Ντουγερόγλου και ο Μουλιάτος που παρακολουθούσε τη φάση με σουτ "έγραψε" το 2-0. Στο 48’ ο Πανταζής με μακρινό φάουλ βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Μουλιάτο και αυτός παρά την πίεση με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 3-0 με το 2ο προσωπικό του γκολ. Ενα λεπτό μετά ο Διακουμής έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κτύπησε στα πόδια του Κλουβάτου άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 3-1. Στο 89’ σε αντεπίθεση, ο Μουστάκας έκανε την διαγώνια πάσα στον Χελά, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστία του Ντουγερόγλου και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Καλές στιγμές

Καλές φάσεις για γκολ είχαν οι δύο ομάδες στη διάρκεια του 90λεπτου. Στο 32' ο Πανταζής με ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 38’ ο Πανταζής με διαγώνια πάσα τροφοδότησε τον Μουστάκα, αυτός μπήκε στην περιοχή και λίγο πριν σουτάρει βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Καραχάλιου και ο διαιτητής Αλεξέας δεν διαπίστωσε παράβαση δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Στο 54’ ο Γρ. Αναστασόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Σταθάς με τα χέρια διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Πρόλαβε ο Κοντογόνης που κινήθηκε στην πορείας της σούταρε στη δεξιά γωνία του Σταθά, ο οποίος με ωραία εκτίναξη απέκρουσε ξανά και στην εξέλιξη της φάσης ο Γρ. Αναστασόπουλος, προσπάθησε να επωφεληθεί, όμως βρέθηκε στο έδαφος από την πίεση του αντίπαλου τερματοφύλακα, με τον κ. Αλεξέα να δείχνει παίζετε. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του κ. Μαυρέα και των ανθρώπων στον πάγκο του Τέλλου Αγρα για το πέναλτι. Ο έμπειρος προπονητής και στο τέλος του αγώνα εξέφρασε τα παράπονα του στον κ. Αλεξέα.

Στον Τέλλο Αγρα έχουν παράπονα και για μια φάση που ζητούν β’ κίτρινη στον Οδεμισιώτη για σκληρό μαρκάρισμα, λίγα δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή του νεαρού αμυντικού του Πανθουριακού. Στο 70’ ο Φωτιάδης μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Σταθάς είχε κλείσει τη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Πανταζής πάσαρε στον Χελά, αυτός έφυγε ωραία πίσω από τους αμυντικούς και βγήκε φάτσα με τον Ντουγερόγλου σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια με το ένα χέρι ο τερματοφύλακας του Τέλλου Αγρα, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αλεξέας με βοηθούς διαιτητές τον Γκούμα και την Στ. Τσαούση.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Ι. Τρίψας, Παντσιώτης, Οδεμισιώτης (62’ Δημητρακόπουλος), Κλουβάτος, Μουστάκας, Αργυρόπουλος, Χρ. Τρίψας, Μουλιάτος (79’ Βυζάς), Πανταζής (72’ Κουρούπης), Χελάς.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Ντουγερόγλου, Καραχάλιος, Κοντογόνης (72’ Αλεξανδρόπουλος), Γεωργόπουλος, Τζανετέας, Πότσης, Ερέκη, Γρ. Αναστασόπουλος (84’ Μπούμπα), Διακουμής, Γεωργιόπουλος, Φωτιάδης.