Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 12:52

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-2: Τα... χάλασε όλα στο τελευταίο 20λεπτο

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-2: Τα... χάλασε όλα στο τελευταίο 20λεπτο

Για 70 λεπτά ο Τσικλητήρας έδειχνε ικανός να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι στον ισχυρό Αστέρα Βλαχιώτη, όμως η Μεσσηνιακή ομάδα τα... χάλασε όλα στο τελευταίο 20λεπτο.

Το 1-0 που είχε πετύχει ο Μπίζος από το 36’, έγινε 1-2 χάρις σε γκολ του Γεμιστού στο 71’ και του Μικελάτου με πέναλτι στο 89’. Στην ανατροπή αυτή συνετέλεσαν η ποιότητα ορισμένων παικτών της Λακωνικής ομάδας, η έλλειψη λύσεων για τον Κακαλέτρη στον πάγκο του Τσικλητήρα και το παθητικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι γηπεδούχοι σε όλο το δεύτερο 45λεπτο.

Εμεινε χαμηλά στη βαθμολογία

Ετσι η ομάδα της Πύλου έχασε ένα παιχνίδι από ανώτερη μεν ομάδα, που θα μπορούσε όμως να πάρει κάτι και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής με μόλις ένα βαθμό.

Από την άλλη ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν ενθουσίασε με την εμφάνιση του, όμως παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή και να πάρει ένα σπουδαίο διπλό.

Δεύτερο σερί διπλό  για το Βλαχιώτη

Μάλιστα ήταν το δεύτερο σερί διπλό για το συγκρότημα του Μίκι Τσίρκοβιτς μετά από αυτό στη Βάρδα και πλέον οι Λάκωνες είναι στη δεύτερη θέση μαζί με την Καλαμάτα και κάνουν... όνειρα πρωτιάς. Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα η εντυπωσιακή παρουσία φίλων του Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο της Πύλου... 100 και πλέον Λάκωνες συμπαραστάθηκαν με θέρμη στην ομάδα τους και κέρδισαν τη... μάχη της εξέδρας από τους 200 περίπου Πυλιώτες.

Στο τέλος πανηγύρισαν έντονα τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, με τον πρόεδρο Δημήτρη Μανιατάκο να γίνεται...ένα με την εξέδρα.

Προβάδισμα με Μπίζο στο 36’

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 6’ με τον Γεμιστό να δίνει κάθετα στον Κόντη που μπήκε από δεξιά και πλάσαρε με τον Κόκκαλη να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 8’ όταν ο Μανιδάκης βρήκε στην περιοχή τον Γεωργιόπουλο που κοντρόλαρε και πλάσαρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας είχε την υπεροχή με την ομάδα της Πύλου να τις δίνει χώρο και να προσπαθεί να απειλήσει με τους γρήγορους Γεωργιόπουλο και Πύλιο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κόντη εκτέλεσε από πλάγια ένα φάουλ, ο Κόκκαλης απέκρουσε ασθενώς με τον Μούσα να απομακρύνει προ του Μπριλάκη που ήταν έτοιμος να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τσίρκοβιτς έβαλε γρήγορα στο ματς ως αλλαγή τον Μικελάτο που προερχόταν από τραυματισμό, με τον πρώην παίκτη του Τσικλητήρα να είναι αρκετά δραστήριος.

Στο 36’ ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Μπίζος με καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Πυλιώτικης ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, που κράτησε μακριά από την εστία του Κόκκαλη τους επιθετικούς του Αστέρα μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ζωηρά και είχαν την καθολική υπεροχή, με τους Μικελάτο, Κόντη και Βιγιαφάνιε να παίρνουν πρωτοβουλίες. Η ομάδα της Πύλου είχε κλειστεί πίσω, με τους μέσους και τον Οντσβόνγκ να αδυνατούν να κρατήσουν μπάλα.

Ισοφάριση με Γεμιστό στο 71’

Ο Αστέρας συνέχισε να επιτίθεται κυρίως από τον άξονα και βρήκε τη λύση στο 71’ όταν ο Γεμιστός μετά από έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κόκκαλη (που φέρει ευθύνη) για το 1-1.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων και στο 80’ είχαν καλή στιγμή με τον Μικελάτο να δίνει κάθετα στον Μαναρίτσα που σούταρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Με πέναλτι το 1-2 ο Μικελάτος στο 89'

Στο 89’ ο Μικελάτος με μπαλιά τρύπα βρήκε στην περιοχή τον Μαναρίτσα και εκείνος ανατράπηκε από τον Μανιδάκη, με τον κ. Καλογεράκο να δίνει το πέναλτι.

Ο Μικελάτος από τα 11 βήματα ξεγέλασε τον Κόκκαλη, γράφοντας το 1-2 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους Λάκωνες φιλάθλους.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες μιας και αποβλήθηκε στο 95’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σαρίδης για σκληρό φάουλ πάνω στον Μάραντο.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καλογεράκου (Ζακύνθου) και των βοηθών του Καραλή (Ηλείας) και Ασημακόπουλου (Ηλείας). Εκτός από την κόκκινη στον Σαρίδη, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ακασού, Μούσα, Αμπραχαμιάν, Κόντη και Μικελάτος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Μανιδάκης, Μπίζος, Ακασού, Μούσα, Τσάτσος, Γεωργιόπουλος (82’ Μάραντος), Γιαννόπουλος, Οντσβόνγκ, Πύλιος (65’ Κωστόπουλος), Αμπραχαμιάν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παλιούρας, Τσουκαλάς, Κόντη, Μινέα (57’ Σαραντόπουλος), Μπριλάκης, Κολλιάκος (25’ Μικελάτος), Σταμόγιαννος, Κάτσικας (38’ Σαρίδης), Γεμιστός, Βιγιαφάνιε (76’ Μαναρίτσας), Χρήστου.